Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
kandallós   2012-01-20 10:44:27
Tothz68!
Akár ott, akár ide:akos@folytonego.hu
tothz68   2012-01-19 19:53:45
Tisztelt Kandallós!

Merre találom az email-t ? a www.kandallosok.hu oldalon ?
üdv
tz
nagypal   2012-01-19 19:43:11
Zotya
A Zrt+P nél a tûztér kb. 10-12 cm-rel le van süllyesztve az ajtóhoz képest. Amikor ez a 10-12 cm megtelik hamuval akkor hamuzok ki. Ez nálam kb 6 naponként aktuális. Ilyenkor a hamut és a parázs egy részét kiszedem, de hagyok annyi parazsat, hogy visszagyulladjon.
zotya   2012-01-19 18:01:31
Nagypal!

Ha a rostélyt kiveszed és samottal helyettesíted, hova távozik a hamu? Ezt csak külsõ levegõs térrel megcsinálni vagy másfajta Supra kandallóval is,ami nem külsõs?
nagypal   2012-01-19 15:41:24
Aktiv
Ezt nem én találtam ki Van a ZRT+P nek egy "un." rostély nélküli üzemmódja. A rostélyt kiveszem és samott lappal helyettesítem. A tûztér alulról teljesen zárt. A levegõt kizárólag az ajtó alsó és felsõ élénél engedi a tûztérbe. Így nem hûtöm alulról a tûzteret a levegõvel, sokkal tartósabb a parázságy, könnyebb elérni a gázosítási hõmérsékletet azaz a folytonégõ üzemmódot. A begyújtás után 24 órával még mindig van annyi parázs amirõl a fa vissza tud gyulladni. Kicsit talán a cserépkályhához hasonlít. Szezononként egy begyújtás, napi egy megrakással végigfûtöm a szezont. Amikor hetente kihamuzok ( kb a parázs 70%-át) akkor még izzó parazsat szedek ki.
Aktív   2012-01-19 12:32:51
Tisztelt nagypal!

Olvastam a kandallosok.hu üzenõfalán, hogy Ön a zrt+ kanallójának rostélyára is samottot tett, ezáltal elzárva az elsõdleges levegõ útját. Miért jobb ez így?
   2012-01-18 19:39:25
Tóthz68!
Ez megnyugtat. Nem velem van a baj.
Sajnos az, amit a körbeépítésnél mondtak, az kevésbé. Ma itt tartunk. Ugyanabba a dologba Mindenki mást magyaráz bele, annak függvényében, mit szeretne eladni és mennyiért.
Várnék egy mailt, amire válaszban küldeném a javaslataimat.
tothz68   2012-01-18 09:23:48
Tisztelt Kandallós!

Szerintem igen. Vagy ha mind nem is ketten már vagyunk.. :-)
Ok ..gmail es vagyok tothz68 néven.
Az problémám a körbeépítéssel, hogy volt már jó pár szaki megnézni, és mind mást mond. Egyben értenek csak egyet, hogy mind rohadt drága.. Persze meg értem azt is, hogy az információ pénz.. :-(
Köszönöm az eddigi infókat !
üdv
tz
kandallós   2012-01-18 08:53:32
Tempo riska!
Alapvetõ felfogásbeli probléma, amit 10 kandallózó személybõl legalább 9-nél érzek a háttérben: NEM GÁZTÜZELÉSRÕL BESZÉLÜNK, AHOL ÁLLANDÓ A HUZAT MÉRTÉKE, A TÜZELÕ MINÕSÉGE(?)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ebbõl kifolyólag nem tehetem meg, hogy beállítok egy értéket és azon mûködik a rendszer. Hogyan is tehetném, hiszen mûködés közben változik szinte minden körülmény. A tüzelõ minõsége, a kilépõ füstgázhõmérséklet, a huzat mértéke....
A Suprás kezelési valószínûleg az én fordításom. Bevallom, az ábrákat nem figyeltem különösebben, csak a szöveget.
Ami egészen biztos: elõre senki nem tudja megmondani, melyik kallantyú milyen állásba rakandó. A fentiek alapján ez érthetõ is.
SZeetnék Mindenkit megnyugtatni: a kandalló, még ha tökéletesen zár is, NEM SZOKOTT FELROBBANNI! Normál használat mellett. Persze HIT LINE és TEMPORIS esetében az odafigyelésnek fokozottnak kell lennie.
A kallantyúit Mindenkinek Magának kell kitapasztalnia. Lényeg a masszív parázságy. Ha ez megvan, akkor lehet próbálgatni a beállításokat. Amelyek holnap lehet, hogy teljesen mások lesznek.
kandallós   2012-01-18 08:42:21
Tóthz!

Igen, állítólag jó évjárat. Bár reggelente már mindenm fáj. Ezzel minden 68-as így van?
A többi kérdésre személyesen. Nem szeretnék "csináld Magad" oldalt a honlapból. Mindenki el tudja szúrni az életét önállóan, nem akarnánk részt venni benne. Emailre viszont szívesen válaszolunk, mindenféle kötelezettség nélkül. Köszönet a megértésért!
tothz68   2012-01-18 08:22:31
Tisztelt Kandallós!

Igen 68 as vagyok... Ön is ?
Ez egyébként azt jelenti, hogy teljes hosszban fordítva kell összedugni a füstcsövet, vagy csak az utolsó elemet ami a kandallóhoz csatlakozik..? Valami tömítõanyag javasolt egyébként a füstcsõ csatlakozásokhoz ? Körbeépítésnél mennyire szükséges szigetelõ anyag használata (szilikát, vagy golyós alumínium ?).
A burkolat 10cm es ytong lenne. A kupola meg gipszkarton. Ragasztóanyagként mit javasolna ? Milyen hõmérsékletek jelennek meg ezen a kandallón ? Külsõ burkolat , kilépõ füstcsõ ?
üdv
tz
tempo riska   2012-01-17 14:49:06
Szerinted száraz kemény fánál mi az a beállítása a szabályzóknak, hogy kibírja a 10-15 órás megrakásig, de ne fordulhasson elõ, hogy gáz keletkezik ami berobban?
tempo riska   2012-01-17 14:46:39
Kedves Kandallós!
Köszönöm az elküldött használati tájékoztatót és eddigi alapos válaszokat.
Találtam a neten egy Temporis használati utasítást a Supra Rt aláírásával. Ennek a 7. fejezetében lévõ 3-as számú táblázat szerint a közepes és lassított égésnél is ugyanolyan állásban kell lenni a szabályzóknak (0,5 és 1,5). Ez valóban így van, vagy elírás?
kandallós   2012-01-17 09:23:56
Tothz68!

Szintén 68-as?
A Temporis tökélets választás. Ahogy a meglátás is a füstcsõre: valóban "beledugós". Kúposan szûkül, és a füstcsövet bele kell dugni. Ennek egyszerû a magyarázata: mint általában a folytonégõ kandallók esetében, a Temporisnál is rendkívül alacsony kilépõ füstgázhõmérsékletekrõl beszélünk. Fokozott a kndenzáció veszélye. Mivel a Temporisban nincsen samottbélés, ezért kihûlése gyorsabb, mint egy Hit Line készüléké, ami még érzékenyebbé teszi.
Ha elképzelhetõ kondenzáció, akkor az a füstcsõ illesztéseknél fog kiszivárogni. Ha ez ráfolyik a tûztérre, ott oxidációt okozhat:károsodik a készülék. Ennek megelõzésére a Supra ezt az esetlegesen képzõdõ nedvességet bevezette a kandalló belsejébe, a kiszivárgás legkisebb esélyét sem megadva. A "beledugós" füstcsõbõl egybõl a rozsdamentes lángterelõre érkezik a nedvesség. Ezt nem bántja, hisz anyaga saválló. Ráadásul szinte azonnal el is párolog, hiszen ez a készülék legmelegebb pontja. Az ilyen apróságok(amelyek jelentõs hatással vannak a készülék mûködésére és élettartamára) azok, amiért érdemes jó kandallót venni!
Aki azt javasolja, hogy a Temporis után érdemes huzatszabályozót tenni, az nincs tisztában a Temporis képességeivel. Vagy tisztában van, de szeretne egy huzatszabályozót is eladni a "jól eleresztett Ügyfélnek" Mindenképpen érdemes felülvizsgálni a Hozzá fûzõdõ viszonyunkat.
A 90 fok nem jelenthet problémát, kellõ magasság mellett. Tény, hogy jobb a 45, de a mi esetünk sem szabad, hogy gondot jelentsen.Fõleg, hogy a külsõ levegõ ideális helyen, 3m-en belülrõl érkezik.
tothz68   2012-01-16 21:08:36
Tisztelt Kandallós !

Kandalló építés elõtt állok, de van pár kérdés, aminek a megválaszolásában a segítségét kérném.. A betét egy temporis 2d lenne. A betét dokumentáció szerint 200 as füstcsõhöz csatlakozik.Mérés szerint a kandalló kimenõ füstcsöve nagyobb mint 200 mm. Miképpen lehet erre egy 200as csövet csatlakoztatni ? Olyan mintha belecsúszna a füstcsõ, ahelyett , hogy rámenne kívülrõl. A másik problémám a huzatszabályzó. Az egyik leírásban javasolják, máshol azt írják, ehhez a típushoz nincs szükség rá. A kéményemnek (200 as LSK leier) 90 fokos a bekötése. Sok helyen olvastam, hogy 45 fokot javasolnak. Ebbõl lehet probléma ? A külsõ levegõ beömlõ nyílás kb 3 méterre van a kandallótól. Ez megfelelõ ?
Köszönettel
tz


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: