Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
kandallós   2011-12-07 12:33:53
...az egy éves fa bõven jelentheti azt, hogy a kémény nem tud üzemi hõmérsékletre melegedni. A Temporis esetében mindenképpen. Akkor viszont huzat sem lesz benne.
A hétvégi házban nincs gond, mert ott bármit tesz az ember, nagyon ég a tûz. Valószínûleg a szedett-vedett fa puha fát is tartalmaz, ami fõleg sok meleget produkál. Mivel az üveg meleg, ezért a korom elkezd leégni róla. A Temporisban nincs ehhez kellõ hõmérséklet. Hasonlítsuk össze a kettõ méretét! A Temporis közel duplája a másiknak. Tehát: üzemi hõmérsékletre hevítése, és ott tartása is több energiát igényel.
Ha van rá szükség, egy email címre szívesen küldök egy fûtési tájékoztatót a folytonégõ kandallókhoz. Szerintem sokat segít majd, mert én tüzelési problémákat érzek a háttérben.
Ami nem ok a füstölésre. Az biztos, hogy kémény gond, vagy rendszer összehangolási probléma.
kandallós   2011-12-07 12:25:45
...ha a füst visszafelé áramlik, annak általában kettõ oka lehet.Egy a rosszul méretezett kandalló. Ettõl most tekintsünk el, az alább leírtak kizárják. Kettõ: a kémény. Temporis esetében a kémény, a kandalló, és a külsõ légbevezetés egysége. Honnan kapja a Temporis a levegõt? Milyen anyagú és méretû légcsatornán? Hogyan csatlakozik a kéményhez a készülék? A légcsatorna a tûztérhez? Milyen magas a kémény? Ebbõl mennyi az, ami szigeteletlenül, padlástérben, vagy tetõn kívül fut? Milyen magasságban van bekötve a Temporis?
kandallós   2011-12-07 12:20:00
Imoro!
A jóváhagyott kéményre van példám, itt: http://www.folytonego.hu/index.php?id1=gondolatok
Erre 10.000.- forintért mondták azt, hogy hibátlan, tökéletesen jó kémény.
Olvasgatva a leírtakat SuperTempoval értek egyet: a Temporist tanulni kell.
Amit a Temporis értékesítõje mondott, az viszont butaság, és arra enged következtetni, hogy a Temporis lényegérõl az illetõnek gõze sincs. A lényeg pedig éppen ez: tökéletesen szabályozható belépõ levegõ. Akár a tûz eloltásáig. Namármost, ha a belépõ levegõt szabályozhatom, akkor a kilépõ nem lesz több, mint amennyit én akarok. Akkor tehát mit visz ki a túl nagy huzat? Sok helyen látom, hogy moderátort tesznek a Temporis után. Ez is egy óriási baki, ami ráadásul nem is kerül kevésbe a Megrendelõnek. Értelme semmi, mert a Temporis számára indiferens, mi zajlik körülötte.
lmoro   2011-12-07 11:06:18
még valami a kéménnyel kapcsolatban: egyrészt kéményseprõ hagyta jóvá. Másrészt a kandallós cég, akitõl vettem a berendezést, azon "aggódott", hogy a túl nagy kémény (25x25 cm) majd kirántja a meleget az anlagebõl, így az nem lesz elég hatékony (és én nem leszek elégedett). Ebbõl én arra következtetek, hogy a huzat inkább túl nagy, semmint túl kicsi. Tehát füstnek is inkább a kéményen kifelé, semmint a vissza lakásba kellene áramolnia.
   2011-12-07 10:58:32
Köszönöm a hozzászólásokat. Ezek is megerõsítenek abban, hogy meg kell nézetnem az Apparatot.
Az üzemeltetést én is nagyjából úgy csinálom, ahogy SuperTempo leírta. Én éjszakára is jól megrakom, hogy reggel indíthassak róla. Bár csak 1-es fokozatig fojtom le fõ levegõt (a szekunder mindig maxon marad), de pontosan ezért kezd el extra mértékben kormosodni az üveg. Mindez azért bosszant különösen, mert a hétvégi házban a kevésbé kifinomult rendszerrel általában nincs ilyen problémám, pedig ott szedett-vedett fával tüzelek.
Írtátok, hogy a nem megfelelõ fa is gond lehet. Nos, igen, az nálam nem kellõen száraz (idei vágás). Így azt még el tudom fogadni, hogy füstöl a "vizes" fa (bár mindig egybõl lángra kap), amivel az öblítõ már nem bír el, és emiatt korom képzõdik az üvegen, de azt nem, hogy szinte mindig ömlik ki a füst, hiszen elvileg ez a berendezés úgy került kialakításra, hogy ez ne legyen lehetséges.
Próbáltam még "kicselezni" a kandallót, és használtam már brikettel is (parázságy képezése fával, majd utána kizárólag brikett, ami ugyebár tökéletesen száraz). Az eredmény ugyanaz: vastag fekete korom az üvegen. (Sõt, szokás szerint éjszakára is megpakoltam, és amikor felébredtem az éjszaka közepén, éreztem, hogy rendkívül büdös van. Ezt nem is értem; lehet, hogy "szelel" a kandallóm?!)
üdv
lmoro
SuperTempo   2011-12-07 09:13:08
Ezen kívül még nagyon fontos a tényleg száraz tüzifa. De akadnak olyan légállapotok, amikor akármit csinálok jobban füstölõdik. Általában a ködös, nyírkos napokon. Olyankor gondolom a kémény nem tud úgy szuperálni, mint egyébként. Ne csüggedj, a Temporist tanulni kell. És azt fogadd el, hogy ez kandalló, nem LCD TV, tehát a tiszta üveg az csak a filmekben van. Én egyébként egy héten 2-3 X biztos lepucolom az üveget, de hát én nem használom egyfolytában, mert akkor szétfûtené a házat. Az azonban nekem is tapasztalatom, hogy ha az egyszeri kormozódásra rágyujtassz, úgy rásül, hogy nagyon nehéz lesz levakarni.
SuperTempo   2011-12-07 09:07:59
...ez kb 30-40 perc alatt leég. De én olyan 20 perc után zárom az ajtót, és visszapattintom a fõ levegõt 2,5-ösre. Miután csak parázs van, jól megküldöm kb 10 kg fával. Úgy találtam kevésbé kormolódik, ha egyszerre nagyobb mennyiséget teszek rá, mintha többször kicsit. hagyom, hogy jól bedurranjanak a lángok, ez kb 5-10 perc, és leszabályzom a fõ levegõt 0,5-re. Én általában az üvegöblítõt maxon hagyom végig. Innentõl megjelennek a kék gázlángok, és annyi. Füstölõdik persze az üveg, de kicsit. Ezt menet közben le szoktam törölni száraz papírtörlõvel, ha idegesít (egyre kevésbé) persze ez azért alkarszõrveszélyes mutatvány...
SuperTempo   2011-12-07 09:03:29
Imoro!

Nekem ez a harmadik telem a Temporis 2D-vel. Az általad leírtakat két részben válaszolnám: A füstkiáramlás mindenképpen kezelendõ bajra utal. Nekem még sohasem áramlott ki füst. Ez valószínû huzatprobléma, de nem vagyok szaki, majd Kandallós megmondja a tutit ezügyben.
Az uvegfüstölésrõl: Nekem egy teljes szezonba került míg megtanultam fûteni a Temporissal, mert ez a füst nem füst alapja. Nekem így vált be: begyújtás fenyõ gyujtóssal, és kb 4 kg vékony (3-5 cm) keményfával. Résnyire nyitott ajtó és 3,5 azaz csutkáig kihúzott légterelõkkel. ...
Caran   2011-12-06 19:05:06
A kéménnyel biztosan minden rendben? Azt alapból feltételezem, hogy megfelelõ kéményre lett kötve az a Temporis. Az nem normális, ha minden rárakáskor áramlik kifelé a füst, ez biztosan nem a Temporis hibája. Valamiért nem kellõ a huzat és/vagy van valami a helyiségben, ami segít visszaszívni. Ha minden rárakásnál kereszhuzatot kell csinálni a lakásban, akkor ott valami nem stimmel.
A kormolódás mértéke tüzifa, huzat és beállítás függvénye. Szerintem teljesen tiszta kandallóüveg csak a filmekben létezik, ami nem feltétlenül gond. Persze az egy dolog, hogy látni azt, hogy a kandallót használják is vagy az általad írt jelenség. Ha már ilyen eszközöket kell bevetned, az szintén nem normális. Szerintem nézd meg azt a kéményt alaposan.
lmoro   2011-12-06 11:03:32
Üdv kandallós,
Temporist használok. a kéményem kisméretû téglából rakott, 25x25 cm. Tudom, messze nem az ideális, de ez volt adott.
Alapvetõen nem gondolom, hogy baj lehet a kéményhuzattal, viszont fennállnak a lentebb leírt problémák, és (végsõ elkeseredésemben) már gondoltam arra is, hogy esetleg a nem megfelelõ huzat miatt. Valamint olvastam, hogy a nem megfelelõ huzat érinti a kandalló élettartamát és a kémény állapotát.
Gondolom egy mérés nem árthat. (+ egy ilyen személyes találkozó alkalmával hasznos tanácsokkal gazdagodhatok).
   2011-12-06 10:54:16
Üdv mindenkinek,
Van néhány gyakorlati problémám, amikkel kapcsolatban várom a tapasztaltabb felhasználók javaslatait. Temporis 2D-t használok, ami tudomásom szerint meglehetõsen jónak számít, mégsem vagyok maradéktalanul elégedett vele. (Írom ezt annak ismeretében, hogy a vidéki házban is van egy "Tesco gazdaságos" kandallóbetétes kemence, illetve kályha, amiknél a lentebbi problémák (füstkiáramlás, kormozódás) nem, vagy csak korlátozott mértékben fordulnak elõ.)
1. Az ajtó kinyitásakor szinte minden alkalommal füst áramlik ki. Elõször mindig résnyire nyitom, majd utána is csak lassan tárom ki az ajtót. És akkor is igyekszem a lehetõ leggyorsabban berámolni a faanyagot. Az eredmény: kereszthuzat kialakítása a házban, hogy kimenjen a füst. Ez így összességében nem túl "elegáns", sem nem hatékony. Kíváncsi vagyok, hogy ez másnál is így van e, vagy csak én vagyok kitüntetve.
2. Én folyamatos üzemmódban használom a kandallót, és e miatt hetente egyszer (néha kétszer), rendszerint hétvégén takarítom. Viszont addigra szinte átláthatatlan koromréteg képzõdik az üvegen, amit kb. fél órás meló "levakarni". Külön erre a célra kitalált üvegtisztítót használok, ami a korom nagy részét leszedi, de mégis mindig marad egy vastag réteg (rendszerint az alsó sávban), amit muszáj lekapirgálnom. Ehhez a kerámia fõzõlapokhoz kínált pengét használom, ami le is szedi, de csak nagy meló és jelentõs koszképzõdés után. Tehát nagy macera, amitõl már hét közepe óta "rettegek". A lángok sem égetik le, mint ahogy normális esetben kellene. Próbáltam a hamuval is leszedni, de az sem segít, sõt! Többek között azért is vettem Temprist, mert ígéretet kaptam, hogy ilyesmiben nem lesz részem ("tiszta üveg" bla-bla). Ennek mi lehet az oka, és esetleg van javaslat, hogy mit csináljak másként? Olvastam, hogy egyesek menet közben is tisztítják az üveget. Mégis hogyan, és mivel? A forró üveget? Papírtörlõvel? Miközben a tûztérben 200ezer fok van? Bár azt hiszem nem ennek kellene lennie a megoldásnak.
3. Több helyen olvastam, hogy létezik kéménytisztító/kandallótisztító koromtalanító fahasáb/por. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Javallott a használata?
Minden hasznos információt üdvözlök.
Köszönettel
csigabiga   2011-12-05 18:22:29
Kéményböl a P-D R samott béléscsöves kémények
et néztem ki mivel nincs kéményem itt a méret a kandallotol függ A felsoroltakbol semmi nincs a helységben Tüzi fa sincs Én a pantherm 62 est
néztem ki Habár teljesitényre nagy De szimpatikus a höleado bordázat De ez lehet egy laikus nézete?!
Használat Akár egész nap fütésre Nem vizteres verziot szeretnénk Habár a 200 füstcsö átmérö
höz létezik zártrenszerü höcserélö Ez is megfordult már a fejemben Esetlegessen ez a lehetöség is talán jo lenne idövel
Köszönettel
kandallós   2011-12-04 17:17:27
Csigabiga!
A dolog nem ilyen egyszerû. Mekkora a kéményük, van-e egy légtérben konyhai páraelszívó, központi porszívó? Hogyan és mire, mennyit szeretnénk használni a kandallót? Van-e rendes tüzifa bele? (két éve kivágott)
Ezekre mindenképpen választ kellene adni, hogy a valóban átláthatatlan kínálatból megtaláljuk azt, ami ár-érték arányban a tökéletes. Ezek olyan adatok, amit tényleg csak Önök tudnak, és ezek határozzák meg, milyen készülék az ideális az Önök esetében.
Csigabiga   2011-12-04 15:25:34
Üdv
Kandallobetét vásárlás elött vagyunk Melyik az a lehetöleg öntvény betét ami árban és minöségben is elfogadhato (Kb 60m2 helység fütéséhez )
Elöre is kössz válaszát
kandallós   2011-12-03 09:58:51
Imoro és Zotya!
Valójában Mindkettõtöknél kellene legyen a kandallón felsõ légbefúvó nyílás, amin keresztül a huzatmérõ szondája behelyezhetõ.
Imoro esetében nem derült ki számomra, milyen kandalló, mekkora kéményen. Illetve azt sem látom biztosan, valóban a huzat mértéke jelent-e problémát. A kéményajtós trükköt mindenképpen érdemes lenne kipróbálni.
Maga a huzatmérés 15.000.- forint, Áfásan,(drága volt a mûszer, sok az Áfa) Tárnokra a kiszállás 8.000.- (drága a benzin is).


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: