Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

Üzenőfal

Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
kandallós   2014-08-05 08:27:24
fejes.i@aba.hu!
Ez egy igen komoly épület, igen kicsi energia szükséglettel.
Ennek megfelelően igen kicsi kéménnyel. Valaki nagyon átgondolta az egészet.
A leírtak alapján én a Romotop R40 típusára gondoltam, dupla üvegezéssel.
Lássuk miért:
- a dupla üvegezés megakadályozza a nappali brutális túlfűtését, kiegyenlíti az elcsatornázható és a nappaliban maradó hő mennyiségét.
- szintén a dupla üvegezésnek hála, az égéstér hőmérsékletünk brutálisan megnő, tökéletessé téve az égést, minimalizálva a káros anyag kibocsátást
- egy öntvény készülékről beszélünk, vastag kerámia béléssel, süllyesztett égéstérrel, teli rostélyon történő égéssel.
- szabályozható teljesítményének alsó határa igen alacsony, ami biztosítja, hogy átmeneti időszakban (amikor nincs kint -15 fok) is kényelmesen tudják használni, a túlfűtés veszélye nélkül.
- a felső határ 12kW, tippjeim szerint kb. -14 fokig képes ellátni ezt az épületet.
- füstcsöve 15 mm-es, ami ideális az Ön által leírt kéményhez.
- a lakás felé teljesen zárt (amennyire ez lehetséges), tehát a szellőztető működését nem befolyásolja
- külső levegővel történő ellátása tökéletesen megoldott, az elsődleges és a másodlagos ellátás is előmelegítve kerül az égéstérbe.
- modern vonalvezetésű, teli üvegajtós készülék
- pormentes hamuzóedény

A berendezés adatlapja itt tekinthető meg:

http://www.kandallosok.hu/?id=alacsonyenergiaigenyu
fejes.i@aba.hu   2014-08-04 19:44:03
Tisztelt Kandallós!
Melyik tűztér lenne megfelelő számomra?
A ház: 82 m2, kb. 250 légm3, három (+ fürdőszoba) helyiség, 40cm-es tégla falak, +15 cm külső polisztirol hőszigetelés, 0,7-es három rétegű üvegablakok, összesen 12 m2 üvegfelülettel.
A házban van egy összesen 7 m magas, új Leier 160-as kerámiabéléses, szigetelt kémény.
Az épületben hővisszanyerő szellőzőrendszer készül.
A szellőzőrendszertől függetlenül a kandalló melegét külön légvezetéken, ventilátorral átfújnánk a többi helyiségbe. A kandalló külön légvezetéken kapná a kültérből az égéshez szükséges levegőt.
Valamelyik folytonégő készülékben gondolkodom.
Segítségét köszönöm!


kandallós   2014-08-02 11:18:27
mirr-murr!

Az előzőekben a kandallosok.hu-n leírtak értelmében bármikor szívesen látjuk a Romotop készülékeinek bővebb megismerésének érdekében.
mirr-murr   2014-07-28 19:33:08
Tisztelt Kandallós!

Úgy értesültem, hogy a Romotop készülékei Önöknél megvásárolhatók. Én Csehországban használtam ilyen kandallót, és az ottani tapasztalataim alapján mindenképpen ezt a típust preferálnám. Hol láthatom a készülékeket?
kandallós   2014-06-25 17:54:44
nagy éva!
Beszerelni festés előtt, de betervezni praktikus már a kivitelezés megkezdése előtt. Egy ilyen épület igen "kandalló-ellenes", ahogy a kandallók többsége is "passzívház ellenes". Gondos tervezés mellett ezek az ellentétek elsimíthatók.
nagy éva   2014-06-16 10:22:32
Érdeklődni szeretnék, hogy épülő passzívházba mikor és hogyan kell kandallót beszerelni? Egyáltalán milyen kandallót lehet beépíteni? Sajnos nem nagyon tud senki konkrét információt adni. A gépészünk kizárja a lehetőségét is, mert szerinte nagyon meleg lenne a kandallótól. Tényleg nincs olyan lehetőség, ami mellett meg lehet maradni, ha ég a tűz? Én ragaszkodom a kandallóhoz, de a családom már szeretne lebeszélni róla. Teljes a bizonytalanság. Segítsen valaki, kérem!
kandallós   2014-04-03 20:27:57
Szabó István!

Most jó a juró, jók az árak.
szabóistván   2014-03-13 17:22:29
Jól hangzik! Az euró mostanság 310-315 közt mozog, ma pl 315.

Köszi a választ!
kandallós   2014-03-13 11:25:49
Szabó István!

Nem sajnos cserélni nem lehet. Csak így lehet rendelni. Elég érdekes anyag, mert valami hihetetlenül nehéz, nem vágható semmivel és tele van fém szálakkal. Ebben az esetben a rostélyod is kerámiából készül, ami örökös.
Az égés változik. Sokkal magasabb lesz az égéstér hőmérséklet, tökéletesebb, tisztább az égés.
A kerámia élettartama sokszorosa a samotténak.
Mindenképpen javasolnám hozzá a dupla üveget is, mert ezzel lesz perfekt a dolog. Szerintem ez a párosítás felülmúlhatatlan.
Mindenestül is bruttó 500.000.- alatt vagyunk, jóval. Bár mai árfolyamon nem tudom. Tényleg, mennyi most az ejró?
szabóistván   2014-03-12 07:50:42
Üdv Kandallós!

Ez új: le lehet a hit line bélését cserélni kerámiára? Mondj már erről valamit.
1: milyen kerámiáról van szó?
2: miben fog máshogy működni a készülék?
3: élettartamban ez a kerámia hogy viszonyul a samotthoz?
4: mennyivel drágább így egy készülék, mondjuk amit ajánlottál lentebb a 67x44-es?

Köszi, várom a választ!
kandallós   2014-03-10 21:09:36
kzoz!

Aminek 160-as a csöve, az jó lehet.
Amit én javasolnék, az a Hit Line 67 cm széles, 44 cm magas, de dupla üveges változata. A dupla üveg mindenképpen fontos lenne, mert lényegesen csökkenti a sugárzó hő mennyiségét a nappaliban, illetve ugyanennyivel növeli a légfűtéssel szétosztható meleg mennyiségét a lakás többi részében.
Ebben az esetben is a visszafojtott üzemmód jelenthet problémát, de a dupla üvegezés miatt lényegesen kisebbet, mint a Taranis esetében.
Ha mindehhez a samottbélést lecseréljük kerámiára, akkor egy felülmúlhatatlan készüléket kapunk, ami nem fogja a kéményt károsítani. Ebben nagy szerepe lesz a helyesen méretezett füstcsőnek, illetve a külső légbevezető cső átmérőjének.
Ezekkel a módosításokkal még mindig Taranis ár alatt maradunk, jelentősen. Tudásban pedig igen megközelítjük, a mi konkrét esetünkben pedig használhatóságában jóval felülmúljuk azt.
Persze ez csak egy javaslat, de bármilyen készülék mellett dönt is, mindenképpen előzze meg a vásárlást egy hő és áramlástani méretezés. Ha ez igazolja a választás helyességét, csak akkor érdemes belevágni.
kzoz   2014-03-10 20:17:30
Kandallos!

Mar megepult a kemeny, ezek szerint ha Taranist akarok, akkor ki kelle beleltetnem 160-as csovel? Vagy valasztok a mostani kemenyhez egy masik kandallot, ami tul fogja futeni a hazat. Ez pl. jo lenne hozza: http://kandalloker.hu/?259,zrt-berni-440x560 ?

Koszonom elore is.
kandallós   2014-03-03 19:26:27
kzoz!

Igen a fő gond a kémény. A szigetelés akkor érne valamit, ha a kémény csövet lehetne leszigetelni, teljes hosszában. Ezen felül persze a fűtetlen padlástérben és a tetőn kívüli részeket kívülről is szigetelni kellene.
Sajnos a Taranis légbevezetése csak 80 mm, ami nagyon kicsi. Olyan kevés levegő áramlik át rajta, hogy a 180-as "mega"keresztmetszeten hihetetlenül lassan fog áramolni a fűst. Ezért fog túlhűlni. Valamit javíthat a helyzeten, ha a By pass szelep nyitva marad, és nem engedjük a levegőt a hosszú füstjáratba. Ilyenkor nem hűl le annyira a füst, illetve gyorsabb az áramlása is. De akkor minek a Taranisért ennyi pénzt kiadni? Teljesen jogos.
Nem lehet kisebb kémény? 160-as?
kzoz   2014-03-03 10:50:14
Kandallós!

Köszönöm szépen, sokat segített. A kémény nem szigetelt. Ha jól értem, akkor ez a legnagyobb baj, az átmérője még megfelelő lenne? Ha leszigetelném a kéményt kívülről és akár kerámia kürtő és a betonköpeny között is, akkor jó lehet? Vagy inkább felejtsem el a Taranist?
kandallós   2014-03-02 17:53:04
Nagy János!

Örülök, hogy elégedett az Oreával. Szépen is bánhat vele, ha hat évig bírta a tömítése.
Ha elkezdett foszlani, akkor bizony cserélni kell, mert ezeknél a kandallóknál a tömítés biztosítja a szabályozhatóságot, az egyenletes égést.
Cserélni csak garnitúrában lehet, egyszerre a két oldalit az ajtó alján lévővel. Én azt szoktam javasolni (főleg hat év után), hogy cseréljük az üveg és az ajtó közöttit is. Ennyi idő alatt kikeményedhetett az esetleg ráfolyt üvegtisztítótól. Ez veszélyes lehet, mert az ajtó esetleges hőmozgását már nem tudja megfelelően kompenzálni. Akár el is repedhet az üveg.
A csere nem bonyolult, de oda kell figyelni, mert az üveget tartó elemek kiszerelésével jár, nehogy sérüljön az üveg.
A felsorolt tömítések ára kb. 10-12.000.- forint lehet, és Supra kereskedőnél tudja megrendelni. Sajnos máshol nem, mert az Orea elég speciális tömítés garnitúrával készül. Ha szükség van rá, postázása nem túl drága.


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: