Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
Tamás   2014-11-27 14:25:16
Kedves Kandallós,

Tervezés alatt álló házamhoz keresnék kandallót és ezügyben kérném a segítségét. A ház 2x 58m2-es lesz (földszint + tetõtér) 30cm Porotherm téglával és 15cm-es kõzetgyapotos szigeteléssel. Vagyis a ház energia igénye nem lesz túl nagy, ezért is szeretnék felületfûtést amit normál esetben levegõ-víz hõcserélõ mûködtetne egy puffertartályon keresztül. Illetve a még jobb hõhasználat érdekében még egy hõvisszanyerõs szellõztetõ berendezés is telepítésre kerülne. Viszont mindenképpen szeretnék kandallót is a házba nem csak esztétikai, hanem fûtési alternatíva miatt is. Az lenne a jó, ha a kandalló nem csak a földszinti helységeket tudná melegíteni hanem a tetõtéri szobáknak (3db) is tudna meleget biztosítani. Illetve az sem lenne baj, ha ezt úgy tudná megtenni, hogy esetleg rá tudna dolgozni a puffer tartályra. Tudna nekem olyan kandallót ajánlani, ami passzolna a fenti igényekhez?
Válaszát elõre is köszönöm!
kandallós   2014-11-06 11:29:19
András!

Végre Valaki megtöri a csendet, ezt külön köszönöm!
Az Ön esetében ami igen fontos szempont lenne: a tûztér zártsága, azaz az, hogy a mûködéséhez szükséges levegõ 100%-át a lakáson kívülrõl kapja. Ez nagyon lényeges szempont, mert a konyhája egy légtér a kandallóval, a lakás igen jól szigetelt, tehát a kandalló nem teremthet összeköttetést a külvilággal, hiszen ez esetben a remek szigetelésnek adunk egy mega nagy pofont, nem beszélve a konyhai szagelszívóról, ami folyton a kémény-szagot szívná be a lakásba.
Nos ennek valamennyi kiválasztottja eleget tesz.
Ami még fontos adat a választáshoz: az egyik készülék 150-es, a másik 200-as füstcsõvel szerelt. Mindenképpen tudni kell az Ön jelenlegi kéményének típusát. Mivel mindegyik készülék hosszanégõ üzemmódban használható, meg kell gyõzõdni róla, hogy az Ön kéménye alkalmas-e alacsony füstgázhõmérsékleten történõ mûködésre. Ami bizonyos: 180mm-nél nagyobb keresztmetszet nem fogja tudni kiszolgálni a 150 mm-es készüléket, mert olyan lassú lesz az áramlás benne, hogy túlhûl a füstgáz. Ugyanez igaz fordítva is, a 200-as füstcsõhöz min. 200-as kémény fog kelleni.
Az Önök esetében fontos továbbá tudni, hogy a nappalijuk hõigénye kb. 1-2 kW, a konyhával egyetemben. Ahhoz, hogy bármelyik kandallót komfortosan tudják használni, a megsülés esélye nélkül, ahhoz olyan kandallót kellene keresni, amely képes 2 kW körüli teljesítményen mûködni. Az Ön által felsoroltak egyike sem ilyen. Ezek alsó teljesítményhatára 4 kW körüli, ami szintén nem rossz.
A Mullit készülékei új fejlesztések, vermikulit béléssel készültek, de ahogy elnézem a Pantech szintén. Ez egy puha anyag, hamar elhasználódik. A készülékek tömege viszonylag kicsi, ami élettartamukat, hõtároló képességüket egyaránt befolyásolja.
Ha szigorúan ezek közül kell választani, akkor a Pantech Evo 68 jobban kidolgozott készülék, de szerintem nem teljesen illeszkedik az Önök lakásába.
Amit én az Önéhez hasonló otthonokba javasolok, az a nappaliban leadott teljesítmény csökkentése. Mivel ez egy nem túl nagy nappali, ezt kétféle megoldással érhetjük el:
- az üvegméret csökkentésével
- az üvegrétegek számának növelésével
Az elõbbi utat járja a Supra, amikor a Taranist megalkotta. Ezen halad a Romotop, mikor az R40 készüléket megszülte. Ezek minimális sugárzó hõt adnak a nappaliba, szemben az Ön által felsoroltakkal, amelyek csak az üvegen át sugárzó hõben 4-5 kW körül fognak produkálni. Az általam felsoroltak esetében ez 1-2 kW.
A több rétegû üvegre egyetlen példaként a Romotop R70 DS típusát tudom ajánlani, amely készülék normál méretben(66x55cm) tudja a rendkívül alacsony sugárzó hõt produkálni. Ez már képes a Romotop által levédett "DoubleSpin" égésminõségre, ami akár 150 fokos füstgáz hõmérséklet melletti mûködést tesz lehetõvé. Benne speciális kerámia bélés található, dupla kerámia füstjárattal, két rétegû üvegezéssel, amelybõl a belsõ speciális hõvisszaverõ réteggel van ellátva, külön szabályozható elsõdleges és másodlagos légellátás, harmadlagos légbevezetéssel...
Szóval tényleg egyedülálló, mint ahogyan a garanciális feltételek is egyedülállóak a Romotop berendezéseihez: a gyár saját kiszálló szervizhálózatot üzemeltet egész Európára kiterjedõen. Az öt éves garancia ezeknél a berendezéseknél a bélésanyagra, a rostélyra, a tömítésekre is vonatkozik...
Amennyiben ír egy emailt, bõvebben is tudunk "beszélni" a dolgokról.

András   2014-11-05 16:14:43
Jó napot kívánok.

Egy most épülõ családi házba építetnénk egy kandallót és ehhez szeretnék egy tûzteret választani, ami nem bizonyul egyszerûnek. A kandalló a nappalit (24m2), az étkezõt és a konyhát (együtt 23m2) fûtené. A ház falai N+F 30-as téglából 15 cm szigeteléssel, a födém fa gerendákból 30 cm üveggyapot szigeteléssel készültek. Több típust is megnéztem, és a Mullit Aero 10, Aero 15 valamint a Pantech 68 és Evo 68 készülékek maradtak "versenyben". Tisztában vagyok vele, hogy nem ugyanolyan a tudásúak. Nem akarunk feleslegesen túl nagy tûzteret, már csak az ára végett sem, de nem szeretnénk elspórolni sem a kilowattokat, sem a minõséget. A kérdésem az lenne, hogy a felsoroltak között mik a legfontosabb különbségek, vagy esetleg ezeken kívül Ön mit ajánlana.
Válaszát elõre is köszönöm.
andone   2014-08-21 15:25:28
ignac.andras@gmail.com
muzsikaska   2014-08-21 10:08:30
Kedves Kandallos,
atjottek az adatlapok. Nagyon koszonom.
kandallós   2014-08-20 12:14:45
andone!

Hová küldhetem?
andone   2014-08-19 19:42:54
Koszonom, valaszat, most mar csak arra kerem, kuldjon egy adatlapot a keszulekrol. Kozben raneztem a kratki oldalara,(eddig nem hallottam rola) nem talaltam az A10 es tipust. Mindenkeppen a keramia vagy samott betetes erdekelne es az ar.
kandallós   2014-08-19 12:05:45
muzsikaska!

Átment az összes adatlap? Három darab, ha jól emlékszem.
kandallós   2014-08-19 12:04:33
andone!

Ha az a szempont, hogy sokáig meleget adjon, akkor egy folytonégõ kandallóbetét kellene, ha lehet minél nagyobb tömegû. Bár, ha az ár döntõ szempont, akkor ezek nem nagyon fognak bejönni, ugyanis ezek 260.000.- forinttól indulnak.
Ami esetleg szóba jöhet, az még a Kratki valamelyik tûztere. Én az A10-et javasolnám, az még viszonylag jól szabályozható, és elég nagy a tömege is. Tartós, alsó középosztályú berendezés, elfogadható áron. De ezt 3-4 óránként rakni kell!
andone   2014-08-17 22:44:15
Kedves Kandallos, kozponti futessel rendelkezo regi epitesu (32-es teglafalak szigeteles nelkul) haz nappalijaba szeretnek kandallobetetet vasarolni. A kozponti futes hagyomanyos faskazannal (30 kW) uzemel, 3 orankent rakni kell teli idoszakban. A nappaliban szeretnem elhelyezni, alapterulete kb 40 nm, magassaga 2,7 m. Kiegeszito futesnek es latvany elemnek szeretnem es atmeneti idoszakokban(tavasz osz) a hontartast is megoldanam vele. Melyik tipus lenne a fenti igenyeknek a legmegfelelobb, az ar eleg fontos szempont.
Koszonettel.
muzsikaska   2014-08-14 13:41:57
muzsikaska@yahoo.com
Koszonom a segitseget.
kandallós   2014-08-13 20:01:23
muzsikaska! Tisztelt Kovács Úr!

Többet építettünk Erdélyben, szeretünk oda járni.
A Hit Line készülékek is nagyon jók, de központi fûtésesben mindenképpen a Romotop a csúcskategória, szerintem. Ha kapok egy e-mail címet, tudok róla tájékoztatót küldeni.
A készülékek nálunk beszerezhetõk.
Én mindenképpen azt mondom, hogy puffertartályt melegítsünk, és a víz tárolja a meleget. Mint már jeleztem: ebbõl a készülékbõl tényleg csak annyi meleg távozik a füsttel, amennyi kell a kémény üzemi hõmérsékleten tartásához. Ha ezzel a füsttel még nekiállnánk bármit melegíteni, nos akkor a kéményünk egy-két év múltán vastagon kátrányos lenne, és várhatnánk a kéménytüzet. Ennyit nem ér a dolog.
Ezekben a berendezésekben az eltüzelt fa melege teljes mennyiségében hasznosításra kerül. Valóban nem hétköznapi jószágok!
muzsikaska   2014-08-12 21:31:17
Kedves Kandallos,
koszonom a valaszat. Azota gondolkozom a dolgon. Most egy leghatekonyabb valtozatot szeretnek megvenni. A kerdesem az, hogy melyik valtozat a hatekonyabb. Az, amelyik utan fustjaratokat lehet beepiteni, es a felmelegedett teglak futik az also szint egybenyilo helyisegeit, vagy a masik, amelynek a tetejere be lehet epiteni egy 1000 akar 2000 literes puffertartalyt?
Sajnos a puffernek mashol nincs hely.
A masik kerdes, hogy az On altal emlitett, vagy meg emlitendo kazanok hol szerezhetok be? En Romaniabol, Csikszeredabol erdeklodom. Az ismerosom, aki ajanlotta az Onok oldalat, Zrt tipsu kandallobetetet vett meg a tavaly. Azok milyenek? Koszonettel, Kovacs Laszlo.

kandallós   2014-08-07 09:02:33
muzsikaska!

Ha az egész házat a kandalló fûti, mindenképpen egy nagyobb berendezésre lesz szükség. Valamint szerencsés lenne egy puffertartály, hogy ne csak addig legyen meleg, amíg ég a tûz. Így el tudjuk raktározni a forró vizet, amit akkor irányít a rendszer a radiátorokba, amikor szükség van rá.
Elsõ nekifutásra a Kratki Zuzia típusát javasolnám. Ez elegendõ teljesítménnyel bíró, strapabíró jószág.
Ha finomabb berendezést szeretne, akkor a Romotop kv 025w típusát mondanám.
Ez utóbbi után nem praktikus semmilyen épített járatot tenni, mert ebbõl tényleg csak annyi meleg megy ki, amennyire szükség van a kémény melegen tartásához(ami a mûködés alapfeltétele.)
muzsikaska   2014-08-06 17:36:14
Kedves Kandallos,
a kerdesem az lenne, hogy kozponti futtesre milyen folytonego kandallo betetet ajanlana? A hazunk 180 negyzetmeteres, az also szinten van egy 5x8 as nappali, ahol a kandallo uzemel, a tobbi helyseget a futtotestek melegitik. Mostanig egy haizkeszitesu vizkoppenyes kandallobetet uzemelt, amely 3mm lemezkivitelezesu leven 5 ev utan megjukadt. Ezt szeretnem egy igazan hatekony tipusura kicserelni. A kandallo teglebol epitett fustjaratos valtozat, ami miutan kimelegedett, kitunoen tartotta a meleget reggelig. Az uj betethez ilyen tipusu kandallo hasznalhato-e, vagy mas tipust kell epiteni? A kemeny atmeroje 21 cm. Magassaga 8 m.


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: