Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
kandallós   2011-01-06 11:50:16
Kolzol!
Mondjuk a méterssel nem sok tapasztalatom van, de pár tippem azért igen:
1. a pillangószelep is zárva van?
2. a bejövõ levegõ legyen legalább 1/3-ig nyitva
3. a fa legyen ténylegesen 2 éve kivágva, és legalább 2 hónapja száraz helyen tartva.
Ha ezek után is fennáll a dolog, akkor passz.
kolzol   2011-01-05 20:30:36
Adott egy ZRT (méteres tûztérrel), adott benne a 600 fok ez TUTI. adott a 4 éves száraz fa a pincébõl. a folytonégés annyira mûködik, hogy 14óra elteltével csak egy ujabb hasáb fát kell rárakni és ujragyulllad. DE - olyan kormot tesz az üvegre, amit levakarni sem tudok. Kémény nyílás nyitva, bejövõ levegõ elzárva, ablak szellõztetõt már minden állásban próbáltam... Ötlet?
kandallos   2010-12-29 20:40:02
Béci!
A Pilis, bár a maga nemében nem rossz, de passzív házban nem jöhet szóba. Nem zárt ugyanis a lakótér felé. Pilissel meg sem szerezheti az épület a minõsítést.
Mindenképpen külsõ levegõt fogadó, a lakás felé teljesen zárt készülékre lesz szükség. ZRT vagy Temporis, Taranis jöhetnek számításba. Javslom a Taranist, hiszen ennek névleges teljesítménye van a passzív házak igényeihez igazítva. Kályha kivitelben is elérhetõk, ha nem szeretnénk épített kandallót.
Béci   2010-12-29 11:58:35
Kandallós!
passzív házba szeretnék kandallót. Mire kell figyelnem? Milyen típusok jöhetnek szóba? Ami árban elfogadható és hazai, az a Pilis. Szerinted ez jó lehet?
kandallós   2010-12-16 08:46:17
Reklamshow!
Nem, az Orea nem zárt a lakótér felé, és a külsõ levegõt sem tudja!
reklamshow   2010-12-15 22:37:31
T. kandallós!

Az Orea az tudja a külsõ légbevezetést?

A szellõztetõ rendszerre én az egyik meleglevegõ elvezetõ rendszerét el szeretném vezetni (lehet, hogy mind a kettõt). Hõcserélõn keresztül felmelegíteném a külsõ levegõt. Hasznosítanám a felesleges energiát.

Ez a tervem... :)
kandallós   2010-12-15 20:48:15
Reklamshow!
Ez mindenkinek a saját döntése, én nem befolyásolnám ezt. A Taranis tudja amit tud: eddig ismeretlen kényelem, komfort, takarékosság és környezetvédelem. Ennek azonban ára van, amit egyszer kell kifizetni.
Ha engedünk az igényekbõl (fogyasszon több fát, lehet kisebb a hatásfok, kényelmetlen a meleg, jóval szennyezõbb a füstgáz...) akkor természetesen csökkeni fog az ár is.
Én végignézném az üzenõfalat, kérdeznék a tapasztalt Temporis és ZRT használóktól (én ismét jelzem: Oreám van), és nyugodtan hagyatkoznék Rájuk. Az Õ tapasztalataik minden kereskedõ szavánál többet érnek, hiszen napi használaton alapuló vélemények ezek!
A választás megkönnyítésére: a Taranis létezik kályha kivitelben is! 625.000.- és 700.000.- forintos áron. Ezeket nem kell körbeépíteni, mégis Taranisok! Ha érdekes, küldök róluk képet!
SuperTempo   2010-12-15 19:08:09
reklamshow!

Alátámasztanám azt amit Kandallós mondott: Nekem temporis 2d-m van, egy 110 nm-es, jól szigetelt de nem passzívházban - amíg nincs tényleg hideg (kb 0 celsius, addig nem is merjük a kandallót "bekapcsolni", mert szérfûti a házat.
Én ha most vennék, bizony elgondolkodnék a taranison ad absurdum még úgy is hogy a körbeépítés késõbbre csúszik. (tudtommal körbeépítés nélkül is mûxik)
reklamshow   2010-12-15 19:03:45
kandallós!

Hallottam már a Taranis-ról. De ez csak egy kandalló betét. És akkor a burkolat??? Nem szeretnék nagyon csili-vilit arany berakással. De a burkolat is minimum 150000 Ft...

Milyen burkolatot tud ajánlani? Ár/érték/szépség!
kandallós   2010-12-15 18:34:03
reklamshow!
Ezek mind szóba jöhetnek, mert mind képesek folytonégõ üzemmódban kis teljesítményt produkálni, hosszú ideig.
Azonban azt ne felejtsük, hogy ez mind a három felsorolt készülék számára extrém üzemmód, ami extrém igénybevétel. Minden berendezés névlegeshez közeli teljesítményen tud ideálisan mûködni. A Temporis és a ZRT-k visszafolytva kormolhatnak,(bár nem ez a jellemzõ), A Jotult nem ismerem, de a fizika az Náluk is fizika. Ezek a berendezések ideálisan tudnak mûködni, bizonyos körülmények között, de felfûtéskor mindenképpen névleges, vagy a feletti teljesítményt produkálnak. Ekkor pedig hatásfokuk visszaesik 70% köré.
Itt a Supra újdonsága, a TARANIS, az igazi PASSZÍVHÁZKANDALLÓ.
Ez nem egy új kandalló, ez a szilárdtüzelés újraértelmezése:
névleges teljesítménye 6 kW körüli, tehát névleges teljesítményen mûködhet folyamatosan. Ez tökéletes égést, ideális paramétereket és patyolattiszta füstgázt jelent, minimális fafelhasználás mellett.
Elég sok, eddig ismeretlen újítást vetettek be a Supra mérnökei: TWEEN huzatkiegyenlítõ, szabadalmaztatott légtömörség kiegyenlítõ a tökéletes záráshoz, a TORNÁDÓ rendszer, ami biztosítja az üveg tisztaságát.
De számtalan, már ismert technikai bravúr is alkalmazásra került: kerámia lángterelõ (ez esetben egyedülállóan 2 darab), by pass szelep a meghosszabított füstjárattal, in air légelosztó rendszer, kettõs égés és utóégetõ rendszer... (ezeket némelyike megtalálható a Temporisban, Universben, vagy a ZRT-kben).
Ára ugyan nem kevés, 550.000.- forint körül jár, de cserébe biztosan a legtöbb szolgáltatást nyújtó készülékhez jutunk, amely a legtisztábban, legtakarékosabban fogja fûteni otthonunkat. Érdemes megnézni SUPRA címszó alatt a PASSZÍVHÁZKANDALLÓT!
reklamshow   2010-12-15 17:46:50
Sziasztok!

Jelenleg házépítés elõtt állok. Passzív jellegû házat szeretnék építeni és szeretnék egy zárt égésterû, folytonégõ kandallót beépíteni.

Eddig 3féle kandallót találtam, ami a passzív ház igényeinek megfelel:
- Jotul (amit kb. 600e Ft.)
- Supra Temporis 2D (kb. 375e Ft)
- Zrt+ (kb. 275e Ft)

Nem tudom, hogy ezeken kívül vannak-e még.

Mit ajánlotok, melyik a legjobb ár/érték arány?
Én jelenleg a Temporis 2D mellett döntenék.
Sajnos még nem volt idõm végigolvasni a fórumot. Lehet, hogy abból sokkal okosabb leszek. Majd kiderül...

Azért a tanácsokat szívesen fogadom.

Köszönöm elõre is!

Üdv.:

Gergõ
SuperTempo   2010-12-15 11:28:30
Takiati!

Ha órákon át csak lefolytva használom, akkor az enyém is elkormólódik. Ezt még a kezelési is beismeri. Én egy két óra lefolytás után vissza szoktam húzni rendes állapotra 10-15 percre, had égjen, hisz csak intenzív égésnél várhatod, hogy leég a korom (egy része le is ég). Szerintem ez a kéményt is védi a kondenzációtól, hisz a kémény is csak meleggel üzemel. valami kicsi "korom" ami inkább csak barnás elszinezõdés, így is úgy is kialakul, ezt el kell fogadni. Valahol olvastam hogy egy illatõ tüzelés közben is le szokja törölni a rárakódott füstöt az üvegrõl. Kipróbáltam, ez is segít valamit.
takiati   2010-12-14 20:55:40
A fûtési szezon kezdete óta legnagyobb megelégedésemre használom a Temporis kandallómat. Egyre inkább rájövök, hogyan kell tüzelni benne, sokat tanultam itt az üzenõfalon írtakból.

A problémám csak annyi, hogy folytonégõ üzemmódban valóban nagyon sokáig tartja a parazsat, de eléggé elkormolódik az üveg. Valahol olvastam, hogy tüzelés során leég a korom, de ez nekem nem jött össze. Van ötletetek?
nagypal   2010-12-10 14:09:12
Hideg idõben mitõl tud egy kémény visszafelé dolgozni? Az rendben, hogy amíg hideg addig kevésbé húz ,de visszafelé csak akkor ha a kéménnyel vagy a levegõ utánpótlással gond van.

Néha nálam is elõfordult már, hogy elfelejtettem elfordítani begyújtáskor a bejõvõ levegõ kart, és pár perc után amikor becsuktam a résnyire nyitva hagyott ajtót, elaludt a tûz és megtelt füsttel a kandalló, de ekkor sem jött ki egy szemernyi sem a lakás felé. Nálam a ZRT+P teljesen zárt.
kandallós   2010-12-09 08:32:21
horinori!
Örülök, hogy végül minden összejött, mûködik a dolog. A tanulság: ha egy rendszer legkisebb elemében is módosítunk, az kihat az egész rendszer mûködésére.


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: