Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

Üzenőfal

Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
zotya   2011-01-15 14:07:30
Üdv KAndallós!

A megfelelő parázságy mindig minden körülmények között értendő vagy csak a begyújtós leégetésénél vagy a további megpakolásnál is fontos?

Köszi
Szubhuti   2011-01-15 13:49:22
Kandallós!

Köszi a korrekt válaszokat!

Üdv: Szubhuti
kandallós   2011-01-15 13:06:12
Szubhuti!
Dehogynem lehetne, ha nem lennék ilyen béna ezekhez a dolgokhoz.
Azért megpróbálom, mert én is érzem rá az igényt.
Egyébként a felvetés jogos, a kéményről. Amit nehéz megértetni az emberekkel: ezek a készülékek vastag parázsággyal működnek ideálisan. Tehát a csökkentett teljesítményre kapcsolás csak akkor kezdődhet, ha kialakítottam egy masszív 3-5 cm vastag parázságyat. Innen kezdve, mivel megvan az 500 fok körüli tűztérhőmérsékletem, nem lesz, nem lehet lerakódás a kéményben, hiszen elég a szennyező anyagom, ami a füstben van. Ha valaki nem így tüzel, akkor valóban szennyezi az üvegét, a környezetét, a kéményét...
A kormolásnak valóban nincs köze a tökéletes égéshez, ez pedig kerülendő. Megfelelő tüzeléstechnikával működni fog! Én több hónapig nem tudtam tüzelni az Oreámban, amikor lecseréltem a B1-t. Aztán ráéreztem, most meg azt mondom: a különbség elmondhatatlan! Tisztaságban, égésminőségben, komfortban, hatékonyságban, kényelemben, fa felhasználásban...
Ezért nálunk egy ZRT-vel, vagy Suprával épült kandalló árában benne van az is, hogy párszor kimegyünk, tüzelő tanfolyamot tartani. Különben nem fogják szeretni a kandallónkat, ezt pedig mi nem szeretnénk.
Akinél nem jól működik, az vagy rosszul tüzel, vagy a beüzemelése nem jó!
Szubhuti   2011-01-14 20:48:14
Kandallós!

Tudom, hogy ezek jó készülékek! Viszont eszembe jutott az, hogy ha egy ilyen - nyilván sok oka lehet - kormoló készülék mit csinál a kéménnyel?! Nem kell gyakrabban takaríttatni? A kormolásban az a legrosszabb, hogy nyilván köze sincs a tökéletes égéshez, ezért sokkal több lerakódás lehet tőle a kéményben. Igaz?

Nem lehetne, hogy felteszel egy videót a ZRT+P-k vmelyikéről ? Tudod olyat ami a youtube-on már van a suprákról( temporis, taranis, orlando). Tök jó lenne látni, egy ilyet, és azt, hogy milyen is működés közben a ZRT+P!

Üdv: Szubhuti
kandallos   2011-01-14 11:18:54
Szubhuti, Kolzol, és Mindenki Más, akit érdekel!
A tiszta üveg rendszer soha nem azt jelenti, hogy az üveg minden körülmények között patyolattiszta marad, hiszen ez fizikai képtelenség. Ha valaki valah is ezt állította, az nem valósat állított.
Mitől is függ a megfelelő működés?
Elsődlegesen a megfelelő huzattól. Innen adódik, hogy időjárás, fa, Felhasználó függő.
Fontos a megfelelő tűztérhőmérséklet. Alacsony tűztérhőmérséklet mellett alacsonyabb a huzat, nem lesz tökéletes a levegő áramlása. Ezért nehéz tisztán tartani egy méteres, vagy több oldalról üveges tűzteret. Ezek tiszta üveg rendszere mindig kevésbé hatékony, mint a síküvegesé.(fizika)
Fontos a tökéletes kéményméretezés, a bejövő légcsatorna tökéletes méretzése.
Fontos a tüzelő, mert ennek valóban 20%-nál kisebb nedvességtartamúnak kell lennie.
Fontos továbbá, hogy ez vegyi anyagoktól mentes legyen.
A ZRT-k esetében nem kevésbé fontos a samott elemek távtartóinak megléte, és elhelyezkedése.
Tüzeléstechnika: zárt pillangószelep szinte egyenlő a kormos üveggel.
Csökkentett égési sebesség (folytonégő üzemmód) esetén a tiszta üveg rendszer hatékonysága lényegesen csökken.
Ha mindannyian végigondoljuk, elővesszük azt, amit az általános iskolában fizikából tanultunk, akkor mindez világos. Ha kevés levegő áramlik a tűztérben, kevés jut az üvegöblítésre.
Az, hogy általánosítunk:az enyém tök száraz fa!- megint nem okos dolog. Tudjuk jól: abszolút dolgok nincsenek. Logikusan: az alsó, belső része a farakásnak máshogy szárad, mint a széle. Tehát: egy farakásból szedett fa sem mindig azonos minőségű.
Én is vagyok úgy, hogy ugyanabból a kupacból szedem ki a fát, és néha 3-4 hétig rá sem kell nézni az üvegre, néha meg naponta többször lehetne takarítani. Nem tudom miért. Igaziból ez ritkán fordul elő, ezért nem is érdekel nagyon, takarítoma kis Oreám üvegét. Megfelelő szerrel kb. alkalmanként 1-2 perc, havonta 3-5 alkalommal.
Annyit azonban biztosan állíthatok: aZRT-k tiszta üveg rendszere jó, úgy ahogy van, gyárilag. Ha egy ZRT folyamatosan és állandóan nagyon kormol, ott üzemeltetésbeli, vagy méretezésbeli gondok vannak.
A Supránál van szabályozási lehetőség, itt be lehet szabályozni a légáramlást. Na azzal el lehet szúrni az egész működést.

Szubhuti   2011-01-13 21:13:37
Sziasztok!

A ZRT+P-ket nem úgy reklámozzák, hogy "figyelj a tiszta üvegre?"
Lehet, hogy inkább így kéne: " figyelj a koromra, mert nem látod tőle a tüzet! "

Ez persze vicc, de csak félig.
Üdv: Szubhuti
zotya   2011-01-12 18:17:43
Üdv Kolzol!

Lehet, hogy a tüzeléstehnikáddal van a probléma. "4 éve áll a pincében a fa". Biztos vagy benne, hogy száraz?
Milyen állapotban került le? Tud száradni?Járja a levegő?
kolzol   2011-01-12 17:54:18
valahol itt olvastam, hogy a folytonegonek az (volna) az előnye, hogy egy pár napig tüzel benne az ember, hiszen ugyis van parázs nem kell minden nap begyujtani. Namármost a parázs az megvan ez a rész működik, ha én kinyitok egy 100cm szer 54cm-es kandallóajtót a nappaliban amiben kellemes parázs van és elkezdek üveget takarítani azért az szerintem nem lesz olyan tuti... én gondolom rosszul? vagy az én kandallóm nem üzemel megfelelően?
SuperTempo   2011-01-11 10:10:28
kolzol!

Csatlakozom Zotyához, minden tüzelés előtt letakarítom az üveget, így csak két percbe telik. Remélem szabad itt konkrét terméket említeni, de nekem az Allegrini cég Caminet tip. kandalló üveg tisztítója jött be. Vettem Merrelund tisztítót a Praktikusban, hát az a hideg víznél is kevesebbet ér. Valakitől olvastam, hogy még menet közben is letörli papírtörlővel belül, kipróbáltam, tényleg jó. Persze karszőrre vigyázni kell!
zotya   2011-01-10 18:07:21
Kolzol!

A titok a mindennapos takarításban van. Ne is várd, hogy egy hetes korom simán lejön. Én minden nap azzal kezdem, hogy takarítom az üveget, így nagyjából szinten lehet tartani. Ez sajnos ezzel jár
kolzol   2011-01-09 13:17:48
másnál hogyan áll ez a korom az üvegen kérés?
Hasonlat - Nekem olyan érzésem van, hogy vettem egy autót ami nem is a trabant, de még nem is opel kategória, de mindig párás az ablak....
az égvilágon mindennel próbálkoztam, de nem marad más mint hetente szétsúrolni a kandalló üvegét egy órán keresztül és akkor a korom 90%-a eltűnik a maradék még akkor sem. Pedig a fellelhető összes terméket próbáltam már...
kandallos   2011-01-07 18:20:16
szilva14!
Amennyiben a 3-4 kW befűti, akkor mehet!
szilva14   2011-01-07 17:33:12
Lemaradt a lég m3: 300.
szilva14   2011-01-07 17:32:05
Tisztelt mindenki!
Először is BÚÉK!
Új építésű 44-es Porotherm HS blokkház,kb 4 cm höszig. vakolattal,tripla üvegek kb.115nm fűtendő terület. Kandallós légfűtéssel szeretném - CSAK - fűteni.Légcsatorna,stb.KB lég m3 lent +később a padlásteret is hozzá kéne csapni ami kb még ennyi.Folytonégő technológiával van-e esély megoldani a "problémát"?
kolzol   2011-01-06 19:35:13
1. a pillangószelep teljesen nyitva van (ami a kémény felé megy) hiszen eddig azt tudtuk azt BE kell tolni amig el nem alszik a tűz
2. a bejövő levegőt eddig teljesen elzártam, de megpróbálom kicsit kinyitni, a gondom, hogy ebben az esetben lángol a fa és nem parázslik...
3 a fa felől ne legyen kétség, ha elfogy csak álmodni fogok ilyenről. a pincében áll 4-5éve AKÁC...


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: