Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
gondos   2012-04-22 10:21:16
Kiegészítõ (?) fûtéshez keresek kályhát régi építésû családi házba. Eddig az Alsace 3 tûnt megfelelõnek minden szempontból(ár, méret, befûthetõ m3) Itt azt látom a leírásban, hogy hatalmas különbségek vannak a befûthetõ méreteket illetõen aszerint, h. új (gondolom szigeteltet akar jelenteni), vagy régi-e(szigeteletlen) az épület. Hogy legyek okos? A másik kérdésem, hol -hogy mennyiért lehet megvásárolni az Önök által kínált kályhát jelenleg?
kandallós   2012-04-22 09:54:00
Antocian!

Benyomások? Meglátások?
kandallós   2012-04-22 09:53:16
Suucu!

Igen, így igaz, ha ezekben a készülékekben gondolkodunk.
antocian   2012-04-21 20:26:51
Sziasztok,

végre láttam ZRT-t..kimentem csak miatta a Construmára :)
Így végre össze tudtam hasonlítani saját szememmel a francia, olasz, norvég, szlovák, magyar tûztereket :)
antocian   2012-04-20 13:25:08
csa.varga,

tudnál adni nekem egy elérhetõséget (tel vagy mail)?
az enyém antocian.kukac.chello.hu
Köszönettel
Antocian
sucu   2012-04-19 22:59:31
Szép estét.
Elnézést,hogy csak most reagálok,de sok a tenni való a ház körül.
Még nem tudom,hogy melyik készüléket választom.Tehát,ha a 200-as kéményt választom,akkor nem ér meglepetés.
kandallós   2012-04-13 14:34:45
Sucu!

Elõször is kösz, hogy Valaki megtörte a csendet. Már zavaró volt.

Ha szellõztetõ lesz, akkor csak teljesen zárt készülék jöhet szóba, amely az elsõdleges és a másodlagos levegõt is kintrõl kapja.

Ezek közül a Taranis a legjobb, ma. Áprilisban itt lesz a Kanta is, ezek mindetten kifejezetten alacsony energiaigényû épületek kandallói. NÉVLEGES teljesítményük 5, illetve 7 kW, teljesen zártak, a végtelenségig szabályozhatók. Ezeknek a 160-as kémény bõven elég. Mindenképpen a legjobban szigetelt kéményvariációt kell választanunk, hiszen mindkét készüléknél elképzelhetetlenül alacsony kilépõ füstgázhõmérsékletünk lesz. Ergó: fennáll a kátrányosodás veszélye.
Mind a kettõ kandallõ csúcskészülék, mérnöki bravúr. Nem is olcsók. Minimális fát lehet nelerakni, amivel eszméletlen hosszú ideig mûködik. (akár 14-16 óra is lehet)

Ha picit engedünk a zártságból, hatásfokból, precizitásból, akkor Temporis. Ez is folytonégõ, ez is teljesen zárt, de ez mégiscsak egy hagyományos kandalló, légellátását, mûködését tekintve. Névleges teljesítménye 10-12 kW, ebben már lehet "nagy tüzet rakni"
Ezeket egyszer felmelgítjük, majd utána jól megpakoljuk, lezárjuk, és 10-14 órán keresztül rá sem kell nézni, teszi a dolgát. Ehhez 200-220-as kéményre lesz szükség, szintén agyon szigetelt változatban.

A Hit Line készülékek is ugyanezt tudják, csak vastag samottbéléssel, jóval kedvezõbb áron. Igaz, kidolgozottságuk elmarad a fent említettekétõl. Ezek névleges teljesítménye 10 és 17 kW között mozog, de a Temporishoz hasonlóan ez sem fog soha ezen mûködni. Itt már választható 1-2-3 oldalról üveges változat is, akár 100 cm szélességben is. Kéményigénye 180-200 mm, közepesen szigetelt. (a samottbélés miatt nem annyira kényes a párakicsapódásra)

Ezek mindegyike jó lehet. A döntést pedig csak az hozhatja meg, aki használni fogja. Õ tudja ugyanis mennyit, mivel, hogyan és mire szeretné használni leendõ kandallóját.

Természetesen ha ezek után bármilyen kérdés felmerülne, megprópálunk választ adni rá, rövid idõn belül.
sucu   2012-04-12 21:53:10
Üdvözlök Mindenkit!
Tanácsot szeretnék kérni.Most építkezünk.A nappaliba kandalló lesz beépítve.Még nincsen eldöntve,de az ezen az oldalon lévõ 3 termék közül lesz valamelyik.
A rajz szerint a kéménynek 8,2 méter magasnak kell lennie.Az elsõ kérdésem az lenne,hogy milyen átmérõjû kéményt kell vennem ezekhez a kandallókhoz?Olyat válasszak,amiben van még egy kürtõ,amelyen keresztül kap majd levegõt a kandalló?
A nappali és a konyha együttesen 140 m3 és ezt kell majd kifûteni.A ház kívülrõl 15cm szigetelést kap és az ablakokból is a minõségesebbek lesznek.Tervbe van még egy hõvisszanyerõ készülék beszerelése is.
Az oldalon található készülékekbõl melyiket ajánljátok,melyiket érdemes megvenni?
Elõre is köszönöm a választ.
kandallos   2012-03-12 10:27:50
Kedves Mindenki!

Boldog tavaszt kívánok!
kandallos   2012-03-12 10:27:25
Caran és Sóska!

Ez így van. Mint ahogy a nyitott gázkészüléktõl sem feltétlenül kell meghalni.DE BE KELL TARTANI AZ ALAPVETÕ MÛKÖDTETÉSI SZABÁLYOKAT!!!

Tény, hogy pár éve nálunk még rengeteg új lakás épült. De lássuk be Európa-szerte nem ez a jellemzõ. Inkább felújítanak. Ehhez pedig tökéletesek lehetnek a nyitott kandallók is. A francia háztartások több, mint a felében van kandalló. és használják is. Napi szinten, fûtésre. De messze nem mind zárt égésterû. Ami tény: egy zárt égésterû kandalló szabályozhatósága azért jobb a nyitottnál.
Az Orea szerintem is tökéletes választás lehet. Nekem is az van, mûanyag ablakok mellett. Nem kell félni tõle, csak vissza kell gondolni az ált.isk. 7-8 osztályos fizika óráira, és meg lehet teremteni a szükséges körülményeket. Némi kis kellemetlenség, hogy ha nyáron visszaáramlás lenne a kéményben, az ellen Orea esetében nincs sok védelem. Meg általában, az ellen csak a hermetikusan zárt tûztér garantál védelmet.
Caran   2012-03-05 18:03:17
Sóska!

Azért életveszélyes nem lesz egy készülék attól, mert nem hermetikusan zárt. Természetesen a helyiségbõl elfogyasztott levegõt pótolni kell, erre már régóta vannak jól mûködõ megoldások a rossz nyílászárókon kívül is. Ha páraelszívó is üzemel, arra is vannak megoldások. Szóval, ha megfelelõen van kivitelezve, légellátás biztosított, megfelelõ a kémény, és betartod az általános tüzeléstechnikai elõírásokat, akkor ott gond nem lehet (egyébként is a kandalló az nem gázkészülék, de ez már máshová visz). Ha kis kéményed van, akkor én Orea felhasználóként ajánlom azt, mert hát ugye szuper (de ezt már biztosan tudod).
nagypal   2012-03-01 14:29:49
Sóska!
Én nem vagyok szakmabeli csak mint felhasználó és mint mûszaki ember tudok okoskodni.
Szerintem azért mert:
Az eladott kandallók döntõ többsége régi házba kerül, ahol a külsõ levegõ nem, vagy nem egyszerûen (bontással, magas költséggel) biztosítható. Egy nagy gyártó mint a Supra, a kínálatát az eladásoknak megfelelõ arány szerint alakítja. Felesleges, a terméket drágító funkciót nem épít be. Ha majd többen keresnek külsõ levegõset akkor a kínálatát is ehhez fogja alakítani, és akár minden modellnél készít külsõ levegõset is. A Hit Line gyártója egy kis gyártó aki ebben a szegmensben talált vagy vélt találni egy piaci rést és ezért a kínálatát ennek megfelelõen alakítja. A hermetikus tûztér és a külsõ égéslevegõ nem csak azért jó mert nem fogyasztja (el) a lakás levegõjét, hanem nyáron is jól jön amikor nem lesz koromszag a a kéményen visszaáramló levegõ miatt.
sóska   2012-03-01 11:14:36
T. Kandallós, Nagypal !

Nekem egy kis kéményem van, olyan 120 m3-t fûtenék, jól szigetelõ ablakokkal, ehhez kis betét kell. Minden érveteket logikusnak tartok a ZRT-kel (HitLine) kapcsolatban. Azt viszont nem értem, hogy a SUPRA termékeinek 80-90 %-a nem külsõ levegõs, mégis világszerte forgalmazzák és valszeg veszik is. Nem életveszélyesek ? Gondolom Amerikában is van páraelszívó és nem csak rossz ablakos házakban használják. Nekem olyan precíz kicsike tetszene, mint a 150-es Orea v Tertio. A franciák miért nem tartják fontosnak a hermetikus égésteret ? Ez az újfajta HitLine M érdekelne, jó lenne róla fotó és egy-két adat.
nagypal   2012-02-28 17:24:26
Rednex!
A rostély helyére egy teljesen passzentos samott lapot kell tenni. Ez elvileg jár a kandallóhoz. Legalább is nekem járt a kandallóstól. Így alulról nem kap semmi levegõt. Jobb lesz a parázságy és tovább tartja a parazsat. 24 óra után simán visszagyullad.
rednex   2012-02-28 09:32:58
Kandallós!
Kösz az infót!
Elírás tõrtént, így van, valóban csak tüzgátló, a gipszkarton 10cm tégla burkolat elé fog kerülni, 5cm légréssel, mintegy dizájn elemként, nincs hõhatásnak kitéve (mint a hagyományos "kupolás" kandallóknál).
Kõzetgyapot: olvadáspontja 1000C°, akkor majd óvatósabban durrantom be a Hit Line tûzteret.
Nagypál: Nagy igazság! Tudom hogy kell egy kis idõ amíg megtanulom megfelelõen kezelni, ezért minden infót nagyon köszönök! Ha már így összefutottunk kérdés: rostély nélküli üzemmód? Gondolom a rostély helyére samottbélés méretének megfelelõ samottelemet kell bevágni. Passzosra, vagy kell valamennyi légrés? Gondolom pont az a lényeg hogy a rostély alatti levegõt kiiktatva lassított égésidõt + a parázságy alatt + hõfokot nyerni...

kösz

red


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: