Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

Üzenőfal

Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
kandallós   2011-01-06 11:50:16
Kolzol!
Mondjuk a méterssel nem sok tapasztalatom van, de pár tippem azért igen:
1. a pillangószelep is zárva van?
2. a bejövő levegő legyen legalább 1/3-ig nyitva
3. a fa legyen ténylegesen 2 éve kivágva, és legalább 2 hónapja száraz helyen tartva.
Ha ezek után is fennáll a dolog, akkor passz.
kolzol   2011-01-05 20:30:36
Adott egy ZRT (méteres tűztérrel), adott benne a 600 fok ez TUTI. adott a 4 éves száraz fa a pincéből. a folytonégés annyira működik, hogy 14óra elteltével csak egy ujabb hasáb fát kell rárakni és ujragyulllad. DE - olyan kormot tesz az üvegre, amit levakarni sem tudok. Kémény nyílás nyitva, bejövő levegő elzárva, ablak szellőztetőt már minden állásban próbáltam... Ötlet?
kandallos   2010-12-29 20:40:02
Béci!
A Pilis, bár a maga nemében nem rossz, de passzív házban nem jöhet szóba. Nem zárt ugyanis a lakótér felé. Pilissel meg sem szerezheti az épület a minősítést.
Mindenképpen külső levegőt fogadó, a lakás felé teljesen zárt készülékre lesz szükség. ZRT vagy Temporis, Taranis jöhetnek számításba. Javslom a Taranist, hiszen ennek névleges teljesítménye van a passzív házak igényeihez igazítva. Kályha kivitelben is elérhetők, ha nem szeretnénk épített kandallót.
Béci   2010-12-29 11:58:35
Kandallós!
passzív házba szeretnék kandallót. Mire kell figyelnem? Milyen típusok jöhetnek szóba? Ami árban elfogadható és hazai, az a Pilis. Szerinted ez jó lehet?
kandallós   2010-12-16 08:46:17
Reklamshow!
Nem, az Orea nem zárt a lakótér felé, és a külső levegőt sem tudja!
reklamshow   2010-12-15 22:37:31
T. kandallós!

Az Orea az tudja a külső légbevezetést?

A szellőztető rendszerre én az egyik meleglevegő elvezető rendszerét el szeretném vezetni (lehet, hogy mind a kettőt). Hőcserélőn keresztül felmelegíteném a külső levegőt. Hasznosítanám a felesleges energiát.

Ez a tervem... :)
kandallós   2010-12-15 20:48:15
Reklamshow!
Ez mindenkinek a saját döntése, én nem befolyásolnám ezt. A Taranis tudja amit tud: eddig ismeretlen kényelem, komfort, takarékosság és környezetvédelem. Ennek azonban ára van, amit egyszer kell kifizetni.
Ha engedünk az igényekből (fogyasszon több fát, lehet kisebb a hatásfok, kényelmetlen a meleg, jóval szennyezőbb a füstgáz...) akkor természetesen csökkeni fog az ár is.
Én végignézném az üzenőfalat, kérdeznék a tapasztalt Temporis és ZRT használóktól (én ismét jelzem: Oreám van), és nyugodtan hagyatkoznék Rájuk. Az Ő tapasztalataik minden kereskedő szavánál többet érnek, hiszen napi használaton alapuló vélemények ezek!
A választás megkönnyítésére: a Taranis létezik kályha kivitelben is! 625.000.- és 700.000.- forintos áron. Ezeket nem kell körbeépíteni, mégis Taranisok! Ha érdekes, küldök róluk képet!
SuperTempo   2010-12-15 19:08:09
reklamshow!

Alátámasztanám azt amit Kandallós mondott: Nekem temporis 2d-m van, egy 110 nm-es, jól szigetelt de nem passzívházban - amíg nincs tényleg hideg (kb 0 celsius, addig nem is merjük a kandallót "bekapcsolni", mert szérfűti a házat.
Én ha most vennék, bizony elgondolkodnék a taranison ad absurdum még úgy is hogy a körbeépítés későbbre csúszik. (tudtommal körbeépítés nélkül is műxik)
reklamshow   2010-12-15 19:03:45
kandallós!

Hallottam már a Taranis-ról. De ez csak egy kandalló betét. És akkor a burkolat??? Nem szeretnék nagyon csili-vilit arany berakással. De a burkolat is minimum 150000 Ft...

Milyen burkolatot tud ajánlani? Ár/érték/szépség!
kandallós   2010-12-15 18:34:03
reklamshow!
Ezek mind szóba jöhetnek, mert mind képesek folytonégő üzemmódban kis teljesítményt produkálni, hosszú ideig.
Azonban azt ne felejtsük, hogy ez mind a három felsorolt készülék számára extrém üzemmód, ami extrém igénybevétel. Minden berendezés névlegeshez közeli teljesítményen tud ideálisan működni. A Temporis és a ZRT-k visszafolytva kormolhatnak,(bár nem ez a jellemző), A Jotult nem ismerem, de a fizika az Náluk is fizika. Ezek a berendezések ideálisan tudnak működni, bizonyos körülmények között, de felfűtéskor mindenképpen névleges, vagy a feletti teljesítményt produkálnak. Ekkor pedig hatásfokuk visszaesik 70% köré.
Itt a Supra újdonsága, a TARANIS, az igazi PASSZÍVHÁZKANDALLÓ.
Ez nem egy új kandalló, ez a szilárdtüzelés újraértelmezése:
névleges teljesítménye 6 kW körüli, tehát névleges teljesítményen működhet folyamatosan. Ez tökéletes égést, ideális paramétereket és patyolattiszta füstgázt jelent, minimális fafelhasználás mellett.
Elég sok, eddig ismeretlen újítást vetettek be a Supra mérnökei: TWEEN huzatkiegyenlítő, szabadalmaztatott légtömörség kiegyenlítő a tökéletes záráshoz, a TORNÁDÓ rendszer, ami biztosítja az üveg tisztaságát.
De számtalan, már ismert technikai bravúr is alkalmazásra került: kerámia lángterelő (ez esetben egyedülállóan 2 darab), by pass szelep a meghosszabított füstjárattal, in air légelosztó rendszer, kettős égés és utóégető rendszer... (ezeket némelyike megtalálható a Temporisban, Universben, vagy a ZRT-kben).
Ára ugyan nem kevés, 550.000.- forint körül jár, de cserébe biztosan a legtöbb szolgáltatást nyújtó készülékhez jutunk, amely a legtisztábban, legtakarékosabban fogja fűteni otthonunkat. Érdemes megnézni SUPRA címszó alatt a PASSZÍVHÁZKANDALLÓT!
reklamshow   2010-12-15 17:46:50
Sziasztok!

Jelenleg házépítés előtt állok. Passzív jellegű házat szeretnék építeni és szeretnék egy zárt égésterű, folytonégő kandallót beépíteni.

Eddig 3féle kandallót találtam, ami a passzív ház igényeinek megfelel:
- Jotul (amit kb. 600e Ft.)
- Supra Temporis 2D (kb. 375e Ft)
- Zrt+ (kb. 275e Ft)

Nem tudom, hogy ezeken kívül vannak-e még.

Mit ajánlotok, melyik a legjobb ár/érték arány?
Én jelenleg a Temporis 2D mellett döntenék.
Sajnos még nem volt időm végigolvasni a fórumot. Lehet, hogy abból sokkal okosabb leszek. Majd kiderül...

Azért a tanácsokat szívesen fogadom.

Köszönöm előre is!

Üdv.:

Gergő
SuperTempo   2010-12-15 11:28:30
Takiati!

Ha órákon át csak lefolytva használom, akkor az enyém is elkormólódik. Ezt még a kezelési is beismeri. Én egy két óra lefolytás után vissza szoktam húzni rendes állapotra 10-15 percre, had égjen, hisz csak intenzív égésnél várhatod, hogy leég a korom (egy része le is ég). Szerintem ez a kéményt is védi a kondenzációtól, hisz a kémény is csak meleggel üzemel. valami kicsi "korom" ami inkább csak barnás elszineződés, így is úgy is kialakul, ezt el kell fogadni. Valahol olvastam hogy egy illatő tüzelés közben is le szokja törölni a rárakódott füstöt az üvegről. Kipróbáltam, ez is segít valamit.
takiati   2010-12-14 20:55:40
A fűtési szezon kezdete óta legnagyobb megelégedésemre használom a Temporis kandallómat. Egyre inkább rájövök, hogyan kell tüzelni benne, sokat tanultam itt az üzenőfalon írtakból.

A problémám csak annyi, hogy folytonégő üzemmódban valóban nagyon sokáig tartja a parazsat, de eléggé elkormolódik az üveg. Valahol olvastam, hogy tüzelés során leég a korom, de ez nekem nem jött össze. Van ötletetek?
nagypal   2010-12-10 14:09:12
Hideg időben mitől tud egy kémény visszafelé dolgozni? Az rendben, hogy amíg hideg addig kevésbé húz ,de visszafelé csak akkor ha a kéménnyel vagy a levegő utánpótlással gond van.

Néha nálam is előfordult már, hogy elfelejtettem elfordítani begyújtáskor a bejővő levegő kart, és pár perc után amikor becsuktam a résnyire nyitva hagyott ajtót, elaludt a tűz és megtelt füsttel a kandalló, de ekkor sem jött ki egy szemernyi sem a lakás felé. Nálam a ZRT+P teljesen zárt.
kandallós   2010-12-09 08:32:21
horinori!
Örülök, hogy végül minden összejött, működik a dolog. A tanulság: ha egy rendszer legkisebb elemében is módosítunk, az kihat az egész rendszer működésére.


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: