Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
zotya   2011-01-15 14:07:30
Üdv KAndallós!

A megfelelõ parázságy mindig minden körülmények között értendõ vagy csak a begyújtós leégetésénél vagy a további megpakolásnál is fontos?

Köszi
Szubhuti   2011-01-15 13:49:22
Kandallós!

Köszi a korrekt válaszokat!

Üdv: Szubhuti
kandallós   2011-01-15 13:06:12
Szubhuti!
Dehogynem lehetne, ha nem lennék ilyen béna ezekhez a dolgokhoz.
Azért megpróbálom, mert én is érzem rá az igényt.
Egyébként a felvetés jogos, a kéményrõl. Amit nehéz megértetni az emberekkel: ezek a készülékek vastag parázsággyal mûködnek ideálisan. Tehát a csökkentett teljesítményre kapcsolás csak akkor kezdõdhet, ha kialakítottam egy masszív 3-5 cm vastag parázságyat. Innen kezdve, mivel megvan az 500 fok körüli tûztérhõmérsékletem, nem lesz, nem lehet lerakódás a kéményben, hiszen elég a szennyezõ anyagom, ami a füstben van. Ha valaki nem így tüzel, akkor valóban szennyezi az üvegét, a környezetét, a kéményét...
A kormolásnak valóban nincs köze a tökéletes égéshez, ez pedig kerülendõ. Megfelelõ tüzeléstechnikával mûködni fog! Én több hónapig nem tudtam tüzelni az Oreámban, amikor lecseréltem a B1-t. Aztán ráéreztem, most meg azt mondom: a különbség elmondhatatlan! Tisztaságban, égésminõségben, komfortban, hatékonyságban, kényelemben, fa felhasználásban...
Ezért nálunk egy ZRT-vel, vagy Suprával épült kandalló árában benne van az is, hogy párszor kimegyünk, tüzelõ tanfolyamot tartani. Különben nem fogják szeretni a kandallónkat, ezt pedig mi nem szeretnénk.
Akinél nem jól mûködik, az vagy rosszul tüzel, vagy a beüzemelése nem jó!
Szubhuti   2011-01-14 20:48:14
Kandallós!

Tudom, hogy ezek jó készülékek! Viszont eszembe jutott az, hogy ha egy ilyen - nyilván sok oka lehet - kormoló készülék mit csinál a kéménnyel?! Nem kell gyakrabban takaríttatni? A kormolásban az a legrosszabb, hogy nyilván köze sincs a tökéletes égéshez, ezért sokkal több lerakódás lehet tõle a kéményben. Igaz?

Nem lehetne, hogy felteszel egy videót a ZRT+P-k vmelyikérõl ? Tudod olyat ami a youtube-on már van a suprákról( temporis, taranis, orlando). Tök jó lenne látni, egy ilyet, és azt, hogy milyen is mûködés közben a ZRT+P!

Üdv: Szubhuti
kandallos   2011-01-14 11:18:54
Szubhuti, Kolzol, és Mindenki Más, akit érdekel!
A tiszta üveg rendszer soha nem azt jelenti, hogy az üveg minden körülmények között patyolattiszta marad, hiszen ez fizikai képtelenség. Ha valaki valah is ezt állította, az nem valósat állított.
Mitõl is függ a megfelelõ mûködés?
Elsõdlegesen a megfelelõ huzattól. Innen adódik, hogy idõjárás, fa, Felhasználó függõ.
Fontos a megfelelõ tûztérhõmérséklet. Alacsony tûztérhõmérséklet mellett alacsonyabb a huzat, nem lesz tökéletes a levegõ áramlása. Ezért nehéz tisztán tartani egy méteres, vagy több oldalról üveges tûzteret. Ezek tiszta üveg rendszere mindig kevésbé hatékony, mint a síküvegesé.(fizika)
Fontos a tökéletes kéményméretezés, a bejövõ légcsatorna tökéletes méretzése.
Fontos a tüzelõ, mert ennek valóban 20%-nál kisebb nedvességtartamúnak kell lennie.
Fontos továbbá, hogy ez vegyi anyagoktól mentes legyen.
A ZRT-k esetében nem kevésbé fontos a samott elemek távtartóinak megléte, és elhelyezkedése.
Tüzeléstechnika: zárt pillangószelep szinte egyenlõ a kormos üveggel.
Csökkentett égési sebesség (folytonégõ üzemmód) esetén a tiszta üveg rendszer hatékonysága lényegesen csökken.
Ha mindannyian végigondoljuk, elõvesszük azt, amit az általános iskolában fizikából tanultunk, akkor mindez világos. Ha kevés levegõ áramlik a tûztérben, kevés jut az üvegöblítésre.
Az, hogy általánosítunk:az enyém tök száraz fa!- megint nem okos dolog. Tudjuk jól: abszolút dolgok nincsenek. Logikusan: az alsó, belsõ része a farakásnak máshogy szárad, mint a széle. Tehát: egy farakásból szedett fa sem mindig azonos minõségû.
Én is vagyok úgy, hogy ugyanabból a kupacból szedem ki a fát, és néha 3-4 hétig rá sem kell nézni az üvegre, néha meg naponta többször lehetne takarítani. Nem tudom miért. Igaziból ez ritkán fordul elõ, ezért nem is érdekel nagyon, takarítoma kis Oreám üvegét. Megfelelõ szerrel kb. alkalmanként 1-2 perc, havonta 3-5 alkalommal.
Annyit azonban biztosan állíthatok: aZRT-k tiszta üveg rendszere jó, úgy ahogy van, gyárilag. Ha egy ZRT folyamatosan és állandóan nagyon kormol, ott üzemeltetésbeli, vagy méretezésbeli gondok vannak.
A Supránál van szabályozási lehetõség, itt be lehet szabályozni a légáramlást. Na azzal el lehet szúrni az egész mûködést.

Szubhuti   2011-01-13 21:13:37
Sziasztok!

A ZRT+P-ket nem úgy reklámozzák, hogy "figyelj a tiszta üvegre?"
Lehet, hogy inkább így kéne: " figyelj a koromra, mert nem látod tõle a tüzet! "

Ez persze vicc, de csak félig.
Üdv: Szubhuti
zotya   2011-01-12 18:17:43
Üdv Kolzol!

Lehet, hogy a tüzeléstehnikáddal van a probléma. "4 éve áll a pincében a fa". Biztos vagy benne, hogy száraz?
Milyen állapotban került le? Tud száradni?Járja a levegõ?
kolzol   2011-01-12 17:54:18
valahol itt olvastam, hogy a folytonegonek az (volna) az elõnye, hogy egy pár napig tüzel benne az ember, hiszen ugyis van parázs nem kell minden nap begyujtani. Namármost a parázs az megvan ez a rész mûködik, ha én kinyitok egy 100cm szer 54cm-es kandallóajtót a nappaliban amiben kellemes parázs van és elkezdek üveget takarítani azért az szerintem nem lesz olyan tuti... én gondolom rosszul? vagy az én kandallóm nem üzemel megfelelõen?
SuperTempo   2011-01-11 10:10:28
kolzol!

Csatlakozom Zotyához, minden tüzelés elõtt letakarítom az üveget, így csak két percbe telik. Remélem szabad itt konkrét terméket említeni, de nekem az Allegrini cég Caminet tip. kandalló üveg tisztítója jött be. Vettem Merrelund tisztítót a Praktikusban, hát az a hideg víznél is kevesebbet ér. Valakitõl olvastam, hogy még menet közben is letörli papírtörlõvel belül, kipróbáltam, tényleg jó. Persze karszõrre vigyázni kell!
zotya   2011-01-10 18:07:21
Kolzol!

A titok a mindennapos takarításban van. Ne is várd, hogy egy hetes korom simán lejön. Én minden nap azzal kezdem, hogy takarítom az üveget, így nagyjából szinten lehet tartani. Ez sajnos ezzel jár
kolzol   2011-01-09 13:17:48
másnál hogyan áll ez a korom az üvegen kérés?
Hasonlat - Nekem olyan érzésem van, hogy vettem egy autót ami nem is a trabant, de még nem is opel kategória, de mindig párás az ablak....
az égvilágon mindennel próbálkoztam, de nem marad más mint hetente szétsúrolni a kandalló üvegét egy órán keresztül és akkor a korom 90%-a eltûnik a maradék még akkor sem. Pedig a fellelhetõ összes terméket próbáltam már...
kandallos   2011-01-07 18:20:16
szilva14!
Amennyiben a 3-4 kW befûti, akkor mehet!
szilva14   2011-01-07 17:33:12
Lemaradt a lég m3: 300.
szilva14   2011-01-07 17:32:05
Tisztelt mindenki!
Elõször is BÚÉK!
Új építésû 44-es Porotherm HS blokkház,kb 4 cm höszig. vakolattal,tripla üvegek kb.115nm fûtendõ terület. Kandallós légfûtéssel szeretném - CSAK - fûteni.Légcsatorna,stb.KB lég m3 lent +késõbb a padlásteret is hozzá kéne csapni ami kb még ennyi.Folytonégõ technológiával van-e esély megoldani a "problémát"?
kolzol   2011-01-06 19:35:13
1. a pillangószelep teljesen nyitva van (ami a kémény felé megy) hiszen eddig azt tudtuk azt BE kell tolni amig el nem alszik a tûz
2. a bejövõ levegõt eddig teljesen elzártam, de megpróbálom kicsit kinyitni, a gondom, hogy ebben az esetben lángol a fa és nem parázslik...
3 a fa felõl ne legyen kétség, ha elfogy csak álmodni fogok ilyenrõl. a pincében áll 4-5éve AKÁC...


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: