Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
döme   2013-11-25 21:51:05
Tisztelt kandallòs! A kandallómban 3-4 òra fûtés után csökkeni kezd a huzat, ilyenkor teljesen nyitott szabályzónàl is csak pislákol a tûz benne. Miben keressem az okát? (oxigén van a lakásban)kandalló14kw,kémény14x14 5m bekötéstöl.
kandallós   2013-11-12 12:56:04
Zsófi!
Nem valószínû, hogy a tûztérrel lenne a gond, mert a C20 fût, mint a disznó. Ennyit tud. Ég benne a tûzés dönti a meleget ész nélkül. Szerintem a légfûtéssel lesz a probléma, mert elmondás alapján úgy vélem, a kandallót és a fûtési rendszert nem hozzáértõ csinálta.
A C20 esetében a ventillátornak a kandalló felett kell lennie, a Temporisnál pedig alatta lenne, ha az valósul meg.
Zsófi   2013-11-12 09:59:15
Tisztelt Kandallós!
Most költöztünk be egy albérletbe ahol hõlégbefúvással kell fûteni 90m2-t,és egy ferlux c20 kandallóbetét van,de láttuk a tervet ami egy Supra Temporis kandalló betétrõl szól és szerintünk nem jól mûködik a fûtés rendszer,mert nincs mindenhol meleg.Ez lehet a kandalló betét miatt?És a befúvásos rendszerhez a ventilátornak hol kell elhelyezkednie a fûtõtest alatt vagy ahol elágaznak a csövek a többi helyiség fûtéséhez? Elõre köszönöm a választ és a segítséget!
kandallós   2013-10-10 19:43:13
Marous!

Én a lángterelõre tudok gondolni, és mindenképpen tudni kellene a kályha típusát. Ténylegesen folytonégõ kályhába ritkán raknak öntvény lángterelõt, éppen azért, mert ez a meleget kiengedi. Szó szerint csak a lángot tereli, a meleget nem. Átmelegszik, deformálódik, leesik. Ha szerencsénk van, nem üti ki az üveget. Pótalkatrészként a gyártónál szerezhetõ be.
marous   2013-10-09 08:51:16
Tisztelt Kandallós!
Egy ismerõsömnek folytonégõ kályhája van, viszont ami a belsõtérben a füstcsõ elõtt van öntvény, a kályha átmelegedését követõen beesik a tûztérbe. Kérdésem, hogy ennek mi a neve, és hogy hol lehet ilyet beszerezni.
kandallós   2013-09-24 14:55:10
Szabóistván!

Kaphatnék egy emailt, amire tudnék válaszolni?
Köszönöm.
Szabóistván   2013-09-19 05:20:28
Tisztelt Kandallós!

Régebben valamelyik üzenõfalon olvastam hogy a mullitnál vmiben részt vett.

Meg szeretném kérdezni, hogy mi a véleménye az új Mbox családról, azon belül is az Mbox 8-10-15 ( mert ezek külsõ levegõsek).
kandallós   2013-09-17 11:26:55
Zsuzsanna!
Köszönjük rendelését.
A megrendelt Selestat a jövõ héten érkezik.
Zsuzsanna   2013-09-13 08:12:49
Tisztelt Belinszki Ákos ! Árajánlatot szeretnék kérni egy Sélestat 2 tipusú kandalló kályhára turbó 2 ventilátorral. kérdésem még,hogy kell-e hozzá a kályhacsõbe pillangó huzat szabályzó? A kéményünk átmérõje 22x25-ös A fûteni kivánt légtér 170m3. Milyen határidõre tudja leszállitani a kályhát Kecskemétre? Válaszát elõre is köszönöm .Tisztelettel: Veresné Válik Zsuzsanna
kandallós   2013-08-27 23:11:31
Rumcajs!

Megírná bõvebben, e-mailben?
Milyen kémény, milyen készülék...
Én is e-mailben válaszolok majd, mert minden lakás, minden kémény és kandalló mást-mást igényel. Ha valamit leírok itt, ami jó az Ön esetére, magára veszi más, akinek nem jó. A hibás meg egybõl meg lesz.
Várnék egy e-mailt bármelyik BA Kandallós címre.
Rumcajs   2013-08-27 09:32:05
Kedves Kandallós! Rumcajs, 2012. szept. 16.-án levélbõl idézek, válaszából: "Ha ez egy kerámia kémény, akkor nem kéne átalakító, hanem pont rugalmas kötés." Sajnos a telet átalakítóval üzemeltem, a kéményseprõ fölvilágosított, h a kerámiakémény elrepedhet. Megvizsgáltam, nem látok repedést. Viszont ezt a pont rugalmas kötést elkészíteném, de azt sem tudom mit jelent. Kiszedném az átalakítót és a 200as nyílásba vezetném a 180as csövet, amúgy is 180as megy végig a kandallótól. Kérdésem: körben az 1 cm hézagot mivel kell kitömnöm, ill milyen mélyen menjen be a kémyénybe a 180as füstcsõ? Szóval, hogyan kell elkészítenei pontosan.
Érdekes tapasztalat, hogy a pillangószeleppel nem jó fojtani, a szabályozás jellemzõen csak a beömlõlevegõ változtatásával oldottam meg.
Köszönöm válaszát, Rumcajs
kandallós   2013-08-12 18:01:47
Szegi!
Két dologra tudok tippelni:
- a kandalló rosszul lett méretezve, vagy használva (vagy mindkettõ), és ettõl a kéményben kátránylecsapódás jött létre. Ez kezd átszivárogni a téglák között a habarcsban. Nyoma még nincs, de késõbb lehet.
Ezzel sokat tenni nem lehet. A vakolat leverése, és valami speciális, vízzáró,nagy tömörségû anyaggal való visszadolgozás javíthat a dolgon.
- a másik, hogy valami miatt elégtelen a kémény huzata, és a kandallóból szivárog vissza a füst, vagy koromszag.
Mindkét esetben javasolnám kéményseprõ szakember segítségét kérni.
szegi78   2013-08-09 19:04:42
Tisztelt Kandallós!

A probléma a következõ: Most költöztünk kertes házba. A nappaliban van egy kandalló. A kandalló mellett lehet bemenni egy szobába. Ebben a szobában van az ajtó mellett az a fal, ami közös a nappalival és ebben van a kandalló kéménye. (remélem nem voltam túl bonyolult) Na most az a gond, hogy a fal kb. 5 tenyérnyi részén füst/koromszagúnak érzem a falat. Kátrányfolt nincs. A fal egy kis gletteléstõl és vakolástól eltekintve jó. Mi okozhatja és hogyan tudom megszûntetni ezt. Van amikor a szobában egyébként a szag nem is érezhetõ csak amikor belépek megcsapja az orrom. Válaszát, tippjeit elõre is köszönöm.
kandallós   2013-07-30 15:02:22
Károly!

Igen, mindkettõ beszerezhetõ, DE...
De nagyon gyanús a dolog, hogy az üzemeltetés nem az elõírások szerinti huzattartományban és fával történik. Most belelölünk egy csomó pénzt a cserébe, és néhány év után megint csere, majd megint....
Mindenképpen mérnék egy huzatot, és egy fa nedvességet. Szûrjük ki, miért is kell a felsoroltakat cserélni, mert az okot elhárítva van esély rá, hogy jól és hosszan mûködjön a kandallónk. A két alkatrész 40.000.- forint körül mozog árban, de normál körülmények között 20-25 évet minimum ki kell bírniuk!
kandallós   2013-07-30 14:55:55
Luki!

Bocsánat a késõi válaszért!
A folytonégés és a vízteresség kizárják egymást. Egy kandalló vagy takarékos, vagy vízteres. Most biztos sokan megorrolnak rám, de nézzük, miért is mondom ezt:
egy vízteres kandalló életében egyetlen biztos pont van: nem kátrányosodhat le a víztere. Ezt egy dologgal tudom biztosítani:nem engedhetem a visszatérõ víz hõmérsékletét 60 fok alá. Tehát legalább 80 fokos elõremenõt kell produkálnom folyamatosan. (ha egyetlen hõleadóm sem lenne a rendszerben, akkor elég lenne 60 fokos elõremenõ, de akkor minek a kandalló?) Szóval 80 fokos forróvizet parázzsal elõállítani nem lehet. Azt nagy lángon tudjuk megoldani, rengeteg légfelesleggel, ami alacsony hatásfokot jelent. (ez a hatásfok nem azonos a vízoldalon produkált hatásfokkal!)
A Hit Line, megfelelõ gépészeti beüzemelés mellett alkalmas lehet egy "hibrid" üzemmódra: 60 fokos vízhõmérséklet alatt kis lángon, folytonégõ üzemmódban légfûtéssel melegít, ha nagy lángot csinálunk, akkor pedig nem folytonégõ üzemmódban, de vizet melegít.
A folytonégés szabványa leírja: 10 kg fával 10 órán keresztül.... Ebbõl kiindulva folytonégésrõl akkor beszélhetünk, ha óránként max. 1 kg fát égetünk el. Ebbõl 100%-os hatásfok mellett (de szép lenne!) kapnánk kb. 4.2 kW energiát. Ideális esetben, ami ugyebár nem sûrûn szaladgál az utcán. Mit szeretnénk ezzel kezdeni? Ennyivel fûteni egy házat? Nehéz, bár nem lehetetlen. Mindössze olyan ház kell hozzá, amelynek 4 kW körüli az energiaigénye.
Mondjuk az Öné nem sokkal több, leírás alapján.
Nekünk a visszatérõ 60 fok lesz a nehéz. Mármint a saját levünkben fogunk fõni, ha ezt biztosítjuk. A nagy lángon üzemelõ kandalló magában, sugárzó hõ tartományban fog 4-5 kW-t leadni a nappaliba. Annak hõigénye, véleményem szerint 1-2 kW-nál nem több. Ez 2-3-szoros túlfûtést jelent. Összteljesítményben a legkisebb vízteres kandalló is 12-15 kW-t produkál. Tudunk ezzel mit kezdeni ebben az épületben?


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: