Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
Tibor   2011-09-19 18:30:09
Tisztelt Kandallós!

Házunkban radiátoros gázfûtés, illetve a nappaliban egy elég nagy cserépkályha van.
Szinte az egész házat ki tudom fûteni a kályhával télen, de nem elég egyenletes a hõeloszlás a házban. Szeretnék erre a problémára valamilyen megoldást találni. Esetleg egy légelvezetéses rendszer segítene? Vagy milyen más megoldás jöhetne szóba (folytonégõs betét a kályhába)?
Üdv
Tibor
kandallós   2011-09-19 09:29:58
Zsóka!
A dolog egyszerû: nem zárt tûzterert építettek be. Vagyis nem olyat, ami hermetikusan zárt. Ha nem ilyen a kandallóbetét, akkor a visszaáramlás természetes. Miért nyáron? Mert ilyenkor hûvösebb van bent a lakásban, ezáltal a légnyomás is alacsonyabb, tehát a kéményben megfordul az áramlás. Ezzel sokat nem tudnak kezdeni. Egy kis esély van rá, hogy nyitott ablak mellett a nyomás nem a kéményen át fog kiegyenlítõdni, ez tehát megoldás lehet.
zsóka   2011-09-18 12:50:35
Jónapot Kivánok! Tavaly épitettem egy kandallót.Most nyáron idõnként visszajön a koromszag a lakásba.Szeretném kérdezni,hogy ez mitõl lehet. Köszönöm Ökördiné
kandallos   2011-07-21 21:11:04
Csben!

A ZRT kandallókhoz és a Temporis betéthez is jó a 200-as Uni Plus. Fontos lenne tudni a bekötéstõl mért kéménymagasságot, valamint a külsõ légcsatorna paramétereit. Ezek bele szólhatnak. Igaziból egy kéményméretezés sem ártana.
csben   2011-07-20 17:23:04
Üdv mindenkinek!

Olyan kérdésem lenne, hogy a Temporis/ZRT kandallókhoz milyen típusú és átmérõjû kéményt ajánlott építeni. Uni Plus 18 vagy 20cm-es jó válaszutás lehet?.
nagypal   2011-06-17 17:28:31
Megmondom õszintén egy kicsit hanyagoltam mostanában az oldalt.
Kedves Norbert neked sem reagáltam a kérdésedre, de a választ alant látod.

Visszaolvasva az elmaradásom két hónapját pár dolog amire reagálnék.

Én is használója vagyok egy SC2 égésû supra kályhának és csak megerõsíteni tudom a turbo rendszer hasznosságát. A kályha is fantasztikus maximálisan elégedett vagyok

Más:
Eltelt az elsõ szezonom amiben már végig használtam a ZRT+P kandallómat. Döntõen fabrikettel fûtöttem, mert még szárad a fám. Errõl is csak jót tudok mondani. Egy 165 nm es házat fûtöttem egész télen 15q fabrikettel.( A számokhoz az is hozzátarozik, hogy a ház extra szigetelt).
nagypal   2011-06-17 17:12:34
parmafix

A szellõztetõ még megvan. Többen érdeklõdtek rá, de még senki sem jutott el a vételig. Tehát az ajánlat még áll.
Peter   2011-06-17 13:28:52
Kedves Kandallos!

Egyetértek Önnel. Kelllõ felkészültség, hozzáértés hiányában még szakvizsgával is kockázatos bárki számára belefogni. Ráadásul rengeteg tévhit, félretájékoztatás kering az interneten hivatalos (pl. EdilKamin), és amatõr leírásokban, többek között ilyen a tûzgátló (egyesek szerint tûzálló) gipszkarton is. Kellõ szakértelem, gyakorlat hiányában én is belefutottam ebbe a problémába.

Mégegyszer köszönöm, hogy felhívta rá a figyelmem.

Azóta utánolvastam a problémának, és már körvonalazódik bennem a megoldás. Ettõl függetlenül szívesen fogadom tanácsát, a címem: petertaut[kukac]freemail[pont]hu.
kandallos   2011-06-15 14:08:24
Peter!
Ha kapok egy email címet, szívesen segítek, de nyilvánosan senkit sem buzdítok kandalló építésre. Nem egyszerûen veszélyezteti vele saját és mások életét.
Nálunk más a helyzet, kész a kandalló, még ha hibák vannak is benne.
Ha kapok néhány fotót, akkor átnézzük a dolgot, mi az, ami hibátlan, mi az , amin lehetne javítani.
Peter   2011-06-15 09:30:34
Kedves Kandallós!

Köszönöm a részletes választ. A hozzászólásomból, mint látja csak mûkedvelõ vagyok.

A tûztér mellett és a tûztér feletti melegvíz tároló szintjéig speciális kályhás ragasztóanyagot és kályhás vakolatot használtam, putnokiból és terca-klinkerbõl van rakva a fal csak az e feletti részen, kb. 1 m magasságban szeretném használni a korábbi hozzászólásban leírt szerkezetet. Az igazság az, hogy már bele is fogtam a kivitelezésbe, picit bánom is, mert amennyi idõt eltöltöttem már a szerkezet építésével és még amennyi hátra van, annyi idõ alatt felfalaztam volna játszva...

Elfogadom a véleményét, hiszen Ön a szakember.

Viszont rengeteg "szakember", amatõr, és gyártó olalán, leírásában találkozom ezzel a szerkezettel. Az Isover pl. szándékosan kifejlesztett üveggyapotot, amit kimondottan erre a célra gyárt.

Ezek akkor mind rossz megoldások?

Kerestem hivatalos adatot a tûzgátló gipszkartonról, sajnos nem találtam. Csak kandallós oldalon bukkantam arra, hogy a papír hõálló, viszont a gipsz 40 fok feletti hõmérsékletet már nem kedveli.

Milyen hõszigetelõ lemezt javasolna akkor? Korábban Ca-Si lapban gondolkodtam, de errõl meg az hírlik, hogy égetõ kemencébe tökéletes, lakótérbe viszont nem célszerû, mert rákkeltõ.

Vagy bontsam le a szerkezetet és falazzam fel?
kandallós   2011-06-14 12:26:50
kanyaros!
Mondhatni:sorstársam!
A leírtakból ítélve akár jó is lehet a döntés, de szerencsés lenne látnom egy alaprajzot, illetve beszélni pár szót, hogy a hibás, vagy feleslegesen drága választás esélyét a minimálisra csökkentsük.
Aztán majd keresünk valami ideális megoldást, elvégre legalább mi "kijeviek" tartsunk össze!
kandallós   2011-06-14 12:16:19
Pamafix!
Ezt nagypáltól kéne megtudni!
kandallós   2011-06-14 12:15:44
Peter!
Szerintem ez bonyolult is, veszélyes is.
Többek között az Ön által leírtak miatt is.
Ne feledjük, a füstcsõ közelében 5-600 fok is lehet!
Ja, a gipszrõl meg annyit, hogy 40 fok fölött nem célszerû használni, sõt, kifejezetten ellenjavalt.
Ezek miatt a legjobb óvintézkedés ezen anyagok teljes elhagyása, és kandalló építéshez kifejlesztett technológiák, anyagok felhasználása. Ezek jóval drágábbak, de erre valók.
kanyaros   2011-06-13 06:26:41
Kedves Kandallós

Cca két hónapja elhatároztam, hogy nekem kéne egy kandalló. Mivel eladdig semmit nem tudtam a kandallókról, némi internetes infó után kikötöttem a Supránál? - Parvelle Temporis 2 tüztérrel.

Van egy családi házam, amit tíz éve vásároltam, valamivel a szerkezetkész állapotnál már magasabb "készültségi fokon". Megterveztem bele a fûtést, hagyományos Dunaferr radiátoros, kétvezetékes, Beretta Exclusiv kazánnal, ez most fejezte be a tizedik szezont.

A ház kereken 500 lm3 lenn van egy nappalim 27 m2 (6x4,5). ide szeretném a kandallót betelepíteni az egyik sarokba. Kémény, az nincs, kell egy szerelt kémény a falon kívülre. A tágas elõtér, a konyha és az étkezõ közös légtér, a lépcsõházzal és a tetõtéri folyosóval együtt. A nappali ezektõl 45 cm-rel van alacsonyabban - mármint az elõtér/konyha-étkezõhöz képest. Három lépcsõfok, nagy, cca három méter széles ajtó nélküli boltíves nyilással a falban. Azaz a leendõ kandalló praktikusan a tetõtérben lévõ négy szobát és egy fennti WC-t és kis 4 m2-es második fürdõszobát kivéve egy légtért fûtene.

A kandalló biztonsági fûtési lehetõségnek , valamint - a lobogó tûz látványa kedvéért kell.

Az adottságok nem kifejezetten jók (pl nincs kéményem), ezért a becsült költségeim viszonylag magasak. Ezért "tutira" kell mennem.

Az a kérdésem, hogy a választásom megfelelõ-e?

Lehet, hogy a közölt adatok nem elegendõek, de miután vettem a fáradtságot, és élvezettel végigolvastam az üzenõfalon szereplõ - valószínûleg minden beírást, - gondoltam én is próbálkozom.

(A krescsatikot én is koptattam öt évig)
pamafix   2011-06-10 13:20:05
03. 18-án nagypál kínált egy hõcserélõs szellõztetõt ami után Norbert érdeklõdött, de azóta semmi. Meg van még? Engem is érdekelne!


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: