Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
Peter   2011-06-09 14:49:48
Kedves Kandallós!

Egy érdekes kérdés foglalkoztat, bízom benne, hogy itt, szakértõktõl kapni fogok kimerítõ választ.
Az általam megálmodott kandalló kupolájának olyan szerkezeti felépítése van (belülrõl kifelé haladva), hogy:
- rigipsz gipszkartonvázra szerelt horganylemez,
- kõzetgyapot,
- horganylemez,
- tûzgátló gipszkarton.

Aggódom viszont, hogy a kõzetgyapotból mikroszálak válhatnak ki, amik légúti irritációt, tüdõ megbetegedéseket okozhatnak. Továbbá tartom attól, hogy a horgany nehézfém tartalma is kiválhat a hõ hatására.

Mennyire kell ezek miatt aggódnom, szokás-e ezzel kapcsolatban bármiféle óvintézkedés?
kandallós   2011-05-07 09:53:05
Kedves Péter!

A kérdésében benne van a válasza: "képes 10 órán kersztül 10 kg fával olyan parázságyat tartani, amelyrõl a tûz begyújtás nélkül újraindítható." Ennek tökéletesen eleget tesznek a ZRT-k. (Vásárlói visszajelzések alapján ennél többnek is.) Ez a folytonégés lényege.
A hamuzásuk az valóban belsõ. Sajnos ilyen a légellátó rendszerük, de éppen ezért van a süllyesztett égéstér, aminek a segítségével rendszeres használat mellett 4-5 naponta bõven elég hamuzni.
Folytonégõ készülékben több fiókos hamuzású is van, hermetikusan zártban már nehezebb ilyet találni. A Supra Temporisa és a Taranis azok, amelyeket javasolni tudnám. A Taranis kifejezetten passzívházba, 5 kW-os névleges teljesítménnyel.
Péter   2011-05-06 14:55:21
Kedves Kandallós!

Szerintem fölösleges példákat hozni.
Akkor a ZRT+ és ZRT+P tûzterek NEM folytonégõk?
Idézés a weboldalról: "Egy kandalló akkor folytonégõ az NFD 35376 szabvány értelmében, ha képes egyszeri megrakással, 10 óra lassú égést követõen olyan parázságyat tartani, amelyrõl a tûz újraindítható, és a készülék hamufiókja a tûz égése közben hozzáférhetõ."

Az égés minõség, hogyan lehet folytonégõ?
Nem értem a kettõ közötti összefüggést, mûszaki ember lévén.

Most állok kandalló építtetés\vásárlás elõtt és nekem fontos lenne az égés közbeni hamuzás, ami Nekem eddig nem volt nehézkes az elõzõ kandallómnál. Véleményem szerint megtévesztõen használják a ZRT tûztereknél a folytonégõ szót, gondolom marketing célból.
kandallós   2011-05-06 13:10:15
Kedves Péter!
Igen, a ZRT-k belülrõl hamuzósak, ezért csak égésminõségük folytonégõ. ( A passzívház technológia szerint épült ház, ami nem lett passzívházként minõsítve, az passzívház?)
A folytonégés szabvány valóban megkövetelné a tüzelés közbeni hamuzhatóságot, ami azért elég zûtös. Egyszer a hmuban lévõ parázs miatt, másodszor a hõmérséklet miatt, harmadszor a fiók eltávolítása alatt lehulló hamu miatt.
Szóval gyakorlati jelenõsége nincs, kükönösen a ZRT+P készülékek esetében, ahol rostély sincs. Ezért aztán felesleges lenne a hamuzófiók.
Péter   2011-05-06 11:32:30
Kedves Kandallós!

Néhány dolog számomra nem egyértelmû a ZRT+ tûztereknél.
A ZRT+ folytonégõnek minõsített vagy csak titulált tûzterei a sematikus ábrán belsõ hamuzósnak van jelölve, azaz égés közben nem hamuzható, mert a rostélyt ki kell vegyem - ha jól gondolom.
A hamuzásra van más opció?
ifjtartibor   2011-04-13 09:04:16
Köszönöm a választ!
kandallós   2011-04-12 16:06:47
ifjtartibor!
Ez valahol így igaz, különösen Zrt esetében, ahol a samottok mennyisége is közel a felére csokken. A folytonégés feltétele is nehezebben teljesül, de azért szokott mûködni. (mondjuk eddig 3 ilyet építetünk, ott nem volt gond, legalábbis nem jelezték a felülvizsgálatok alkalmával.
ifjtartibor   2011-04-12 06:32:46
Köszönöm válaszát!

Még egy kérdésem lenne. A ZRT tûztérbõl az elöl hátul üvegesre gondoltunk. Azt hallottam, hogy nem annyira elõnyös ez, mivel jobban hûl a tûztér, kisebb lesz a hatásfok, nem ég addig, stb. Milyenek a tapasztalatok?

Üdv
Norbert   2011-04-11 17:38:51
Kedves Nagypal:
Egy téves megrendelésbõl nálam maradt egy Vents VUT 350H ellenáramû hõcserélõs szellõztetõ berendezés. Ez a típus egy 120-150 nm-es családi ház szellõztetését oldja meg. Ha valakit érdekel a listaár -50% ért (216e+ÁFA) eladó.
Érdeklõdöm, hol lehet megnézni, átvenni, stb.
Köszönettel.
kandallos   2011-04-08 20:15:25
ifjtartibor!
Mûködését tekintve igazán nincs különbség. A Temporis és a ZRT+P is hermetikusan zárt, mindkettõ 10 óra felett tud mûködni egy megrakással (ideális körülmények között), mindkettõben külön szabályozható az elsõdleges és a másodlagos levegõ is, tiszta marad az üvegük, 5 éves a garancia...
A különbség:
Temporis finomabban kidolgozott, kihúzható hamuzófiókkal, komoly mérnöki és labor háttérrel. A készüléknek a hátlapja bélelt, a lángterelõ nemesacél, levegõ szigeteléssel. Tiszta üveg rendszer levegõ felülrõl érkezik. Nincs forma és méret választék.
ZRT+P: samottal bélelt a teljes készülék, alsó-felsõ üvegöblítõ levegõ, lángterelõ kompozit, kidolgozottság kevésbé precíz, hamuzás belsõ. Nagy forma és méretválaszték.
Én leírtam, melyik mit tud, de nem merném kijelenteni, hogy egyik, vagy másik jobb lenne. A döntést én nem hozhatom meg.
ifjtartibor   2011-04-08 10:47:17
Tisztelt Kandallós!

Azt szeretném kérdezni, hogy egy Temporis tûztér az mivel jobb, vagy tud többet mint egy ZRT tûztér. Azért kérdezem ezt, mivel a ZRT tûzterek ára kedvezõbb és nagyobb belõle a választék is.

Válaszát elõre is köszönöm!
ifjtartibor   2011-04-08 10:47:17
Tisztelt Kandallós!

Azt szeretném kérdezni, hogy egy Temporis tûztér az mivel jobb, vagy tud többet mint egy ZRT tûztér. Azért kérdezem ezt, mivel a ZRT tûzterek ára kedvezõbb és nagyobb belõle a választék is.

Válaszát elõre is köszönöm!
kandallos   2011-04-04 20:23:49
mrluigi!
Kedves Tóth Család!
Köszönjük az elismerést, ami elsõdlegesen a Suprát és Önöket illeti. A Supra gyártott egy jó készüléket, amit Önök elõrelátóan megvettek. (Jó, ebben egy picit mi is benne voltunk). Jó döntést hoztak, és örülök, hogy bebizonyosodott mindaz, amit beszéltünk. Akkor az üveg kormosodás is megoldódott, ezek szerint.
A Turbó 2-rõl a visszajelzést kifejezetten köszönöm, Önök az elsõk, akik ezzel kapcsolatban megosztják tapasztalataikat. Köszönöm, most már én is bátran állíthatom a többi Vásárló felé, hogy megéri, tényleg jó dolog.
Marcellnek (és Önöknek is) kívánok még nagyon sok, a kandalló elõtt együtt eltöltött gyönyörû estét.
mrluigi   2011-04-04 11:57:25
Kedves Kandallós!
Mi tavaly rendeltünk Önöktõl egy Supra kandallókályhát. Típusa Orlando 2, Turbo-val felszerelve. Így a fûtési szezon végén szeretnénk mégegyszer meköszönni a segítséget és a szakszerû beépítést. Nappalink éke lett, nagyon szeretjük és a családtagok, ismerõsök is csak dicsérik. Nagyon jó volt a melegénél "átvészelni" :) a telet kisbabánkkal, Marcellel. Õt is - akárcsak engem - elvarázsol a kandallóban égõ fa látványa. Ezenkívül szeretném leírni tapasztalatainkat a beépített Turbo levegõkeringetõvel kapcsolatban. Csak jót tudunk errõl is mondani, nagyon hasznos kis szerkezet, tökéletesen teríti el a meleget a szobában, sokkal egyenletesebbé téve a lakás klímáját, mindig használjuk.
Mégegyszer köszönjük.
Üdv,
Tóth család Érdrõl :)
nagypal   2011-03-21 21:55:03
Mivel a fám még szárad ezért ezen a télen zömében fabrikettel tüzeltem. A jó fabrikett egész jól ég a kandallóban de égésidõben még az sem közelíti meg a fát. kb fele ideig ég mint a fa. De a piacon nagyon sok szemét fabrikett van. Fából is nagy a különbség ha aprófát (10db 1 kilós) raksz bele kb fele annyi ideig ég mintha egy nagy darabban teszem be a 10 kg-ot.


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: