Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
kandallós   2014-08-05 08:27:24
fejes.i@aba.hu!
Ez egy igen komoly épület, igen kicsi energia szükséglettel.
Ennek megfelelõen igen kicsi kéménnyel. Valaki nagyon átgondolta az egészet.
A leírtak alapján én a Romotop R40 típusára gondoltam, dupla üvegezéssel.
Lássuk miért:
- a dupla üvegezés megakadályozza a nappali brutális túlfûtését, kiegyenlíti az elcsatornázható és a nappaliban maradó hõ mennyiségét.
- szintén a dupla üvegezésnek hála, az égéstér hõmérsékletünk brutálisan megnõ, tökéletessé téve az égést, minimalizálva a káros anyag kibocsátást
- egy öntvény készülékrõl beszélünk, vastag kerámia béléssel, süllyesztett égéstérrel, teli rostélyon történõ égéssel.
- szabályozható teljesítményének alsó határa igen alacsony, ami biztosítja, hogy átmeneti idõszakban (amikor nincs kint -15 fok) is kényelmesen tudják használni, a túlfûtés veszélye nélkül.
- a felsõ határ 12kW, tippjeim szerint kb. -14 fokig képes ellátni ezt az épületet.
- füstcsöve 15 mm-es, ami ideális az Ön által leírt kéményhez.
- a lakás felé teljesen zárt (amennyire ez lehetséges), tehát a szellõztetõ mûködését nem befolyásolja
- külsõ levegõvel történõ ellátása tökéletesen megoldott, az elsõdleges és a másodlagos ellátás is elõmelegítve kerül az égéstérbe.
- modern vonalvezetésû, teli üvegajtós készülék
- pormentes hamuzóedény

A berendezés adatlapja itt tekinthetõ meg:

http://www.kandallosok.hu/?id=alacsonyenergiaigenyu
fejes.i@aba.hu   2014-08-04 19:44:03
Tisztelt Kandallós!
Melyik tûztér lenne megfelelõ számomra?
A ház: 82 m2, kb. 250 légm3, három (+ fürdõszoba) helyiség, 40cm-es tégla falak, +15 cm külsõ polisztirol hõszigetelés, 0,7-es három rétegû üvegablakok, összesen 12 m2 üvegfelülettel.
A házban van egy összesen 7 m magas, új Leier 160-as kerámiabéléses, szigetelt kémény.
Az épületben hõvisszanyerõ szellõzõrendszer készül.
A szellõzõrendszertõl függetlenül a kandalló melegét külön légvezetéken, ventilátorral átfújnánk a többi helyiségbe. A kandalló külön légvezetéken kapná a kültérbõl az égéshez szükséges levegõt.
Valamelyik folytonégõ készülékben gondolkodom.
Segítségét köszönöm!


kandallós   2014-08-02 11:18:27
mirr-murr!

Az elõzõekben a kandallosok.hu-n leírtak értelmében bármikor szívesen látjuk a Romotop készülékeinek bõvebb megismerésének érdekében.
mirr-murr   2014-07-28 19:33:08
Tisztelt Kandallós!

Úgy értesültem, hogy a Romotop készülékei Önöknél megvásárolhatók. Én Csehországban használtam ilyen kandallót, és az ottani tapasztalataim alapján mindenképpen ezt a típust preferálnám. Hol láthatom a készülékeket?
kandallós   2014-06-25 17:54:44
nagy éva!
Beszerelni festés elõtt, de betervezni praktikus már a kivitelezés megkezdése elõtt. Egy ilyen épület igen "kandalló-ellenes", ahogy a kandallók többsége is "passzívház ellenes". Gondos tervezés mellett ezek az ellentétek elsimíthatók.
nagy éva   2014-06-16 10:22:32
Érdeklõdni szeretnék, hogy épülõ passzívházba mikor és hogyan kell kandallót beszerelni? Egyáltalán milyen kandallót lehet beépíteni? Sajnos nem nagyon tud senki konkrét információt adni. A gépészünk kizárja a lehetõségét is, mert szerinte nagyon meleg lenne a kandallótól. Tényleg nincs olyan lehetõség, ami mellett meg lehet maradni, ha ég a tûz? Én ragaszkodom a kandallóhoz, de a családom már szeretne lebeszélni róla. Teljes a bizonytalanság. Segítsen valaki, kérem!
kandallós   2014-04-03 20:27:57
Szabó István!

Most jó a juró, jók az árak.
szabóistván   2014-03-13 17:22:29
Jól hangzik! Az euró mostanság 310-315 közt mozog, ma pl 315.

Köszi a választ!
kandallós   2014-03-13 11:25:49
Szabó István!

Nem sajnos cserélni nem lehet. Csak így lehet rendelni. Elég érdekes anyag, mert valami hihetetlenül nehéz, nem vágható semmivel és tele van fém szálakkal. Ebben az esetben a rostélyod is kerámiából készül, ami örökös.
Az égés változik. Sokkal magasabb lesz az égéstér hõmérséklet, tökéletesebb, tisztább az égés.
A kerámia élettartama sokszorosa a samotténak.
Mindenképpen javasolnám hozzá a dupla üveget is, mert ezzel lesz perfekt a dolog. Szerintem ez a párosítás felülmúlhatatlan.
Mindenestül is bruttó 500.000.- alatt vagyunk, jóval. Bár mai árfolyamon nem tudom. Tényleg, mennyi most az ejró?
szabóistván   2014-03-12 07:50:42
Üdv Kandallós!

Ez új: le lehet a hit line bélését cserélni kerámiára? Mondj már errõl valamit.
1: milyen kerámiáról van szó?
2: miben fog máshogy mûködni a készülék?
3: élettartamban ez a kerámia hogy viszonyul a samotthoz?
4: mennyivel drágább így egy készülék, mondjuk amit ajánlottál lentebb a 67x44-es?

Köszi, várom a választ!
kandallós   2014-03-10 21:09:36
kzoz!

Aminek 160-as a csöve, az jó lehet.
Amit én javasolnék, az a Hit Line 67 cm széles, 44 cm magas, de dupla üveges változata. A dupla üveg mindenképpen fontos lenne, mert lényegesen csökkenti a sugárzó hõ mennyiségét a nappaliban, illetve ugyanennyivel növeli a légfûtéssel szétosztható meleg mennyiségét a lakás többi részében.
Ebben az esetben is a visszafojtott üzemmód jelenthet problémát, de a dupla üvegezés miatt lényegesen kisebbet, mint a Taranis esetében.
Ha mindehhez a samottbélést lecseréljük kerámiára, akkor egy felülmúlhatatlan készüléket kapunk, ami nem fogja a kéményt károsítani. Ebben nagy szerepe lesz a helyesen méretezett füstcsõnek, illetve a külsõ légbevezetõ csõ átmérõjének.
Ezekkel a módosításokkal még mindig Taranis ár alatt maradunk, jelentõsen. Tudásban pedig igen megközelítjük, a mi konkrét esetünkben pedig használhatóságában jóval felülmúljuk azt.
Persze ez csak egy javaslat, de bármilyen készülék mellett dönt is, mindenképpen elõzze meg a vásárlást egy hõ és áramlástani méretezés. Ha ez igazolja a választás helyességét, csak akkor érdemes belevágni.
kzoz   2014-03-10 20:17:30
Kandallos!

Mar megepult a kemeny, ezek szerint ha Taranist akarok, akkor ki kelle beleltetnem 160-as csovel? Vagy valasztok a mostani kemenyhez egy masik kandallot, ami tul fogja futeni a hazat. Ez pl. jo lenne hozza: http://kandalloker.hu/?259,zrt-berni-440x560 ?

Koszonom elore is.
kandallós   2014-03-03 19:26:27
kzoz!

Igen a fõ gond a kémény. A szigetelés akkor érne valamit, ha a kémény csövet lehetne leszigetelni, teljes hosszában. Ezen felül persze a fûtetlen padlástérben és a tetõn kívüli részeket kívülrõl is szigetelni kellene.
Sajnos a Taranis légbevezetése csak 80 mm, ami nagyon kicsi. Olyan kevés levegõ áramlik át rajta, hogy a 180-as "mega"keresztmetszeten hihetetlenül lassan fog áramolni a fûst. Ezért fog túlhûlni. Valamit javíthat a helyzeten, ha a By pass szelep nyitva marad, és nem engedjük a levegõt a hosszú füstjáratba. Ilyenkor nem hûl le annyira a füst, illetve gyorsabb az áramlása is. De akkor minek a Taranisért ennyi pénzt kiadni? Teljesen jogos.
Nem lehet kisebb kémény? 160-as?
kzoz   2014-03-03 10:50:14
Kandallós!

Köszönöm szépen, sokat segített. A kémény nem szigetelt. Ha jól értem, akkor ez a legnagyobb baj, az átmérõje még megfelelõ lenne? Ha leszigetelném a kéményt kívülrõl és akár kerámia kürtõ és a betonköpeny között is, akkor jó lehet? Vagy inkább felejtsem el a Taranist?
kandallós   2014-03-02 17:53:04
Nagy János!

Örülök, hogy elégedett az Oreával. Szépen is bánhat vele, ha hat évig bírta a tömítése.
Ha elkezdett foszlani, akkor bizony cserélni kell, mert ezeknél a kandallóknál a tömítés biztosítja a szabályozhatóságot, az egyenletes égést.
Cserélni csak garnitúrában lehet, egyszerre a két oldalit az ajtó alján lévõvel. Én azt szoktam javasolni (fõleg hat év után), hogy cseréljük az üveg és az ajtó közöttit is. Ennyi idõ alatt kikeményedhetett az esetleg ráfolyt üvegtisztítótól. Ez veszélyes lehet, mert az ajtó esetleges hõmozgását már nem tudja megfelelõen kompenzálni. Akár el is repedhet az üveg.
A csere nem bonyolult, de oda kell figyelni, mert az üveget tartó elemek kiszerelésével jár, nehogy sérüljön az üveg.
A felsorolt tömítések ára kb. 10-12.000.- forint lehet, és Supra kereskedõnél tudja megrendelni. Sajnos máshol nem, mert az Orea elég speciális tömítés garnitúrával készül. Ha szükség van rá, postázása nem túl drága.


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: