Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

Üzenőfal

Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
   2010-09-22 14:11:00
meretriscia!
Örülök az elbizonytalodásnak! A felsorolt két tűztérrel biztosan nem érnék el, amit szeretnének. A gerendaház jól szigetelt, nem túl magas a hőigénye. A két említett készülék pedig tud nagy teljesítményt produkálni, de ezzel ki is fújt. Szabályozni nem nagyon lehet őket. Ha 40 fok lesz a nappaliban, ezek akkor is nyomják a meleget. Szemben a folytonégőkkel,amelyek képesek minimális fa felhasználásával csupán szinten tartani az épületet. A jobbak pedig teszik mindezt teljesen függetlenül a lakás légháztartásától, ami egy gerendaház esetében megint fontos tényező.
A Pilist ismerjü, szeretjük. Szerettük, pár éve. Mostanában nem használjuk, mert nem lehet velük elég takarékosan fűteni. Az Alfát már láttuk, szerintem kínai csoda, a maga előnyeivel és hátrányaival. Lehet, hogy nem kínai, de hogy mérnök ember nem nagyon dolgozott rajta, az szinte bizonyos. Nagy reményeket nem fűznék hozzá, de kíváncsi lennék a hátterére (szerviz, beüzemelés, garancia...)
A ZRT+P készülékek csupán azért nem minősülnek folytonégőnek, mert a hamuzófiókjuk nem hozzáférhető égés közben. Égésminőségben a 10 órás működést teljesítik, egy megrakással. 6 és 17 órás a visszajelzések két vége, egy megrakással parázy tartásra.
Információ nem is lesz több, valamiért a kandallóval foglalkozók nem érzik dolguknak a tájékoztatást. Mi úgy gondoljuk, hogy a Megrendelő akkor hozhat jó döntést, ha ismeri a lehetőségeit. Tehát a mi dolgunk megmutatni az olcsó, a közepe és a drága készülékeket is, elmondani, melyik mit tud, melyiktől mit várhatunk, és mindezt mennyiért. Ha csak egyet mutatok meg (jellemzően az olcsót), akkor elvettem a Megrendelőtől a döntés lehetőségét. Nem tud választani.
Ezekkel a készülékekkel kapcsolatban olvashat néhány működő kandalló felhasználójától vélaményt akár ezen az üzenőfalon, akár a www. kandallosok.hu lap üzenőfalán.
Kérdezze meg Őket, akár itt a falon, mi a tapasztalatuk. Szerintem szívesen segítenek, mert úgy veszem észre, mi, a jó kandallók hívei egy kicsit összetartunk, próbálunk segíteni egymásnak. Köszönet ezért Mindenkinek, akivel, remélem, egy csapat vagyunk!
meretrischia   2010-09-21 23:28:02
Tisztelt Hölgyek, Urak!

Egy 80 nm alapterületű 2 szintes gerendaházat tervezünk kandallóval fűteni, de még nem sikerült kandallóbetétet kiválasztani. Sajnos az anyagi lehetőségeink szűkösek, ezért az Alfa centauri Bsc 021 típusú, a Pilis típusú betéteken gondolkodtunk. Azonban ezen oldal átolvasása után elbizonytalanodtunk, és semmiképp nem szeretnénk most keveset, majd később sokat költeni a rossz döntésünk miatt. Fent említett betétekről nem írják, hogy folytonégők-e.
Sőt az értékesítők oldalain kívül más infót nem is találtam ezekről. Valaki tudna-e valami közelebbit róluk.
Segítségüket köszönettel vennénk!
kandallos   2010-09-06 12:09:18
Jusztin!
Igen, idő, mire belejön az ember. Nekem 3-4 hónap volt.
A rostély, ha elzárom a levegőt, olyan, mintha nem is lenne.
A samottnak járnia kellett volna a készülékhez, de ki szokot maradni. Mivel nem létfontosságú, ezért néha mi is elfelejtjük megnézni. Bocs, majd valahogy pótoljuk. Addig nyugodtan lezárható az alsó levegő, a hatás ugyanaz. A ZRT attól még ZRT!
takiati   2010-09-05 20:20:14
Tisztelt Kandallós!

Köszönöm a tanácsodat, ha ismét jön a hideg, ki fogom próbálni. Valószínűleg kevés brikettet tettem rá egyszerre és azért nem adott le elég nagy hőt. Mi a véleményed a lignitről?
Jusztin   2010-09-04 19:32:06
Kandallós!

Köszönöm a gyors választ. A papírok megjöttek. Gondolom kell egy pár alkalom mire kitapasztaljuk.
Előbb elfelejtettem meg kérdezni, hogy a rostély helyére lehet tenni samott lapot, az jár a kandallóhoz vagy külön kell meg venni. Egyáltalán érdemes használni, vagy elég ha elzárom a rostélyon át jövő levegőt.
kandallós   2010-09-04 19:11:31
Szia!
Remélem a papírok is megérkeztek!
A pillangószelep betolva van nyitva. BEtolva tudok BEgyújtani.
A középső kallanytyú szabályozza a rostély alá érkező levegőt, azt el lehet zárni. A másikat ne nagyon, az az üvegre érkező. Ha azt elzárjuk, kormos lesz az üveg. Ha üzemi hőmérsékleten lesz a tűztér, és minden nyitva lesz, aminek nyitva kell lennie, akkor száraz fával nem szabad kormozódnia!
Jó egészséget a kandallóhoz, és sok előtte töltött kellmes órát!
   2010-09-04 18:38:28
Üdv Mindenkinek !

Augusztus közepén készült el a ZRT kandallónk. Volt már próba fűtésünk két alkalommal. Először 2 kiló, másodszor 4 kiló fával, mindkét esetben elkelt egy alapos szellőztetés. Ma van a 3. fűtési alkalom, délután 2-kor (20,5 fok volt) gyújtottunk be kb 3 kiló gyújtóssal ami 40 percet égett nagy lángon teljesen nyitott állapotban, majd kb 5 kiló fát tettünk rá, amit még 30 percig égettünk teljesen nyitott állapotban, majd elzártuk mindkét levegő bevezetést. Jelenleg 26 fok van, a kandallóban még kivehető az egyben lévő parázsló fahasábok. Az üvegen van kormozódás, de ez lehet több mindentől, ennek ellenére elégedettek vagyunk. A kandallóval egész házat fűtünk 80 m2, két szomszédos szobába is át van vezetve 2 flexibilis cső a kandalló búbjából, ott 1 illetve 2 fokkal van hidegebb. Egyenlőre ennyi. Végül pedig lenne egy kérdésem. Nem jöttem rá, hogy kihúzott vagy betolt állapotban van nyitva a füst kivezető szelep. Mindkét állapotban próbáltam de semmi különbséget nem vettem észre, még a kéményen kijövő füstön sem. Valaki meg írja azt megköszönöm.
kandallós   2010-09-02 08:40:32
takiati!
Kb. 10-12 kg fa szokott lenni az egyszeri adag. A folytonégés a brikettel nem egyszerű. Nem tud parazsat tartani, apró. Az átmeneti időszakban, amíg nem teljesen száraz a fa, fabrikett vegyesen a kicsit nedves fával.
Ha nem ad nagy hőt a fabrikett, akkor ott valószínűleg beállításigondok vannak. Vagyis használati. Ha valami, akkor a fabrikett aztán kell, hogy ontsa a meleget.Persze csak akkor, ha a kívánt teljesítménynek megfelelő mennyiséget eltüzelem. Temporisnál a névleges teljesítmény eléréséhez óránként legalább3 kg-t kell eltüzelni a 12 kW eléréséhez. Érdemes kimérni!
kandallós   2010-09-02 07:39:33
Palfif!
Kaphatnék emailben egy skiccet, mert ezt most így nem nagyon értem. Ha kell, a BA legyártható 44 cm szélesben is!
Ne a ZRT összteljesítményét nézzük, hanem a folyamatos üzemmód mellett leadott 3 kW körülit! Azt válasszuk, amelyik tetszik, formára, méretre!
takiati   2010-09-01 20:31:14
Tisztelt Kandallós, illetve más, aki jótanácsot tud adni!

Temporis tűztér felhasználásával építettem egy kandallót, melyet - köszönet a mostani hideg időjárásnak - elkezdtem használni. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e konkrét gyakorlati tapasztalata valakinek a tüzeléssel kapcsolatban. Mekkora mennyiségű fát, vagy fabrikettet szabad, vagy ajánlatos rátenni gyors égésnél, illetve folytonégésnél? Várható-e folytonégés fabrikettől, vagy csak nagyobb méretű fahasáboktól?

A használati utasításában szerepel, hogy lignitet is lehet használni tüzelőanyagként, de ajánlatos-e. Van-e tapasztalat ezzel kapcsolatban? Azért kérdezem, mert a tüzifám csak jövőre lesz használható a kandallóban és nem tudom, hogy fabrikettel, vagy lignittel járok-e jobban? Eddig fabrikettel használtam, de valószínűleg nem a legjobb minőségűvel, mert nagyon hamar leégett és nem is adott le igazán nagy hőt.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
palfif   2010-09-01 12:05:07
Tisztelt Uram, ma beszéltünk telefonon a Kispest Fő u. 68. alatt épülő készház nappalijába szánt kandalló milyenségéről. mint mondtam, a betonalapból ágaskodik felfelé a 100 mm-es PVC cső, amelynek a másik vége majd kintről beengedi a tűztérbe a levegőt. A ZRT termékek közül a ZRT+P BA legkisebb változata tűnik megfelelőnek. Jól gondolom? Állhat önmagában is a készülék, avagy mindenképpen burkolandó, A levegővételi csonk állhat hátrafelé és a füstcső-csonk balra?
Üdv PF
kandallós   2010-08-31 10:40:50
Mara!
Úgy vélem, nincs igaza a Kivitelezőnek. A ZRT+P kandallók és a Temporis, illetve a Taranis is éppen ettől ennyire jók: hermetikusan zártak. Persze csak bizonyos nyomásig, természetesen. Ha jól tudom a passzív házak esetében átvételnél tömörséget is mérnek. Sajnos nem tudom, ez milyen nyomást jelent, de azt igen, hogy működik kandallónk passzívházban, és nincs rá panasz. Ezek úgymond igazi "PASSZÍVHÁZKANDALLÓK"
kandallós   2010-08-31 10:38:06
gumiszu!
Rendben!
gumiszu   2010-08-30 21:53:23
Szia,

küldtem mélt, ha megnézted, kérlek dobj egy mailt, hogy tudjunk róla beszélni. Köszi
mara   2010-08-29 20:51:44
Kandallós!
Passzív házba szeretnénk kandallót telepíteni, de a kivitelező szerint nem lehet. Valóban így van? Nincs megoldás? A ZRT-k nem tudnának működni?


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: