Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
szabóistván   2012-04-27 05:49:59
Mégegy: a szabályozás.
Láttam olyan norvég betétet, amin ide-oda tologatták, ugyanolyan vígan lobogott a tûz mindegyik állásban, semmi különbség nem volt. Aztán láttam tõlük olyan kályhát, ami valóban szabályozhstó volt 1 karral is gyönyörûen. Tulajdonképpen: ha 1 karos, de az precíz, passzentos, és nem szív falsot, akkor elég lehet, hiszen a primért ha tudom korrektül szabályozni, a másodlagost felesleges. Hiszen ha leszabályozom, akkor elvész a fagázok égetése. A másodlagosnál - szerintem - elég ha jön be rendesen és égeti a gázokat, az égés intenzitását meg jól lehet szabályozni egy korrekt egykarossal is. Uezt gondolom a pillangószeleprõl is. Ha passzentos a primé kar, és nincs fals, több ugysem tud kimenni mint ami bejön. Nem?
A baj, a nem minõségi szerkezetnél van, de ha vacak, akkor lehet akárhány karja vacak marad. Ha meg korrekt, akkor 1 karral is tökéletesen vezérelhetõ, lásd pl a youtube-on a supra orlando-t! Nagyon szépen szabályozható 1 karral! A 2 kar nyilván több lehetõséget rejt, hiszen a másodlagos szabályozásával még kisebb teljesítményt lehet beállítani, és még lassabb égést.
Jól gondolom ezeket Kandallós?
szabóistván   2012-04-27 05:36:45
Üdv itt is!

Antocian, Kandallós!

Egy pici kiegészítést tennék a "piaci körképhez".
Vannak viszonylag elfogadható árú és most már többet tudó magyar termékek is, külsõ levegõvel másodlagos égéssel.
És vannak egészen kiváló német termékek is, amiket szintén magyar gyártó csinál. Kisebb a tûzterük, viszont tudnak mindent, elfogadható áron. Külsõ levegõ, tiszta égés, nem folytonégõk, de folyamatos üzemre alkalmasak (kisebb a tûztér, max 2.5 kg fa mehet be egyszerre- a gyártó szerint), szerintem nem rosszak. Sõt jók!
Ennyi, amúgy a többirõl nagyjából én is uezt gondolom.
kandallós   2012-04-25 20:31:04
Antocian!

Május közepén mutatja be a Supra a Kantát a hazai viszonteladóknak. Utána tudok hivatalosan referálni róla. Egyenlõre én is csak láttam, tapogattam, de hivatalosan még nem tudunk róla.
antocian   2012-04-25 11:47:42
még egy: a Taranis két karos, a Kantaa egy karos ahogy olvasom.
   2012-04-25 08:31:47
Kandallós,

igazad van - nem automata :)
Utánanéztem jobban és egy pillangószelepszerû cuccot lehet beállítani. Itt egész jól bemutatják.
http://sauna-kamin.kharkov.ua/kaminnaja-topka-taranis-67d-supra.html
Ha olyan 580-600.000 körül lenne a nagyon közeli jövõben a Kantaa valami nagyon jó bevezetõ akcióban, akkor lehetnék én az elsõ akinek olyat építesz be :). Magasabb áron sajunos felejtõs - a keret véges..
Hogy aztán az APS és FSU technológia között mi a többi különbség, nem tudom - sajnos a kantaa-ról eddig nem találtam szép metszetet..
kandallós   2012-04-24 19:55:58
Antocian!

Megint én tanulok Tõled? Automata huzatkiegyenlítõrõl nem tudok, de kézi beállítás lehetõségérõl igen. Ez egyszerûen egy szûkítõ-szerû betét, ami túlméretezett kéménynél használható. Ami viszont zseniális a Taranisban: 6 Pa alatti huzatnál már mûködõképes!
Tartom valószínûnek, hogy az újak is ugyanezt fogják tudni.
antocian   2012-04-24 07:35:27
Kandallós,

a Taranisban van automata huzatkiegyenlítõ. A Kantaa és a legújabb Palatium esetén viszont ezt nem említik. Tolják az igét, hogy FSU technológia így meg úgy, de akkor ezek CSAK 150-es kéményre lesznek jók? Vagy benne van a kémény méreteit kiküszöbölõ rendszer? Azért kérdezem, hogy tényleg kell-e várnom..:) Bypass látom, ugyanúgy benn van az újakban..
kandallós   2012-04-23 12:09:59
Antocian!

Köszönjük, szerintem sokaknak segített a leírás. Annak külön örülök, hogy nagyjából azt láttad bele a dolgokba, amit eddig beszéltünk. Akkor ketten már vagyunk, akik így értékelik a hazai választékot.
Érdemes megvárni a Supra új tûzterét, kicsit nagyobb teljesítményû lesz a Taranisnál.
kandallós   2012-04-23 11:58:21
Gondos!

Mi 50W/nm adatból szoktunk kiindulni. Ez persze közelítõ adat, átlagos szigeteltségû építményre, normál belmagasságnál.
Ár/érték arányban az Alsace valóban nagyon jó választás. Turbó 2 opcióval, a takarékosságért és a komfortért.
Ennek jelenlegi bruttó ára, mai árfolyamon: 333.000.- forint
antocian   2012-04-22 13:23:45
folytat5:
végül a Supra. Temporis, Taranis, Terto, Orea..
Csak az én szemszögembõl. Temporis nekem nagy - hatalmas. Ügyesen úgy csökkentették az öveg kormozódását, hogy 12-13 centivel beljebb kezdõdik a tûz. A világba szabályozható. Nekem akkor is nagy, mert már a felfûtési teljesítményével sem bírnék mit kezdeni - nem bírom a túl meleget.
Orea: finom szerkezetnek tûnik, emiatt eléggé rigolyásnak is. Nem vagyok benne biztos hogy a család nõtagja hiba nélkül elboldogulna vele, ha éppen nem vagyok. ha meg nem akkor nem jó.
Tertio: öreg, kiforrott design hatását kelti, mintha itt is megállt volna az idõ 10 évvel ezelõtt. Jó kidolgozás, szép öntvények, de ugye, egy kar a szabályzáshoz. Ahogy mondtad anno, a harmadlagos levegõnek (ablak) sose lesz határ szabva, mellette a bejövõ levegõ se szabályozható (nyári visszaáramlásos szagveszély, alacsony kéményeknél) közepes fûtési szokásokra jó lehet.
Taranis. Mint egy mûszer - a kétkaros szabályzással. Tûztere kicsi, csak olcsó vermikulit (ettõl még lehet jó) bélés.
Könnyen kezelhetõnek tûnik, bár a bejövõ levegõt itt se tudom lezárni teljesen szeleppel.
Egy kar a bypasshoz, egy az égési levegõhöz. Levegõ van fentrõl az ablakra és lent, két oldalon, a két sarokban. Teljesítményt tekinve, nekem "érzésre" elég lenne, ha csak a konyha nappali lenne tervbe, ha viszont az emeletre is kell meleg levegõ, akkor kicsinek tûnhet.. Jó, hogy teljesen falra tehetõ a burkolat miatt - ha helyszûke van.
antocian   2012-04-22 13:10:25
folytat4:
francia: itt most a godint, laudelt, invictát, seguint egy kalap alá téve - mintha megállt volna az idõ. Lehet hogy fejlesztettek, lehet hogy jobbak a gyártási pontosságok, szabályozás, de én 5 évvel ezelõtti kiállításon is ugyanezek láttam. ritka a samott (csak a méteres darabokban) Nagyon rusztikus cuccok, nekem a nem kéne kategória. (lehet, hogy anyósnak meg éppen ezek tetszenek - de legyen az õ baja).
antocian   2012-04-22 13:03:59
folytat3:
olasz. Vegyes kép. többnyire designcuccok, elsõ pillantásra szépek, közelebbrõl itt-ott hanyag kidolgozás. többnyire egykaros szabályzás, azzal old meg mindent egyszerre (van elsõ, másod, harmad, egynéhány esetben negyedleges levegõbevezetés is). Tipikusan az, hogy kipróbálnám szívesen, de nem kéne (mint egy Alfa..a kocsik között)
antocian   2012-04-22 13:00:46
folytat2:
norvég: nem rossz, bár csak a rusztikus formákat láttam. az szépen, tisztaüveggel dolgozott, minõségre viszont sztem kb Supra volt. Valahogy az a kékes öntvényszín nem jön be nekem. Érzésre nagyon túlárazott cucc, a skandináv fizetésekhez igazítva. garancia: mindenki tíz évet gondol, de figyelem - az csak a ház, az összes többi 1 (tûzzel érintkezõ dolgok) vagy 0 (pl. üveg). Egykaros szabályzás.
antocian   2012-04-22 12:57:20
folytat:
szlovák, (a S@sv@rinal) láttam. Teljesen szinkron azzal amit Nagypal mondott, vagyis jó iparosmunka. pillangószelep, plusz kar a bejövõ levegõnek plusz kar a levegõelosztásnak? Belül samott, tûztér süllyesztett (emiatt nincs tûzkutya - egy meghibásodási lehetõséggel kevesebb), ajtó kap lent és fent is levegõt a korom ellen. Látszik, hogy elmegy a világ végére is ha kell. Hamuzás kicsit nehézkes vagy porszívó vagy lapát és a hamukosár persze. Ajtó egy ponton zár.(láttam olyat amelyik hármon, de más cég), ja és van (végre) egy modern teliüveges típus is, bár talán csak pár mérethet egyenlõre.
antocian   2012-04-22 12:50:20
Kandallós,

kezdem a végérõl :) Hozzáteszem, ez csakis az én véleményem és nem az örökigazság.
magyar: nem rosszak, de nem a látványra mennek. Vagyis látható, hogy a lemez alkatrészek relatív hamar rozsdásodni fognak, kezelhetõség kimerül többnyire a pillangószeleppel és egy egykaros levegõvezérléssel, ablaköblítés többnyire van, fentrõl. Samott vagy vermikulit nem jellemzõ, nagyrészt öntvény házak. Láthatóan hati egy begyújtásra teljesen jók.


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: