Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

Üzenőfal

Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
döme   2013-11-25 21:51:05
Tisztelt kandallòs! A kandallómban 3-4 òra fűtés után csökkeni kezd a huzat, ilyenkor teljesen nyitott szabályzónàl is csak pislákol a tűz benne. Miben keressem az okát? (oxigén van a lakásban)kandalló14kw,kémény14x14 5m bekötéstöl.
kandallós   2013-11-12 12:56:04
Zsófi!
Nem valószínű, hogy a tűztérrel lenne a gond, mert a C20 fűt, mint a disznó. Ennyit tud. Ég benne a tűzés dönti a meleget ész nélkül. Szerintem a légfűtéssel lesz a probléma, mert elmondás alapján úgy vélem, a kandallót és a fűtési rendszert nem hozzáértő csinálta.
A C20 esetében a ventillátornak a kandalló felett kell lennie, a Temporisnál pedig alatta lenne, ha az valósul meg.
Zsófi   2013-11-12 09:59:15
Tisztelt Kandallós!
Most költöztünk be egy albérletbe ahol hőlégbefúvással kell fűteni 90m2-t,és egy ferlux c20 kandallóbetét van,de láttuk a tervet ami egy Supra Temporis kandalló betétről szól és szerintünk nem jól működik a fűtés rendszer,mert nincs mindenhol meleg.Ez lehet a kandalló betét miatt?És a befúvásos rendszerhez a ventilátornak hol kell elhelyezkednie a fűtőtest alatt vagy ahol elágaznak a csövek a többi helyiség fűtéséhez? Előre köszönöm a választ és a segítséget!
kandallós   2013-10-10 19:43:13
Marous!

Én a lángterelőre tudok gondolni, és mindenképpen tudni kellene a kályha típusát. Ténylegesen folytonégő kályhába ritkán raknak öntvény lángterelőt, éppen azért, mert ez a meleget kiengedi. Szó szerint csak a lángot tereli, a meleget nem. Átmelegszik, deformálódik, leesik. Ha szerencsénk van, nem üti ki az üveget. Pótalkatrészként a gyártónál szerezhető be.
marous   2013-10-09 08:51:16
Tisztelt Kandallós!
Egy ismerősömnek folytonégő kályhája van, viszont ami a belsőtérben a füstcső előtt van öntvény, a kályha átmelegedését követően beesik a tűztérbe. Kérdésem, hogy ennek mi a neve, és hogy hol lehet ilyet beszerezni.
kandallós   2013-09-24 14:55:10
Szabóistván!

Kaphatnék egy emailt, amire tudnék válaszolni?
Köszönöm.
Szabóistván   2013-09-19 05:20:28
Tisztelt Kandallós!

Régebben valamelyik üzenőfalon olvastam hogy a mullitnál vmiben részt vett.

Meg szeretném kérdezni, hogy mi a véleménye az új Mbox családról, azon belül is az Mbox 8-10-15 ( mert ezek külső levegősek).
kandallós   2013-09-17 11:26:55
Zsuzsanna!
Köszönjük rendelését.
A megrendelt Selestat a jövő héten érkezik.
Zsuzsanna   2013-09-13 08:12:49
Tisztelt Belinszki Ákos ! Árajánlatot szeretnék kérni egy Sélestat 2 tipusú kandalló kályhára turbó 2 ventilátorral. kérdésem még,hogy kell-e hozzá a kályhacsőbe pillangó huzat szabályzó? A kéményünk átmérője 22x25-ös A fűteni kivánt légtér 170m3. Milyen határidőre tudja leszállitani a kályhát Kecskemétre? Válaszát előre is köszönöm .Tisztelettel: Veresné Válik Zsuzsanna
kandallós   2013-08-27 23:11:31
Rumcajs!

Megírná bővebben, e-mailben?
Milyen kémény, milyen készülék...
Én is e-mailben válaszolok majd, mert minden lakás, minden kémény és kandalló mást-mást igényel. Ha valamit leírok itt, ami jó az Ön esetére, magára veszi más, akinek nem jó. A hibás meg egyből meg lesz.
Várnék egy e-mailt bármelyik BA Kandallós címre.
Rumcajs   2013-08-27 09:32:05
Kedves Kandallós! Rumcajs, 2012. szept. 16.-án levélből idézek, válaszából: "Ha ez egy kerámia kémény, akkor nem kéne átalakító, hanem pont rugalmas kötés." Sajnos a telet átalakítóval üzemeltem, a kéményseprő fölvilágosított, h a kerámiakémény elrepedhet. Megvizsgáltam, nem látok repedést. Viszont ezt a pont rugalmas kötést elkészíteném, de azt sem tudom mit jelent. Kiszedném az átalakítót és a 200as nyílásba vezetném a 180as csövet, amúgy is 180as megy végig a kandallótól. Kérdésem: körben az 1 cm hézagot mivel kell kitömnöm, ill milyen mélyen menjen be a kémyénybe a 180as füstcső? Szóval, hogyan kell elkészítenei pontosan.
Érdekes tapasztalat, hogy a pillangószeleppel nem jó fojtani, a szabályozás jellemzően csak a beömlőlevegő változtatásával oldottam meg.
Köszönöm válaszát, Rumcajs
kandallós   2013-08-12 18:01:47
Szegi!
Két dologra tudok tippelni:
- a kandalló rosszul lett méretezve, vagy használva (vagy mindkettő), és ettől a kéményben kátránylecsapódás jött létre. Ez kezd átszivárogni a téglák között a habarcsban. Nyoma még nincs, de később lehet.
Ezzel sokat tenni nem lehet. A vakolat leverése, és valami speciális, vízzáró,nagy tömörségű anyaggal való visszadolgozás javíthat a dolgon.
- a másik, hogy valami miatt elégtelen a kémény huzata, és a kandallóból szivárog vissza a füst, vagy koromszag.
Mindkét esetben javasolnám kéményseprő szakember segítségét kérni.
szegi78   2013-08-09 19:04:42
Tisztelt Kandallós!

A probléma a következő: Most költöztünk kertes házba. A nappaliban van egy kandalló. A kandalló mellett lehet bemenni egy szobába. Ebben a szobában van az ajtó mellett az a fal, ami közös a nappalival és ebben van a kandalló kéménye. (remélem nem voltam túl bonyolult) Na most az a gond, hogy a fal kb. 5 tenyérnyi részén füst/koromszagúnak érzem a falat. Kátrányfolt nincs. A fal egy kis gletteléstől és vakolástól eltekintve jó. Mi okozhatja és hogyan tudom megszűntetni ezt. Van amikor a szobában egyébként a szag nem is érezhető csak amikor belépek megcsapja az orrom. Válaszát, tippjeit előre is köszönöm.
kandallós   2013-07-30 15:02:22
Károly!

Igen, mindkettő beszerezhető, DE...
De nagyon gyanús a dolog, hogy az üzemeltetés nem az előírások szerinti huzattartományban és fával történik. Most belelölünk egy csomó pénzt a cserébe, és néhány év után megint csere, majd megint....
Mindenképpen mérnék egy huzatot, és egy fa nedvességet. Szűrjük ki, miért is kell a felsoroltakat cserélni, mert az okot elhárítva van esély rá, hogy jól és hosszan működjön a kandallónk. A két alkatrész 40.000.- forint körül mozog árban, de normál körülmények között 20-25 évet minimum ki kell bírniuk!
kandallós   2013-07-30 14:55:55
Luki!

Bocsánat a késői válaszért!
A folytonégés és a vízteresség kizárják egymást. Egy kandalló vagy takarékos, vagy vízteres. Most biztos sokan megorrolnak rám, de nézzük, miért is mondom ezt:
egy vízteres kandalló életében egyetlen biztos pont van: nem kátrányosodhat le a víztere. Ezt egy dologgal tudom biztosítani:nem engedhetem a visszatérő víz hőmérsékletét 60 fok alá. Tehát legalább 80 fokos előremenőt kell produkálnom folyamatosan. (ha egyetlen hőleadóm sem lenne a rendszerben, akkor elég lenne 60 fokos előremenő, de akkor minek a kandalló?) Szóval 80 fokos forróvizet parázzsal előállítani nem lehet. Azt nagy lángon tudjuk megoldani, rengeteg légfelesleggel, ami alacsony hatásfokot jelent. (ez a hatásfok nem azonos a vízoldalon produkált hatásfokkal!)
A Hit Line, megfelelő gépészeti beüzemelés mellett alkalmas lehet egy "hibrid" üzemmódra: 60 fokos vízhőmérséklet alatt kis lángon, folytonégő üzemmódban légfűtéssel melegít, ha nagy lángot csinálunk, akkor pedig nem folytonégő üzemmódban, de vizet melegít.
A folytonégés szabványa leírja: 10 kg fával 10 órán keresztül.... Ebből kiindulva folytonégésről akkor beszélhetünk, ha óránként max. 1 kg fát égetünk el. Ebből 100%-os hatásfok mellett (de szép lenne!) kapnánk kb. 4.2 kW energiát. Ideális esetben, ami ugyebár nem sűrűn szaladgál az utcán. Mit szeretnénk ezzel kezdeni? Ennyivel fűteni egy házat? Nehéz, bár nem lehetetlen. Mindössze olyan ház kell hozzá, amelynek 4 kW körüli az energiaigénye.
Mondjuk az Öné nem sokkal több, leírás alapján.
Nekünk a visszatérő 60 fok lesz a nehéz. Mármint a saját levünkben fogunk főni, ha ezt biztosítjuk. A nagy lángon üzemelő kandalló magában, sugárzó hő tartományban fog 4-5 kW-t leadni a nappaliba. Annak hőigénye, véleményem szerint 1-2 kW-nál nem több. Ez 2-3-szoros túlfűtést jelent. Összteljesítményben a legkisebb vízteres kandalló is 12-15 kW-t produkál. Tudunk ezzel mit kezdeni ebben az épületben?


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: