Warning: session_start(): open(/tmp/sess_tt6doqaptjj0ah7srtgbsbckb7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/passziv1/public_html/folytonego/index.php on line 2

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/passziv1/public_html/folytonego/index.php:2) in /home/passziv1/public_html/folytonego/index.php on line 2
A folytonégõ kandallók oldala
   
Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
Károly   2013-07-23 21:11:14
Tisztelt Kandallós!

Az lenne a kérdésem,hogy Supra Orea tûztér betéthez van-e önöknek felsõ lángterelõ illetve kandalló hátfal?
Köszönettel:

Kovács Károly
Luki   2013-07-17 01:02:09
Tisztelt Kandallós
Az lenne a kérdésem.létezik vízteres kandalló folytonégõs változatban,ha igen milyen tipust mondana egy jelenleg 90 nm alapteületû, belmag:2.7m,porother 30n+f profi+12cm kõzetgyapot szigetelésü családi ház kifûtéséhez,ha a késõbbiekben szeretnénk a tetöteret is ezzel a kandallóval fûteni.A ház 50% padlófütés,40%radiátor,500l 2 hõcserélõs duplatartályos(hmv 100l)puffer tartályal és a hozzá íllõ,megfelelõ szerelvényekkel és biztonsági elemekkel ellátva.Kémény lsk 200 45fokos 195cm magaságban elhelyezett bekötõvel,7,5 fm.Szempontok:biztonság,tartósság,hatékonyság,ár.
Válszát elõre is köszönöm.Luki
kandallós   2013-07-04 14:06:31
Gyurma!

Hát a 4 kW-hoz az egyetlen optimális megoldás a Taranis lenne. Ez az egyetlen, ami nem fûtené brutálisan túl a lakást. Minden más igen, de a legkisebb Hit Line a legkevésbé.
gyurma   2013-07-02 19:05:23
Tisztelt Kandallós!
Elérkeztünk a kandalló választáshoz. A ház 95 m2-es, alacsony energiás, a ház hõigénye kb. 4 Kw. Leier LSK 200 kéményünk van. Ezekhez a paraméterekhez keresnék folytonégõ kandallót fõfûtésnek. A kémény teljes magassága 6m, a bekötés 1,9m-en van. A legkisebb Hit Line megfelelhetne?
kandallós   2013-06-09 11:41:07
Kedves Ismeretlen!
az attól függ,
- milyen ez a 160-as kémény? Ha samott csöves, akkor max 150 mm átmérõjû füstcsövet lehet bele kötni szabályosan. Az a Supra Orea mellett szól. (ez sajos nem zárt)
- ha acélcsõ a 16-as kémény, akkor Hit Line, 55 cm széles, esetleg egyediben legyártható (méretezve) a 67 széles 45 magas.
Ez teljesen zárt, itt majd a légbeveztés milyenségére kell nagyon odafigyelni, ne akadályozza az "éppencsakhogyjó" kéményünket a munkájában.

Szóval teljesen zártban csak a Hit Line, illetve kicsit drágábban a Steko Line készülékek jöhetnek szóba.
   2013-06-04 18:28:40
Üdv!

Netto 65m2-es házba, 3 éves nyílászárókkal, szigetelt falak esetében,160as fûtõcsõvel milyen kandalló kályhát tudna javasolni zárt rendszerben

Köszönöm gyors válaszát!
   2013-05-09 19:00:21
Kedves Pál!
Lenne néhány kérdésem kandalló kapcsán, ha lehetséges?
Ákos csinál nekünk egy kalndallót a közeljövõben, és említette a légtechnikai megoldásod, amit szeretnék én is megcsinálni. Az lenne az egyik kérdésem, hogy egy 110nm nettó konyha,nappali, 3 szoba, 2 fürdõ épülõ félben lév családiházat szeretnék kifûteni. Ákos azt mondja tegyünk a 3 szoba távoli sarkaiba egy egy elszívó-t a 3 szoba ágát összehozva egy befújót a nappali távolabbi részébe és egy ventillátorral toljuk a levegõt a nappaliba és a meleg levegõ a nyitott szobaajtókon keresztül bemegy majd a szobákba. Elméletben nagyon jól hanguik, kérdésem az lenne, hogy az összevezetett ágba kell csak egy ventillátor? vagy minden szobánál külön külön? Mekkora teljesítményre kellene kalkulálni? Távolságok kandalótól 10-15mre a 3 szoba és a nappali távolabbi sarka ahova befújnánk 8m a kandallótól. Mennyi idõ alatt jut el a meleg érezhetõen a szobákba? A két fürdõbe is szeretnénk bejuttatni a meleget. Az egyik esetén könnyen megoldjuk, mert pont a kandalló hátán nyitunk egy zsaluval zárható beömlõt, de a másik fürdõbe csak csövön tudnánk eljuttatni a levegõt ventillátorral. Ezt egy külön ágra venném, külön kapcsolóval, hogy ha épp fürdünk, vagy gõz van, akkor ne tolja párás levegõt a csõben a nappaliba. Ennek kapcsán merült fel másik aggályom, kell e bárhol vízlecsapódásra számítanom a csõben? Bármilyen javaslat esetleg, amire figyeljünk kivitelezéskor? A csövek átmérpje? A padláson mennének a közetgyapot szigetelésben, mennyi szigetelést rakjunk rá?

üdv köszi
kandallós   2013-04-08 17:27:08
Pekka!
Óvatosan igen, bár nem szerencsés.
OK, bár nem tudni, akkor mennyiben lesz egy Euro.
A rendeléstõl kb. 1 hónap az érkezés.
pekka   2013-04-08 12:01:56
Kandallós!
Köszönöm szépen a választ, hamarosan /kb 2 hónap / jelentkezem!
Szállítható a Supra fektetve?
kandallós   2013-04-08 11:22:03
Pekka!
Most bruttó 349.000.- forint, és bár határeset, de szerintem a 11 cm-ben el kell férjen a ventillátor. Az Orea meg 46 cm mély.
kandallós   2013-04-08 11:12:58
Pekka!

Emlékeim szerint az 57 cm elég, de utána nézek.
Igen, alacsony fordulaton automatikusan indul a ventillátor, a magasabbat viszont kézzel kell kapcsolni.
Megnézem a mai árát is, a mélységet is és írok újra.
pekka   2013-04-07 21:05:00
Ez szimpatikus megoldás nekem. Mekkora lesz a mélysége turbo-val? Jelenleg egy épített téglalábakon álló hidegburkolt talapzaton áll a Kamino, erre szeretném a Suprát tenni. A mérete:
Magasság: 500mm
Szélesség: 775mm
Mélység:575mm.
Mennyibe kerül turbó opcióval? Automatikus bekapcsolás-kikapcsolás van?
kandallós   2013-04-07 20:11:23
Pekka!

Abszolút, hiszen pont erre lettek kitalálva. Fõ fûtésre, folyamatosan, õsztõl tavaszig.
Ha a csillárventillátor nem jön be, javaslom a Supra Orlando 2 kályháját turbo 2 opcióval, ami ugyanezt teszi, kályhán belül, akár automatán is.
Ebben az esetben egy teljes értékû folytonégõ kandallót kapunk, a legkomolyabb SC2 égésminõséggel, és nincs körbeépítési költség sem.
pekka   2013-04-07 19:18:48
Tisztelt Kandallós!
Köszönöm a gyors választ.
A konvektorok elsõsorban azért kellenek, mert este le szoktuk zárni a Kaminot, miután egy emberes vastag hasábot teszünk a parázsra.Ez arra elegendõ, hogy 5-7 órán keresztül lassan égjen el, de korántsem akkora hatásfokkal, mintha normális, nyitott alsó levegõnyílással mûködne.
Ha folyamatosan fûtünk a Kaminoval, nem kapcsolnak be a konvektorok, tehát azok csak hajnaltól segítenek rá a fûtésre.
Gondolkodom még egy mennyezeti lassú fordulatú ventillátoron, ami bár nem igazán esztétikus számomra, rendelkezik azzal az elõnnyel, hogy képes a fennt pangó, nem ritkán 50+ fokos levegõt a mi "tartózkodási szintünkre" lejuttatni.
Ami miatt a folytonégõ kandalló szimpatikus számomra, hogy optimális esetben nem kell a begyújtással fogalkoznom naponta, hanem elég megrakni a tûzteret napjában 2-4 alkalommal.
Mit gondol, helyesen gondolom úgy, hogy ha a folytonégõ kandallóval felfûtöm a lakást õsszel és nem hagyom kialudni, akkor akár tavaszig is fûthetek vele?
   2013-04-03 13:32:27
Pekka!

Köszönjük! Ha csak egy valakinek ez a véleménye, már egy kicsit elértünk abból, amit szeretnénk.
Elsõ kérdésem az volna, hogy amikor a kandalló folyamatosan mûködik, akkor nincs túl meleg a lakásban? Mert írta, hogy télen még kevés is a kandalló magában.
Nos a rossz hír az, hogy ha a Kamino kevés, akkor a folytonégés még kevesebb lesz.
Az Interneten sajnos nagyon sok téves hír kering errõl, pedig a dolog nem az ördögtõl való.
Egy folytonégõ kandalló mûködése alapjában más, mint egy normál kandallóé.
Amíg nagy lángon égnek, addig mindkettõ ugyanazt tudja, hasonló hatásfokon, ilyenkor nincs különbség. Ilyenkor a Kamino ugyanazt tudja, mint egy több százezres, folytonégõ kandalló.
A különbség azután lesz szembetûnõ: a lakás felfûtve, lezárom a kandallót. A sima kandallók esetében nem sok minden fog történni. Talán picit lassabban, talán nem, de égnek tovább: fûtenek tovább. Ellentétben a folytonégõkkel, amelyet jól megrakunk, majd lezárjuk. A tûz nem fog nagy lángon égni, csak patazsat látunk, illetve imitt-amott feltûnõ "lidércfényeket". A fa csak izzani fog, és a felszabaduló füstgáz szilárd részei gyulladnak be. Ezzel óránként 2-3 kW teljesítménnyel tudjuk temperálni épületünket. Szinten trtani, az elõzõekben felfûtött lakást.
A leírtak alapján ,szerintem, ez a 2-3 Kw nem tudja majd szinten tartani az Ön lakását, tehát neme biztos, hogy szeretni fogják a készüléket, még akkor sem, ha magunk ellen beszélek.
Ha mégis, akkor egy, a Kaminonál nagyobb teljesítményû készülékre lenne szükség, amely képes felfûteni az épületet, hogy utána legyen mit szinten tartania.
A külsõ levegõ szükségességét nem mi döntjük el, hanem az Ön lakásának adottságai. Ha most a Kamino mûködik, akkor nagy valószínûséggel mûködni fog az új kandalló is.
A Hit Line típusok közül javasolnám bármelyik 67 cm széles variációt. Ezel 13 kW -os teljesítménye ideális lehet, és mivel az elsõdleges és a másodlagos levegõt is szabályozottan kapja, nem gond a mega nagy kémény sem. Bár azt tényleg jóvá kell hagyatni egy kéményseprõvel.


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail:

Warning: Unknown: open(/tmp/sess_tt6doqaptjj0ah7srtgbsbckb7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0