Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
Aktív   2012-02-03 15:02:56
Tisztelt nagypal!

Engem érdekelne...
...egy youtube-os videón, ha van rá mód. De adhatok e-mail címet is + mammutmail.com, ha nagyméretû a fájl.
nagypal   2012-02-02 21:14:03
Most, hogy téli idõ lett, kipróbálhattam mit tud a ZRT+P (Hit Line). Éjszaka -15 fok, nappal -7 fok. A ház 165 m2, extra jól szigetelt. Fa 24 hónapja száradó gyertyán. Begyújtás este fél hatkor (fûtés naponta összesen 20+10 kg fával), lezárás 10 óra körül, az utolsó adag (10 kg) rárakása után. Ilyenkor a nappaliban 25-26 fok, a többi helyiségben 22-23 fok. Reggel hétkor a leengedett redõnynél még halványan látszik a parázs fénye, az egész lakásban 22-23 fok. Este fél hatra 20-21 fok van az egész lakásban. 24 óránként simán visszagyullad parázsról. A begyújtáskor elõször felkavarom a parazsat (faszenet) majd kinyitom a levegõt és becsukom az ajtót. 10-15 perc után már szépen izzik a parázs a tûztérben, ekkor megrakom fával és résnyire nyitott ajtónál pár perc után lobog a láng.
Kormozódás csak akkor van ha korán zárom le.
Maximálisan elégedett vagyok. Ha valaki nem hinné, szívesen megmutatom.
Caran   2012-02-02 18:25:37
Egyrõl beszélünk, csak tisztázni szerettem volna pontosan :)
Dörzsölni nekem szerencsére nem kell, simán áttörlöm és kész is (M58, a két szélén és alul kormozódik nagyon kis mértékben, tényleg csak annyira, hogy látni azt, hogy használva van a készülék, nem csak dísz ). A speciális tisztítók természetesen jók, nem drágák, sokáig tartanak, de én úgy vettem észre, hogy a hamu ereje kifejezettebb, sokkal könnyebben lehozza a szennyezõdéseket.
A tömítésre pedig vigyáz az ember, akármivel is tisztít. Illetve akármivel nem, mert én hamun, speciális tisztítón és vizen kívül nem is mernék mással kísérletezni. Szerencsére nem is kell.
kandallos   2012-02-02 18:11:33
Caran!
Nem, a fahamu, nedves szivacson tökéletes. Olcsó is, bio is, le is szedi a szennyezõdést.
De a kátrányt sajnos nem, arra nem hat. Oda szer kell. Még ha nem is bio.
Valljuk be, azért egyszerûbb egyet ráfújni az üvegre, papírtörlõvel letörölni, mint a hamuba nyúlni. Nekem egy 7,5 decis flakon kb. 2,5-3 évig tart, ami nem rossz.
Ha nincs túlzott lerakódás, én is hamuzok. De vigyázva, hogy ne kerüljön hamu a tömítés szálai közé. Meg, mivel nekem Oreám van, nem nagyon merem dörzsölni a tömítés körül. Ebbe ugyan semmi nem tud belelülni, de a dörzsölésre nagyon kényes. Ha csak hozzáérek a széléhez, máris felfoszlik a tömítés burkolatának széle.
Caran   2012-02-02 14:12:18
Azért azon csodálkoznék, ha a fahamu akármilyen kárt okozna az üvegben vagy tömítésekben. Nemde ? :)
Persze el kell adni a kandalló üvegtisztítókat is, nincs is ezzel semmi gond.
kandallós   2012-02-02 13:22:22
Imoro, Csigabiga, és sokan mások!

A kandalló üvegét CSAK kandalló üvegtisztítóval takarítsuk, mert bármi más (különösen a hideg zsíroldó és más oldószeres anyagok) károsítják a tûzteret, akár garancia megvonó hatással is bírnak!!
A tömítõzsinórt mindenképpen praktikus lenne kicsrélni ezek használata után. Az Astra esetében nem annyira égetõ, de a Temporisnál fontos lenne, hogy a gyári tömítettséget tudjuk tartani. (ezzel a gyári égési adatokat, szabályozhatóságot)
Ha az eddigi használat során a zsinórra nem kerülhetett agresszív anyag, akkor persze mindez tárgytalan. A Temporis jó mûködésének az egyik záloga a tökéletes tömítés.
Mindenkitõl azt kérném, aki vette a fáradságot és jó tûzteret szerzett be: figyeljen rá, hogy készüléke sokáig szolgáljon az Ön és Családja teljes megelégedésére!
Ha túlzott a kormozódás, esetleg kátrány is képzõdik: az nem a készülék hibája! Ne elégedkünk meg annyival, hogy levakarjuk az üveget! Ez nem megoldás, csak tüneti kezelés!!
kandallós   2012-02-02 13:11:41
Csigabiga!

Ez öreg hiba. Az imént kifejtettem, hogy ha valami nem tökéletes az elsõ felfûtésnél, szabályozatlan másodlagos légbevezetés esetén mindenképpen huzatmérés!
Ezzel egyidejûleg be is lehetne szabályozni az Astrát.
A 41%-os tüzifa az majd 2013 õszén lehet jó az Astrába, de ezt meg is beszéltük, amikor vittem a tûzteret.
Milyen vastag a kémény szigetelése? Végeztek áramlástani méretezést? (a beépítõ)? Van kellõ mennyiségû belépõ levegõ?
A szitu ugyanaz, mint Imoronál.
Ha sürgõsen nem lesz átnézve a dolog, kderítve és elhárítva az ok: nagyon hamar tönkre fog menni az Atra, hiszen a korom-kátrány a tûztér belsején is ott van, nem csak az üvegen. Szigetel, nem is kicsit. Tehát a vékony öntvény elemek nem tudják jól leadni a hõt, egyenletlenül melegszenek, és könnyen repednek. Nem lesz garanciális a meghibásodás, hiszen totálisan nem rendeltetésszerû a használat.
Javaslom, mielõbb nézesse meg a dolgot a kandallót beüzemelõ mesterrel!
kandallós   2012-02-02 13:11:41
Csigabiga!

Ez öreg hiba. Az imént kifejtettem, hogy ha valami nem tökéletes az elsõ felfûtésnél, szabályozatlan másodlagos légbevezetés esetén mindenképpen huzatmérés!
Ezzel egyidejûleg be is lehetne szabályozni az Astrát.
A 41%-os tüzifa az majd 2013 õszén lehet jó az Astrába, de ezt meg is beszéltük, amikor vittem a tûzteret.
Milyen vastag a kémény szigetelése? Végeztek áramlástani méretezést? (a beépítõ)? Van kellõ mennyiségû belépõ levegõ?
A szitu ugyanaz, mint Imoronál.
Ha sürgõsen nem lesz átnézve a dolog, kderítve és elhárítva az ok: nagyon hamar tönkre fog menni az Atra, hiszen a korom-kátrány a tûztér belsején is ott van, nem csak az üvegen. Szigetel, nem is kicsit. Tehát a vékony öntvény elemek nem tudják jól leadni a hõt, egyenletlenül melegszenek, és könnyen repednek. Nem lesz garanciális a meghibásodás, hiszen totálisan nem rendeltetésszerû a használat.
Javaslom, mielõbb nézesse meg a dolgot a kandallót beüzemelõ mesterrel!
kandallós   2012-02-02 13:00:39
Imoro!
Az sem mindegy, milyen a brikett. Ha nem a nyomás tartja össze, vagy szennyezõdik a gyártás alatt: kormozni fog.
Ahogy olvasom ebben az esetben nem koromról, inkább kátrányról beszélünk. Ennek pedig jó lesz a végére járni, mert ez nem csak az üvegen van, hanem a tûztér teljes belsõ felületén, a kéményben... Könnyen így lehet járni:
http://www.folytonego.hu/index.php?id1=gondolatok
Nem beszélve róla, hogy a Temporis is tönkremegy a lerakódásoktól, és senki nem fog rá garanciát adni, mivel nem a készülék hibája!
Amikor a Temporis kiválasztásra került, szempont volt a kémény átmérõje, magassága, szigeteltsége, az, hogy mennyit megy tetõn kívül, mennyit szigeteletlen padlástérben, hogyan jut be a külsõ levegõ: a légvezeték hossza, iránya, keresztmetszete, felülete? Ez benne volt a gondos tervezésben?
Amióta kormol, be lett szabályozva a másodlagos levegõ?

A nem elég száraz fát semmiképpen nem tüzelném Temporisban. Tönkreteszem, és mellette nem is fogom kiélvezni azon tulajdonságait, amelyekért ennyit fizettem.
Aki építette mit mond?
kandallós   2012-02-02 12:35:05
Csigabiga, Caran, Imoro!
Carannal teljesen egyetértek, és most egy picit hadd fényezzem magunkat, vagyis a BA Kandallót: nálunk egy folytonégõnél a huzatmérés, egyszeri utólagos kiszállás, ha nem megy a tüzelés, fa nedvességmérés és tanácsadás benne van az árban. Sokan nem élnek vele. Hát, szívük joga, de azokon ne tudunk segíteni. Sõt, nem is nagyon szeretünk belefolyni más építette kandalló ügyeibe, mint ahogy azt sem szeretjük, ha más belefolyik a mieinkbe. Más munkájáról vagy jót, vagy semmit-ezt gondolom.
Nekünk, ahogy Carat írja, teljes szolgáltatást kell nyújtanunk. Ezek a készülékek megérdemlik ezt, mert ténylegesen a legjobbak legjobbikairól beszélünk.
A Carat által említett korrekt tervezés szerintem elmaradt a Többieknél.
Én azt is furcsállom, hogy Csigabiga számára annyit sem mondtak, hogy az Astrában meddig kell nagy lángon tüzelni. Aki építette, tudta mi az a folytonégés? Hogyan mûködik? Nála fel lett téve a kérdés, miért kormos az üveg? Õ segített valamiben? Beszabályozta az Astrát a kémény és a tüzifa adottságaihoz?
Sokszor elmondtam már itt is, máshol is: nem megépíteni nagy kaland egy kandallót. Az betanított munka, szinte bárki megcsinálja, így vagy úgy. Jól kiválasztani az igényeknek megfelelõt, azt jól beüzemelni, és megtanítani a használatát: ez a legfontosabb.
Sokszor éppen erre nincs igény, mert ez így egy picit drágább, mint beszórni pár ytongot, rádobni a tûzteret, majd köré rakni valami díszítést. Valóban drágább, bár a különbség a kettõ között nem hiszem, hogy 3-5%-nál több lenne. Ez pedig nem a kivitelezõ zsebébe vándorol: mûszerekbe, tananyagokba, elõadásokra járásba, gyárlátogatásokba...
Mondjuk én folytonégõ kandallót szabályozatlan másodlagos légbevezetéssel nem is építtetnék be huzatmérés nélkül. A saját megnyugvásomra. Sajnos a jellemzõ nem ez. Mi is vagyunk úgy, hogy az éves felülvizsgálatok alkalmával látjuk, hogy az eltelt 1-2 év alatt még nem tanulták meg a helyes tüzelést. Akkor újból megmutatjuk, esetleg állítunk a készüléken. Sokan ekkor döbbennek rá, hogy mire is képes a kandallójuk. Ahova nem megyünk felülvizsgálni, nem látjuk, hogy gond van, Õk sose fogják tudni jól használni a kandallójukat. Teljesen feleslegesen vettek komoly készüléket. Persze sokaknak egybõl összejön.
A legnagyobb probléma, hogy valamiért nem kérdezünk. Félünk? Mitõl? Nem tudhat Mindenki mindent. Azt mondják, a legrosszab kérdés az el nem hangzott kérdés. Valamiért ezt tapasztalom én is: nem kérdezünk attól, aki építette a kandallónkat. Miért nem? Nem az a dolgunk, hogy megoldást találjunk? Ideális esetben a szolgáltatás nem ér véget a pénz zsebretételével. Legalábbis nem kellene, hogy ott legyen a vége.
Caran   2012-02-02 10:26:29
OK, azt hittem, h házilag oldottátok meg és ezért van a gond.
A korrekt tervezés meg beépítés mellett ezeknél a készülékeknél szerintem hozzátartozik az is, hogy megmutatják a helyes használatot, a körülményekhez igazítják a beállításokat, közös begyújtás, tüzifa megnézése stb. Fõként ha olyan tulajdonosról van szó, akinek eddig nem volt tapasztalat fatüzeléssel. Lehet mondani, hogy naív vagyok, de szerintem ennek így kell mûködnie.
lmoro   2012-02-02 08:53:59
jó reggelt!
nálam is egy ismert kandallós cég csinálta. a fa szárazsága nálam sem lehet megfelelõ, de nem hiszem, hogy csak az okolható. teszteltem már brikettel is, ami ugye teljesen száraz, de az is kormozott (persze nem annyira, mint a fa). a hétvégi házban a 15éves bot egyszerû kandallóm nem kormoz így, pedig ráadásul abban dzsuvafával tüzelek. a kéményhuzatra is gyanakszom még. meg kell nézetnem a berendezést, mert ez így nem százas.
a hígítót én sem javaslom.
Caran   2012-02-02 08:51:25
Értem.
És nem nézte/mutatta meg, hogy minden rendben-e? Hogyan kell használni, mire kell figyelni stb. Ez alapvetõ.
csigabiga   2012-02-02 06:55:27
Üdv
Én megcsináltam volna magamnak de a nejem nem
engedte Kandallos csinálta 5év garival Egyedül a huzat mérésröl nem esett szo.Kéményt is kéményes garival A kivitelezés alatt nem tudom mire gondolsz De szerintem korrekten tervezetten
készült 3napig csinálták ketten Egyszer se vakarta a fejét a mester hogy ide valami áthidalo megoldás kell (Igaz nem vagyok kandallos)
Caran   2012-02-01 19:49:48
Higító meg egyéb hasonló csodaszer használata nem ajánlott, mert szépen elnyalja a tömítést és az nem olyan szerencsés dolog.
Én azért csak ámulok-bámulok. Minõségi kandallóbetétekrõl beszélünk. Megvettétek és beépítettétek magatok, vagy mi a helyzet? Ezek nem teszkógazdaságos kandallókályhák, amiket késsel kellene kapirgálni stb. Ha már egy ilyen cuccra áldoztatok nem kevés pénzt, akkor a kivetelezésre is illett volna, mert így nem sokat ér...


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: