Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
   2010-09-22 14:11:00
meretriscia!
Örülök az elbizonytalodásnak! A felsorolt két tûztérrel biztosan nem érnék el, amit szeretnének. A gerendaház jól szigetelt, nem túl magas a hõigénye. A két említett készülék pedig tud nagy teljesítményt produkálni, de ezzel ki is fújt. Szabályozni nem nagyon lehet õket. Ha 40 fok lesz a nappaliban, ezek akkor is nyomják a meleget. Szemben a folytonégõkkel,amelyek képesek minimális fa felhasználásával csupán szinten tartani az épületet. A jobbak pedig teszik mindezt teljesen függetlenül a lakás légháztartásától, ami egy gerendaház esetében megint fontos tényezõ.
A Pilist ismerjü, szeretjük. Szerettük, pár éve. Mostanában nem használjuk, mert nem lehet velük elég takarékosan fûteni. Az Alfát már láttuk, szerintem kínai csoda, a maga elõnyeivel és hátrányaival. Lehet, hogy nem kínai, de hogy mérnök ember nem nagyon dolgozott rajta, az szinte bizonyos. Nagy reményeket nem fûznék hozzá, de kíváncsi lennék a hátterére (szerviz, beüzemelés, garancia...)
A ZRT+P készülékek csupán azért nem minõsülnek folytonégõnek, mert a hamuzófiókjuk nem hozzáférhetõ égés közben. Égésminõségben a 10 órás mûködést teljesítik, egy megrakással. 6 és 17 órás a visszajelzések két vége, egy megrakással parázy tartásra.
Információ nem is lesz több, valamiért a kandallóval foglalkozók nem érzik dolguknak a tájékoztatást. Mi úgy gondoljuk, hogy a Megrendelõ akkor hozhat jó döntést, ha ismeri a lehetõségeit. Tehát a mi dolgunk megmutatni az olcsó, a közepe és a drága készülékeket is, elmondani, melyik mit tud, melyiktõl mit várhatunk, és mindezt mennyiért. Ha csak egyet mutatok meg (jellemzõen az olcsót), akkor elvettem a Megrendelõtõl a döntés lehetõségét. Nem tud választani.
Ezekkel a készülékekkel kapcsolatban olvashat néhány mûködõ kandalló felhasználójától vélaményt akár ezen az üzenõfalon, akár a www. kandallosok.hu lap üzenõfalán.
Kérdezze meg Õket, akár itt a falon, mi a tapasztalatuk. Szerintem szívesen segítenek, mert úgy veszem észre, mi, a jó kandallók hívei egy kicsit összetartunk, próbálunk segíteni egymásnak. Köszönet ezért Mindenkinek, akivel, remélem, egy csapat vagyunk!
meretrischia   2010-09-21 23:28:02
Tisztelt Hölgyek, Urak!

Egy 80 nm alapterületû 2 szintes gerendaházat tervezünk kandallóval fûteni, de még nem sikerült kandallóbetétet kiválasztani. Sajnos az anyagi lehetõségeink szûkösek, ezért az Alfa centauri Bsc 021 típusú, a Pilis típusú betéteken gondolkodtunk. Azonban ezen oldal átolvasása után elbizonytalanodtunk, és semmiképp nem szeretnénk most keveset, majd késõbb sokat költeni a rossz döntésünk miatt. Fent említett betétekrõl nem írják, hogy folytonégõk-e.
Sõt az értékesítõk oldalain kívül más infót nem is találtam ezekrõl. Valaki tudna-e valami közelebbit róluk.
Segítségüket köszönettel vennénk!
kandallos   2010-09-06 12:09:18
Jusztin!
Igen, idõ, mire belejön az ember. Nekem 3-4 hónap volt.
A rostély, ha elzárom a levegõt, olyan, mintha nem is lenne.
A samottnak járnia kellett volna a készülékhez, de ki szokot maradni. Mivel nem létfontosságú, ezért néha mi is elfelejtjük megnézni. Bocs, majd valahogy pótoljuk. Addig nyugodtan lezárható az alsó levegõ, a hatás ugyanaz. A ZRT attól még ZRT!
takiati   2010-09-05 20:20:14
Tisztelt Kandallós!

Köszönöm a tanácsodat, ha ismét jön a hideg, ki fogom próbálni. Valószínûleg kevés brikettet tettem rá egyszerre és azért nem adott le elég nagy hõt. Mi a véleményed a lignitrõl?
Jusztin   2010-09-04 19:32:06
Kandallós!

Köszönöm a gyors választ. A papírok megjöttek. Gondolom kell egy pár alkalom mire kitapasztaljuk.
Elõbb elfelejtettem meg kérdezni, hogy a rostély helyére lehet tenni samott lapot, az jár a kandallóhoz vagy külön kell meg venni. Egyáltalán érdemes használni, vagy elég ha elzárom a rostélyon át jövõ levegõt.
kandallós   2010-09-04 19:11:31
Szia!
Remélem a papírok is megérkeztek!
A pillangószelep betolva van nyitva. BEtolva tudok BEgyújtani.
A középsõ kallanytyú szabályozza a rostély alá érkezõ levegõt, azt el lehet zárni. A másikat ne nagyon, az az üvegre érkezõ. Ha azt elzárjuk, kormos lesz az üveg. Ha üzemi hõmérsékleten lesz a tûztér, és minden nyitva lesz, aminek nyitva kell lennie, akkor száraz fával nem szabad kormozódnia!
Jó egészséget a kandallóhoz, és sok elõtte töltött kellmes órát!
   2010-09-04 18:38:28
Üdv Mindenkinek !

Augusztus közepén készült el a ZRT kandallónk. Volt már próba fûtésünk két alkalommal. Elõször 2 kiló, másodszor 4 kiló fával, mindkét esetben elkelt egy alapos szellõztetés. Ma van a 3. fûtési alkalom, délután 2-kor (20,5 fok volt) gyújtottunk be kb 3 kiló gyújtóssal ami 40 percet égett nagy lángon teljesen nyitott állapotban, majd kb 5 kiló fát tettünk rá, amit még 30 percig égettünk teljesen nyitott állapotban, majd elzártuk mindkét levegõ bevezetést. Jelenleg 26 fok van, a kandallóban még kivehetõ az egyben lévõ parázsló fahasábok. Az üvegen van kormozódás, de ez lehet több mindentõl, ennek ellenére elégedettek vagyunk. A kandallóval egész házat fûtünk 80 m2, két szomszédos szobába is át van vezetve 2 flexibilis csõ a kandalló búbjából, ott 1 illetve 2 fokkal van hidegebb. Egyenlõre ennyi. Végül pedig lenne egy kérdésem. Nem jöttem rá, hogy kihúzott vagy betolt állapotban van nyitva a füst kivezetõ szelep. Mindkét állapotban próbáltam de semmi különbséget nem vettem észre, még a kéményen kijövõ füstön sem. Valaki meg írja azt megköszönöm.
kandallós   2010-09-02 08:40:32
takiati!
Kb. 10-12 kg fa szokott lenni az egyszeri adag. A folytonégés a brikettel nem egyszerû. Nem tud parazsat tartani, apró. Az átmeneti idõszakban, amíg nem teljesen száraz a fa, fabrikett vegyesen a kicsit nedves fával.
Ha nem ad nagy hõt a fabrikett, akkor ott valószínûleg beállításigondok vannak. Vagyis használati. Ha valami, akkor a fabrikett aztán kell, hogy ontsa a meleget.Persze csak akkor, ha a kívánt teljesítménynek megfelelõ mennyiséget eltüzelem. Temporisnál a névleges teljesítmény eléréséhez óránként legalább3 kg-t kell eltüzelni a 12 kW eléréséhez. Érdemes kimérni!
kandallós   2010-09-02 07:39:33
Palfif!
Kaphatnék emailben egy skiccet, mert ezt most így nem nagyon értem. Ha kell, a BA legyártható 44 cm szélesben is!
Ne a ZRT összteljesítményét nézzük, hanem a folyamatos üzemmód mellett leadott 3 kW körülit! Azt válasszuk, amelyik tetszik, formára, méretre!
takiati   2010-09-01 20:31:14
Tisztelt Kandallós, illetve más, aki jótanácsot tud adni!

Temporis tûztér felhasználásával építettem egy kandallót, melyet - köszönet a mostani hideg idõjárásnak - elkezdtem használni. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e konkrét gyakorlati tapasztalata valakinek a tüzeléssel kapcsolatban. Mekkora mennyiségû fát, vagy fabrikettet szabad, vagy ajánlatos rátenni gyors égésnél, illetve folytonégésnél? Várható-e folytonégés fabrikettõl, vagy csak nagyobb méretû fahasáboktól?

A használati utasításában szerepel, hogy lignitet is lehet használni tüzelõanyagként, de ajánlatos-e. Van-e tapasztalat ezzel kapcsolatban? Azért kérdezem, mert a tüzifám csak jövõre lesz használható a kandallóban és nem tudom, hogy fabrikettel, vagy lignittel járok-e jobban? Eddig fabrikettel használtam, de valószínûleg nem a legjobb minõségûvel, mert nagyon hamar leégett és nem is adott le igazán nagy hõt.
Elõre is köszönöm a tanácsokat!
palfif   2010-09-01 12:05:07
Tisztelt Uram, ma beszéltünk telefonon a Kispest Fõ u. 68. alatt épülõ készház nappalijába szánt kandalló milyenségérõl. mint mondtam, a betonalapból ágaskodik felfelé a 100 mm-es PVC csõ, amelynek a másik vége majd kintrõl beengedi a tûztérbe a levegõt. A ZRT termékek közül a ZRT+P BA legkisebb változata tûnik megfelelõnek. Jól gondolom? Állhat önmagában is a készülék, avagy mindenképpen burkolandó, A levegõvételi csonk állhat hátrafelé és a füstcsõ-csonk balra?
Üdv PF
kandallós   2010-08-31 10:40:50
Mara!
Úgy vélem, nincs igaza a Kivitelezõnek. A ZRT+P kandallók és a Temporis, illetve a Taranis is éppen ettõl ennyire jók: hermetikusan zártak. Persze csak bizonyos nyomásig, természetesen. Ha jól tudom a passzív házak esetében átvételnél tömörséget is mérnek. Sajnos nem tudom, ez milyen nyomást jelent, de azt igen, hogy mûködik kandallónk passzívházban, és nincs rá panasz. Ezek úgymond igazi "PASSZÍVHÁZKANDALLÓK"
kandallós   2010-08-31 10:38:06
gumiszu!
Rendben!
gumiszu   2010-08-30 21:53:23
Szia,

küldtem mélt, ha megnézted, kérlek dobj egy mailt, hogy tudjunk róla beszélni. Köszi
mara   2010-08-29 20:51:44
Kandallós!
Passzív házba szeretnénk kandallót telepíteni, de a kivitelezõ szerint nem lehet. Valóban így van? Nincs megoldás? A ZRT-k nem tudnának mûködni?


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: