Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
peti   2010-02-24 21:24:57
Úristen. Ennyi hiba.
töbször=többször
újab=újabb
Ígazából=Igazából
mmásik=másik

Bocs.
peti   2010-02-24 21:22:49
Kis észrevételt had tegyek az üzenõfallal kapcsolatban. A másik oldalon kényelmesebb kicsit, mert ha egyszer bejelentkezel, akkor akár töbször is írhatsz, míg be nem zárod az oldalt újab bejelentkezés nélkül. Itt az elõzõ mindkét üzenetnél is be kellett jelentkezni. Ígazából nem okoz nehézséget, csak kicsit kényelmesebb a mmásik verzió.
peti   2010-02-24 21:17:25
"temporisnál a szigetelt deflektor lemez" hiánya (ha jól emlékszem itt nincs szigetelve)
peti   2010-02-24 21:16:01
Szia.
Gondoltam itt is kérdezek valamit. Remélem nemgond, hogy mindkét oldalon írogatok.
Milyen SC2 égésre képes kandallót forgalmazol? Gondolom a temporis és a zrt+p tx is az lehet, csak néhány kialakításbeli különbség van köztük? Pl. temporisnál a szigetelt deflektor lemez, zrt+p-nél konvekciós burkolat. Leírásban úgy tûnik mégis tudják ezek is a magas hõmérsékletet, ezáltal a tökéletes égést ill. a faelgázosítást. Ez így van?
Milyen betétrõl készült a "kettõs égés" menü alatti rész?
Jusztin   2010-02-17 18:10:01
Köszönöm a választ!Hamarosan jelentkezem !
kandallos   2010-02-17 11:46:13
Jusztin!
Szeretettel várjuk, bár nem vagyunk nyitva, csak elõzetes egyeztetés után. Akkor viszont rugalmasak tudunk lenni!
Én átraknám a kéményt! Azért a Temporis az csak Temporis!
Jusztin   2010-02-15 19:10:04
Kandallós!

A temporison nem gondolkodtunk, ahhoz tudtam hogy kicsi a kémény, és a rászánt összeg sem lenne elég. A Supra Orea betét is tetszik, és ez talán ez is bele fér a rászánt összegbe. A kémény kb 5,5 - 6 méter, a kandalló bekötése 1,3 - 1,4 méter magasan lehet. Viszont hétvégén levettem a kémény tisztító nyílást (alul), és a kémény belmérete ott 20*20 cm .Ez a kémény egy 55cm-es vályogfalba van építve. Lehet hogy ez mérete a padlásig , és csak onnan van rakva az 5 téglás kémény. Nem tudom hogy nem lenne-e érdemes felhúzni egy új kéményt, ha csak a padlástól kellene, de majd hétvégén megnézem . Ha mégsem tudjuk megoldani, a Supra Orea betét ki tudná fûteni a 80 m2-t?
Kandalló egy 85*110 cm-es sarokban lenne. Ez a betét 45 fokban elhelyezve elférne ezen a helyen?
Valmelyik hétvégén felmennénk Erdõkertesre megnézni a bemutatótermet, úgy tudom nyitva van szombaton is. Van egy-két dolog amit személyesen jobban meg lehet beszélni ?
kandallos   2010-02-15 08:32:28
Jusztin!
Sajnos sem a ZRT+P, sem a Temporis nem köthetõ rá erre a kéményre. Lehet, hogy mûködne, de elõnyös tulajdonságai nagy valószínûséggel nem jönnének ki. A Supra Orea típusát javasolnám inkább.Milyen magas is ez a kémény?
Jusztin   2010-02-12 18:28:10
Tisztelt Kandallós !

Pár éve vásároltunk egy régi tipusú családi házat, amelynek a közepén van egy 14 * 26 os kémény, úgy tudom ez nem szabványos de ez van. A ház kb 80m2, 200 m3, van benne 3 konvektor. Szeretném használni kiegészítõ fûtésre, plusz elvezetni a többi helységbe. Minden nap délután 4-re érünk haza , akkortól fûtenénk. Van egy samott téglából rakott kandallónk, amellyet nem tudunk gazdaságosan üzemeltetni ( csak abban a helységben van meleg ahol üzemel, és lassan át is kellene rakatni), ezért szeretném átrakatni. Úgy gondolom a kandalló jól mûködik, mert nem kormolja az üveget, befûtés után 1 órával nem látni a kéményen füstöt, és a lakótérbe sem jön vissza sem füst sem korom. Esetleg tudnék emailben rajzot küldeni a ház elosztásáról, és fényképet a kandalló mûködésérõl. Kb 400 ezer ft-ot tudunk rá szánni egy új kandallóra. A kérdésem hogy egy ZRT+P készüléket rá lehet-e csatlakoztatni erre a kéményre?
Ha nem akkor milyet, és milyem megoldással?
Várom válaszát!
kandallos   2010-02-11 20:22:33
Wolf!
Bár ez a lap nem az a lap, de beszéljünk a vizes tûzterekrõl.
Ezeknél a legfontosabb a teljesítményválasztás. Ez mindig a rákötendõ radiátorok és csõvezeték teljesítményébõl kerül meghatározásra. Mondjuk 10 kW-nyi radiátort logikusan 10 kW-nyi teljesítménnyel lehet felfûteni. Na már most, ez a 10 kW ez kell legyen a kandalló NÉVLEGES VÍZOLDALI TELJESÍTMÉNYE. Ha egy kandallóra az van írva: teljesítménye 21 kW, akkor az nem azt jelenti, hogy 21kW-nyi radiátort tud ellátni! Ez az összteljesítménye. Ebbõl lejön a kéményveszteség (a hatásfok függvényében), valamint az üvegen át sugárzó hõként leadott teljesítmény, illetve a konvekciós hõátadással leadott teljesítmény. A maradék megy a víz melegítésére. Ez jellemzõen 8-10 kW körül reális.
Javasolnám gépész szakembert keresni! A www.radeco.eu-n is sok infót lehet találni!
Az öntvény és a lemez vitába nem mennék bele. Én meg láttam nam egy öntvény tûzteret, aminek az oldalai pár hónap után elrepedtek!
A kandallók állagmegóvása döntõ részben a helyes beüzemeléstõl és a helyes használattól függ!
wolf   2010-02-03 14:54:08
Üdv mindenkinek!
Ha van valakinek tapasztalata vizes tûztér beszerelésében, mûködtetésében, kérem ossza meg velem. A másik dilemmám az öntvény és a lemez tûztér közötti választás. A lemez tényleg képes 7-8 év alatt kiégni?
kandallos   2010-01-27 19:26:10
SZupertempo!
Kösz a tapasztalati tanácsokat! Ennek több értelme van, mint a találgatásnak! Nagyon nagy segítség ez nekem is, mert Temporisom sosem volt!
SuperTempo   2010-01-26 17:33:35
Vattilah.

Nekem kb. olyan rendszerem van, amirõl kérdeztél: Temporis 2d, gyári ventillátorral, jó hosszú csövekkel a padláson, bla-bla-bla. Pozítív, hogy a házam hõszigetelése talán picit jobb az átlagosnál (falon 15 cm ps, födém 30 cm kõzetgyapot), negatív viszont, hogy a Temporis 4 knvekciós csatlakozójából csak kettõt vezettem a padra, és még azt is szétszedtem 2-2 ágra, ráadásul nem is Y (nadrág) idommal, hanem egyszerû T-idommal. A csövek összhossza, kb. 20 m, végig szigetelt flexi csõ. A tapasztalat: Fût. Kb. egy óra alatt felfûti a kérdéses 4 szobát, de a nappali-étk-kony (ezek origójában áll a kandalló) tól kb 1 fokkal kisebb hõmérsékletet tud tartani. Érdekes, hogy a venti 1es fokozatán jobban mûkszik a rendszer, mint a 2esen. Az ajtóknak nyitva kell lenni 10-15 cm-re, hogy tudjon áramolni a lev. (persze ezt beépített ráccsal is lehet). Legutóbbi kísérletem: Az ajtóba tett kifelé fújó sima kisventillátor rövid idõn belül jelentõs hõmérséklet növekedést idézett elõ a szobában, nyílván segítette a padláson lévõ csövekben áramlást. Tutit szerintem is csak szakember tud erre mondani, méretezés után, vagy marad a mezei próbálgato módszer. Remélem tudtam segíteni.
kandallós   2010-01-26 08:27:21
Vattilah!
Igaza van Nagypal-nak, mindenképpen sima falú csõben kell vinni a levegõt, különösebb törések nélkül!
A Supra állítja, hogy össz csõhosszban kb.15 m-ig lehet jó hatásfokkal elvezetni a levegõt. Lehet tovább is, de akkor már ildomos légtechnikai tervezést végezni.Ehhez ajánlom figyelmébe a www.kandallosok.hu honlap üzenõfaláról Andreaszt, aki ennek a nagy specialistája.
Fontos továbá tudni, hogy folytonégõ üzemmódban a Temporis 3-4 kW teljesítményt fog tudni, amit elég nehézkes lesz ekkora távolságokra eljuttatni. Megoldható, mert minden megoldható.
nagypal   2010-01-24 21:10:28
vattilah

Szerintem ne flexibilis csõvel viddt a meleg levegõ, hanem merev falu csõvel.Sokkal macerásabb, de a felexi csõnek sokkal nagyobb az ellenállása és sookal hangosabb is.


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: