Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
kandallós   2010-12-09 08:31:01
Supertempo,Gumiszu...

Igen, a Temporis azért Temporis. (Ez látszik az árán is).
Azért Gumiszu problémájának utánamnetem a gyártónál, és szerintük a gond a tömítõzsinórral lehetett. Mégpedig 2 féle gond:
1. Az elsõ pár begyújtásnál elképzelhetõ, hogy a még lágy festékbe ajtónyitáskor beletapadt a zsinór és egy picit elmozdult az eredeti helyébõl. Utána ajtózáráskor pedig azon a részen egy picit megnyomódott.
2. A gyártás során a kisebb készülékekben használt lehelletnyit vékonyabb zsinór került a készülékbe.
Még annyi, hogy nagyon fontos lenne tudni, hogy tényleg az ajtó és a készülék között szivárgott-e, mert a hermetikussági próbán jártak úgy, hogy tényleges szivárgást mértek, de ez a füstcsõ idomok illesztésénél volt, csak az építménybõl oldalt tudott távozni.
Kértem egy dokumentált hermetikussági mérést, ami passzívház esetében elengedhetetlen.
Mivel hasonló problémával eddig nem találkoztunk, ezért kérnék Mindenkit, ha bármi ilyesmivel találkozik, feltétlenül jelezze!
horinori2   2010-12-08 20:34:59
T. Kandallós
A kémény tetõtéri részét is leszigeteltem. Eljött végre a komolyabb fûtés is. Könnyebben gyújtunk be, és a füst is sokkal jobban távozik. Bátrabban fûtünk, sokkal hatékonyabb. A leglényegesebb mindenek felett akkor is a 2 éves száraz fa!!!!!!!
Azzal a leggazdaságosabb és probléma mentesebb az egész!!! Nincs füst csak izzás és igen komoly hõ! 3-4 fahasáb /tölgy/ a meglévõ parázságyra és 6-8 órányi izzás!
További tapasztalokkal jelentkezem.
SuperTempo   2010-12-08 19:52:32
Nem akarok senkinek ellentmondani, meg a ZRT-ket leszólni, már csak azért sem mert szerintem ma a legjobb ár/érték arányú készülékek, de nekem is volt már ilyen esetem a temporisommal, és onnan egy mákszem korom ki nem jött sehol, pedig a tûztér nem is látszott a füsttõl.
kandallós   2010-12-08 11:17:52
Gumiszu!
A tömítést azért nézd át, lehet, hogy cserélni kell.
Biztosan minden rendben lesz, gyakorlat teszi a mestert!
gumiszu   2010-12-08 09:55:25
Szia,

Ha ez a normális akkor ok, nem is panaszkodtam :) Csak kicsit megtévesztõ egy laikusnak a "marketing anyag :) "
Egyébként nincs füstszag, ha elzárom a légbeömlõjét (ha nem használom) ugye nekem spéci megoldás van .

Egyébként minden ok, a kormolás is kezd rendbe jönni, a légfûtés részen még javítanom kell, mert nem lett olyan amilyet szerettem volna... :) de elégedett vagyok....
kandallós   2010-12-07 19:42:43
Gumiszu!
Szerintem nincs különösebb probléma, sem a marketing anyagokkal, sem a zártsággal. Éreztél koromszagot a lakásban, amikor nem fûtöttél? Szerintem nem, pedig a kéményben akkor is befelé áramlás volt. Szívott vissza a páraelszívód a tûztérbõl füstöt, vagy szagot? Szerintem azt sem.
A hermetikusság persze relatív fogalom, hiszen ha végiggondoljuk, a füstcsõ illesztések, a kezelõ szervek illesztései, a szelepek illesztései, hogy ezek hideg és meleg állapotban is mozogni tudjanak... ezek mind mind nem lehetnek hermetikusak. Viszont pont annyira zártak, hogy mesterségesen ne nagyon szívhasson ki belõlük normál háztartási berendezés. Ezzel, gondolom nem is volt hiba.
Hozzáteszem, ZRT és Temporis esetében is az adatok üzemi körülményekre vonatkoznak.
Én például sosem gondoltam volna, hogy a zárt égésterû kazánok többsége is csak bizonyos nyomásig zárt, és azt mondják, mégis így van.
Mindenesetre a tömítést azért végignézném, bár szerintem különösebb probléma nem lehet.
Ha viszont a kihûlt, befelé áramló kéménybe próbálsz begyújtani, attól ne is várj csodát, hiszen, mint tudjuk, az egész készülék mûködését a kémény huzata vezérli. Ha ez nincs, vagy ellentétes, akkor nem is várható hibátlan mûködés!
Sõt, ugye emlékszünk, mit beszéltünk a begyújtásról? Résnyire nyitott ajtóval, 20-30 percig legalább!
gumiszu   2010-12-07 11:12:55
Szia,
Elkezdtem használni a ZRT+ os kandallót normálisan. Egész jó, de azért a "marketing anyagok" erõsen túloznak.

A legnagyobb probléma, a teljesen zárt hermetikus oldalon van. Egyik este begyújtás elõtt (elõtt 2hétig nem használtam) a kémény sajnos még lefelé nyomta a levegõt, vagy állt benne .

Begyújtás után a füst nem a kéményen távozott az elsõ 2 percben , hanem befelé. A gond nem az, hogy van ilyen ez normális, hanem az, hogy az ajtónál is jött ki a füst!! zárt állapotban is tódult kifelé az ajtó ill a fémtest ill. az üveg és az ajtókeret között...

Tehát ez nem "hermetikusan zárt" :( ha ki jön a levegõ akkor be is megy......

gumiszu
kandallós   2010-11-20 16:46:01
nagypal!
Holnap reggel kályha ügyben mehetnek a fiúk?
Elacáék vinnék.
nagypal   2010-11-11 20:17:35
moncsi

Ezt csak a folytonégõk tudják és csak akkor ha elérték az üzemi hõfokot.

Villannyal is jó. DEE a költségek:
6KWh villany 300 Ft, 6KW gázzal 0.6m3 gáz, 90 Ft, fával 6KW az 1,5 kg száraz fa 35-45 Ft.
Mindez egy fûtési üzemórára értendõ.

Nálam gáz kazán a hagyományos fûtés padlófütéssel. Egy 24KW os modulációs kondenzációs kazán 6 KW on ég alapjáraton. Így az ár kb harmada a villanynak. Amióta van kandallóm csak az megy. A gázkazán ki van kapcsolva. Napi 1 begyújtás este 6 kor. Így a lakásban este 24-26 fok van, reggel 23 fok és másnap a begyújtás elõtt 20-21 fok. Napi 15kg fával. Gázzal napi 4-5 m3 menne el.
Szerintem rossz választás volt a villany kazán. Simán elviszi a ház elõnyét.
kandallós   2010-11-11 08:42:22
Horinori2!
Mindenképpen jót tenne a kéménynek a szigetelés, hiszen a jó huzat egyik alapvetõ ismérve a kéményben benne lévõ levegõ és a környezetében lévõ levegõ hõmérsékletének különbsége. Ha ez kicsi, a huzat is kicsi. (ezért nem szabad méretezés nélkül használni mindenféle hõhasznosítót, ezért nem szabad méretezés nélkül elhúzogatni a kéményeket...)
Szerintem rendbe jön az a kandalló!
horinori2   2010-11-10 20:19:18
T. Kandallós
Köszönöm szépen a segítséget! A kéménybekötés elnyújtott szakaszát két napja leszigeteltük, a kéményrõl a sapkát levettük. Elsõre úgy tûnik, hogy
ha már átmelegszik minden a kéményt is beleértve, füstmentesebb az égés, de még ezt figyelnem kell. Az idõ is meleg nem kell annyira bedurrantani. Javaslatot kaptam még a kémény építményem tetõtéri 2,8 m-es szakaszának leszigetelésére, mivel a tetõterem teljesen szigeteletlen. Kevésbé fog kátrányosodi. Ön szerint is? További tapasztalataimat /intenzívebb fûtésrõl is/ azonnal jelzem és várom véleményét. Köszönöm!
moncsi   2010-11-10 12:35:04
Köszönöm a választ. Akkor lehet, hogy jó a mostani elektromos fûtésünk is? Radeco kazán, 6kW. Nem lesz akkor kevés? Ha jól értem ezek a kandallók tudnak kevesebb meleget is adni. Minden kandalló ilyen? Ha akarom nagy tüzet rakok, ha akarom kicsit? Vagy ezt csak a folytonégõ kandallóknál van így? Mi a különbség a ZRT+P és a Temporis között?
nagypal   2010-11-09 22:59:44
moncsi

Nekem hasonló házam van. 165 nm re 4,9kw a hõveszteség dt 40 re azaz -20 fokra. A folytonégõ kandalló a folytonégõ üzemmódban a 12 kw ból 4-5 kw-ot ad le. A folytonégõ kandallók pont az ilyen kis energia igényû házakhoz lettek tervezve.
Nálam egy ZRT+P van beépítve és a legnagyobb ,megelégedésünkre szolgál. Bátran válasszatok egy ZRT+P-t vagy egy Temporist.
moncsi   2010-11-09 21:34:47
Majdnem passzív házba szeretnénk kandallót. A gondom az, hogy minden kandalló legalább 10-12 kW-os,de nekünk az egész házat 4 kW-al lehet befûteni. Fõ fûtésre 6kW-os elektromos kazánunk van, falfûtéssel. Félek, hogy a 12 kW nagyon sok lesz. Pár kandallósnál érdeklõdtem, azt mondták nem baj, ha több meleget ad, meg állítólag 110 nm-re kell is legalább 12 kW. Nem tudom, ez lesz az elsõ telünk. Lehet, hogy fázni fogunk?
Most mégis, mi alapján válasszunk kandallót? Mást mond a fûtésszerelõ, a tervezõ. a kandallós. Tudnának segíteni?
kandallós   2010-11-04 08:56:28
horinori2!
Telefonbeszélgetésünk alapján meg kellene próbálni vagy megszüntetni a kéménybekötés másfél méteres elhúzását, vagy ha ez végképp nem megy, akkor legalább leszigetelni azt. Ez a szakasz kb. 160-200 fokot képes hûteni a füstgázon, ami eredményezheti a huzat drasztikus csökkenését, az egész égésminõség elállítódását. (fõleg, hogy kátrányosodásról is volt szó telefonban)
A kémény méretén kívül a kilépõ,(illetve a kéménybe belépõ) füstgáz hõmérséklete tudja leginkább befolyásolni a huzat nagyságát. Lefelé befolyásolni. Ezt sokan elfeljtik.
Tényleg néha ámulok, hogy sokan ezek figyelembe vétele nélkül mindeféle elõzetse számítás és tervezés nélkül telepítgetik mindefajta készülék után az utóhõhasznosítókat. Ezzel az esetek többségében több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hozna a dolog.
Az Önök esetében, valószínûleg akaratukon kívül, de éppen ez történhetett, ami a kéményen történt változtatások miatt most ki is bukott.
A tetejérõl a sapka eltávolítása valóban jó ötletnek tûnik, de én megemelném elõbb, illetve csökkenteném a méretét. Mégse essen bele esõ, hó...


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: