Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

Üzenőfal

Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
peti   2010-02-24 21:24:57
Úristen. Ennyi hiba.
töbször=többször
újab=újabb
Ígazából=Igazából
mmásik=másik

Bocs.
peti   2010-02-24 21:22:49
Kis észrevételt had tegyek az üzenőfallal kapcsolatban. A másik oldalon kényelmesebb kicsit, mert ha egyszer bejelentkezel, akkor akár töbször is írhatsz, míg be nem zárod az oldalt újab bejelentkezés nélkül. Itt az előző mindkét üzenetnél is be kellett jelentkezni. Ígazából nem okoz nehézséget, csak kicsit kényelmesebb a mmásik verzió.
peti   2010-02-24 21:17:25
"temporisnál a szigetelt deflektor lemez" hiánya (ha jól emlékszem itt nincs szigetelve)
peti   2010-02-24 21:16:01
Szia.
Gondoltam itt is kérdezek valamit. Remélem nemgond, hogy mindkét oldalon írogatok.
Milyen SC2 égésre képes kandallót forgalmazol? Gondolom a temporis és a zrt+p tx is az lehet, csak néhány kialakításbeli különbség van köztük? Pl. temporisnál a szigetelt deflektor lemez, zrt+p-nél konvekciós burkolat. Leírásban úgy tűnik mégis tudják ezek is a magas hőmérsékletet, ezáltal a tökéletes égést ill. a faelgázosítást. Ez így van?
Milyen betétről készült a "kettős égés" menü alatti rész?
Jusztin   2010-02-17 18:10:01
Köszönöm a választ!Hamarosan jelentkezem !
kandallos   2010-02-17 11:46:13
Jusztin!
Szeretettel várjuk, bár nem vagyunk nyitva, csak előzetes egyeztetés után. Akkor viszont rugalmasak tudunk lenni!
Én átraknám a kéményt! Azért a Temporis az csak Temporis!
Jusztin   2010-02-15 19:10:04
Kandallós!

A temporison nem gondolkodtunk, ahhoz tudtam hogy kicsi a kémény, és a rászánt összeg sem lenne elég. A Supra Orea betét is tetszik, és ez talán ez is bele fér a rászánt összegbe. A kémény kb 5,5 - 6 méter, a kandalló bekötése 1,3 - 1,4 méter magasan lehet. Viszont hétvégén levettem a kémény tisztító nyílást (alul), és a kémény belmérete ott 20*20 cm .Ez a kémény egy 55cm-es vályogfalba van építve. Lehet hogy ez mérete a padlásig , és csak onnan van rakva az 5 téglás kémény. Nem tudom hogy nem lenne-e érdemes felhúzni egy új kéményt, ha csak a padlástól kellene, de majd hétvégén megnézem . Ha mégsem tudjuk megoldani, a Supra Orea betét ki tudná fűteni a 80 m2-t?
Kandalló egy 85*110 cm-es sarokban lenne. Ez a betét 45 fokban elhelyezve elférne ezen a helyen?
Valmelyik hétvégén felmennénk Erdőkertesre megnézni a bemutatótermet, úgy tudom nyitva van szombaton is. Van egy-két dolog amit személyesen jobban meg lehet beszélni ?
kandallos   2010-02-15 08:32:28
Jusztin!
Sajnos sem a ZRT+P, sem a Temporis nem köthető rá erre a kéményre. Lehet, hogy működne, de előnyös tulajdonságai nagy valószínűséggel nem jönnének ki. A Supra Orea típusát javasolnám inkább.Milyen magas is ez a kémény?
Jusztin   2010-02-12 18:28:10
Tisztelt Kandallós !

Pár éve vásároltunk egy régi tipusú családi házat, amelynek a közepén van egy 14 * 26 os kémény, úgy tudom ez nem szabványos de ez van. A ház kb 80m2, 200 m3, van benne 3 konvektor. Szeretném használni kiegészítő fűtésre, plusz elvezetni a többi helységbe. Minden nap délután 4-re érünk haza , akkortól fűtenénk. Van egy samott téglából rakott kandallónk, amellyet nem tudunk gazdaságosan üzemeltetni ( csak abban a helységben van meleg ahol üzemel, és lassan át is kellene rakatni), ezért szeretném átrakatni. Úgy gondolom a kandalló jól működik, mert nem kormolja az üveget, befűtés után 1 órával nem látni a kéményen füstöt, és a lakótérbe sem jön vissza sem füst sem korom. Esetleg tudnék emailben rajzot küldeni a ház elosztásáról, és fényképet a kandalló működéséről. Kb 400 ezer ft-ot tudunk rá szánni egy új kandallóra. A kérdésem hogy egy ZRT+P készüléket rá lehet-e csatlakoztatni erre a kéményre?
Ha nem akkor milyet, és milyem megoldással?
Várom válaszát!
kandallos   2010-02-11 20:22:33
Wolf!
Bár ez a lap nem az a lap, de beszéljünk a vizes tűzterekről.
Ezeknél a legfontosabb a teljesítményválasztás. Ez mindig a rákötendő radiátorok és csővezeték teljesítményéből kerül meghatározásra. Mondjuk 10 kW-nyi radiátort logikusan 10 kW-nyi teljesítménnyel lehet felfűteni. Na már most, ez a 10 kW ez kell legyen a kandalló NÉVLEGES VÍZOLDALI TELJESÍTMÉNYE. Ha egy kandallóra az van írva: teljesítménye 21 kW, akkor az nem azt jelenti, hogy 21kW-nyi radiátort tud ellátni! Ez az összteljesítménye. Ebből lejön a kéményveszteség (a hatásfok függvényében), valamint az üvegen át sugárzó hőként leadott teljesítmény, illetve a konvekciós hőátadással leadott teljesítmény. A maradék megy a víz melegítésére. Ez jellemzően 8-10 kW körül reális.
Javasolnám gépész szakembert keresni! A www.radeco.eu-n is sok infót lehet találni!
Az öntvény és a lemez vitába nem mennék bele. Én meg láttam nam egy öntvény tűzteret, aminek az oldalai pár hónap után elrepedtek!
A kandallók állagmegóvása döntő részben a helyes beüzemeléstől és a helyes használattól függ!
wolf   2010-02-03 14:54:08
Üdv mindenkinek!
Ha van valakinek tapasztalata vizes tűztér beszerelésében, működtetésében, kérem ossza meg velem. A másik dilemmám az öntvény és a lemez tűztér közötti választás. A lemez tényleg képes 7-8 év alatt kiégni?
kandallos   2010-01-27 19:26:10
SZupertempo!
Kösz a tapasztalati tanácsokat! Ennek több értelme van, mint a találgatásnak! Nagyon nagy segítség ez nekem is, mert Temporisom sosem volt!
SuperTempo   2010-01-26 17:33:35
Vattilah.

Nekem kb. olyan rendszerem van, amiről kérdeztél: Temporis 2d, gyári ventillátorral, jó hosszú csövekkel a padláson, bla-bla-bla. Pozítív, hogy a házam hőszigetelése talán picit jobb az átlagosnál (falon 15 cm ps, födém 30 cm kőzetgyapot), negatív viszont, hogy a Temporis 4 knvekciós csatlakozójából csak kettőt vezettem a padra, és még azt is szétszedtem 2-2 ágra, ráadásul nem is Y (nadrág) idommal, hanem egyszerű T-idommal. A csövek összhossza, kb. 20 m, végig szigetelt flexi cső. A tapasztalat: Fűt. Kb. egy óra alatt felfűti a kérdéses 4 szobát, de a nappali-étk-kony (ezek origójában áll a kandalló) tól kb 1 fokkal kisebb hőmérsékletet tud tartani. Érdekes, hogy a venti 1es fokozatán jobban műkszik a rendszer, mint a 2esen. Az ajtóknak nyitva kell lenni 10-15 cm-re, hogy tudjon áramolni a lev. (persze ezt beépített ráccsal is lehet). Legutóbbi kísérletem: Az ajtóba tett kifelé fújó sima kisventillátor rövid időn belül jelentős hőmérséklet növekedést idézett elő a szobában, nyílván segítette a padláson lévő csövekben áramlást. Tutit szerintem is csak szakember tud erre mondani, méretezés után, vagy marad a mezei próbálgato módszer. Remélem tudtam segíteni.
kandallós   2010-01-26 08:27:21
Vattilah!
Igaza van Nagypal-nak, mindenképpen sima falú csőben kell vinni a levegőt, különösebb törések nélkül!
A Supra állítja, hogy össz csőhosszban kb.15 m-ig lehet jó hatásfokkal elvezetni a levegőt. Lehet tovább is, de akkor már ildomos légtechnikai tervezést végezni.Ehhez ajánlom figyelmébe a www.kandallosok.hu honlap üzenőfaláról Andreaszt, aki ennek a nagy specialistája.
Fontos továbá tudni, hogy folytonégő üzemmódban a Temporis 3-4 kW teljesítményt fog tudni, amit elég nehézkes lesz ekkora távolságokra eljuttatni. Megoldható, mert minden megoldható.
nagypal   2010-01-24 21:10:28
vattilah

Szerintem ne flexibilis csővel viddt a meleg levegő, hanem merev falu csővel.Sokkal macerásabb, de a felexi csőnek sokkal nagyobb az ellenállása és sookal hangosabb is.


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: