Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

Üzenőfal

Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
szabóistván   2012-04-27 05:49:59
Mégegy: a szabályozás.
Láttam olyan norvég betétet, amin ide-oda tologatták, ugyanolyan vígan lobogott a tűz mindegyik állásban, semmi különbség nem volt. Aztán láttam tőlük olyan kályhát, ami valóban szabályozhstó volt 1 karral is gyönyörűen. Tulajdonképpen: ha 1 karos, de az precíz, passzentos, és nem szív falsot, akkor elég lehet, hiszen a primért ha tudom korrektül szabályozni, a másodlagost felesleges. Hiszen ha leszabályozom, akkor elvész a fagázok égetése. A másodlagosnál - szerintem - elég ha jön be rendesen és égeti a gázokat, az égés intenzitását meg jól lehet szabályozni egy korrekt egykarossal is. Uezt gondolom a pillangószelepről is. Ha passzentos a primé kar, és nincs fals, több ugysem tud kimenni mint ami bejön. Nem?
A baj, a nem minőségi szerkezetnél van, de ha vacak, akkor lehet akárhány karja vacak marad. Ha meg korrekt, akkor 1 karral is tökéletesen vezérelhető, lásd pl a youtube-on a supra orlando-t! Nagyon szépen szabályozható 1 karral! A 2 kar nyilván több lehetőséget rejt, hiszen a másodlagos szabályozásával még kisebb teljesítményt lehet beállítani, és még lassabb égést.
Jól gondolom ezeket Kandallós?
szabóistván   2012-04-27 05:36:45
Üdv itt is!

Antocian, Kandallós!

Egy pici kiegészítést tennék a "piaci körképhez".
Vannak viszonylag elfogadható árú és most már többet tudó magyar termékek is, külső levegővel másodlagos égéssel.
És vannak egészen kiváló német termékek is, amiket szintén magyar gyártó csinál. Kisebb a tűzterük, viszont tudnak mindent, elfogadható áron. Külső levegő, tiszta égés, nem folytonégők, de folyamatos üzemre alkalmasak (kisebb a tűztér, max 2.5 kg fa mehet be egyszerre- a gyártó szerint), szerintem nem rosszak. Sőt jók!
Ennyi, amúgy a többiről nagyjából én is uezt gondolom.
kandallós   2012-04-25 20:31:04
Antocian!

Május közepén mutatja be a Supra a Kantát a hazai viszonteladóknak. Utána tudok hivatalosan referálni róla. Egyenlőre én is csak láttam, tapogattam, de hivatalosan még nem tudunk róla.
antocian   2012-04-25 11:47:42
még egy: a Taranis két karos, a Kantaa egy karos ahogy olvasom.
   2012-04-25 08:31:47
Kandallós,

igazad van - nem automata :)
Utánanéztem jobban és egy pillangószelepszerű cuccot lehet beállítani. Itt egész jól bemutatják.
http://sauna-kamin.kharkov.ua/kaminnaja-topka-taranis-67d-supra.html
Ha olyan 580-600.000 körül lenne a nagyon közeli jövőben a Kantaa valami nagyon jó bevezető akcióban, akkor lehetnék én az első akinek olyat építesz be :). Magasabb áron sajunos felejtős - a keret véges..
Hogy aztán az APS és FSU technológia között mi a többi különbség, nem tudom - sajnos a kantaa-ról eddig nem találtam szép metszetet..
kandallós   2012-04-24 19:55:58
Antocian!

Megint én tanulok Tőled? Automata huzatkiegyenlítőről nem tudok, de kézi beállítás lehetőségéről igen. Ez egyszerűen egy szűkítő-szerű betét, ami túlméretezett kéménynél használható. Ami viszont zseniális a Taranisban: 6 Pa alatti huzatnál már működőképes!
Tartom valószínűnek, hogy az újak is ugyanezt fogják tudni.
antocian   2012-04-24 07:35:27
Kandallós,

a Taranisban van automata huzatkiegyenlítő. A Kantaa és a legújabb Palatium esetén viszont ezt nem említik. Tolják az igét, hogy FSU technológia így meg úgy, de akkor ezek CSAK 150-es kéményre lesznek jók? Vagy benne van a kémény méreteit kiküszöbölő rendszer? Azért kérdezem, hogy tényleg kell-e várnom..:) Bypass látom, ugyanúgy benn van az újakban..
kandallós   2012-04-23 12:09:59
Antocian!

Köszönjük, szerintem sokaknak segített a leírás. Annak külön örülök, hogy nagyjából azt láttad bele a dolgokba, amit eddig beszéltünk. Akkor ketten már vagyunk, akik így értékelik a hazai választékot.
Érdemes megvárni a Supra új tűzterét, kicsit nagyobb teljesítményű lesz a Taranisnál.
kandallós   2012-04-23 11:58:21
Gondos!

Mi 50W/nm adatból szoktunk kiindulni. Ez persze közelítő adat, átlagos szigeteltségű építményre, normál belmagasságnál.
Ár/érték arányban az Alsace valóban nagyon jó választás. Turbó 2 opcióval, a takarékosságért és a komfortért.
Ennek jelenlegi bruttó ára, mai árfolyamon: 333.000.- forint
antocian   2012-04-22 13:23:45
folytat5:
végül a Supra. Temporis, Taranis, Terto, Orea..
Csak az én szemszögemből. Temporis nekem nagy - hatalmas. Ügyesen úgy csökkentették az öveg kormozódását, hogy 12-13 centivel beljebb kezdődik a tűz. A világba szabályozható. Nekem akkor is nagy, mert már a felfűtési teljesítményével sem bírnék mit kezdeni - nem bírom a túl meleget.
Orea: finom szerkezetnek tűnik, emiatt eléggé rigolyásnak is. Nem vagyok benne biztos hogy a család nőtagja hiba nélkül elboldogulna vele, ha éppen nem vagyok. ha meg nem akkor nem jó.
Tertio: öreg, kiforrott design hatását kelti, mintha itt is megállt volna az idő 10 évvel ezelőtt. Jó kidolgozás, szép öntvények, de ugye, egy kar a szabályzáshoz. Ahogy mondtad anno, a harmadlagos levegőnek (ablak) sose lesz határ szabva, mellette a bejövő levegő se szabályozható (nyári visszaáramlásos szagveszély, alacsony kéményeknél) közepes fűtési szokásokra jó lehet.
Taranis. Mint egy műszer - a kétkaros szabályzással. Tűztere kicsi, csak olcsó vermikulit (ettől még lehet jó) bélés.
Könnyen kezelhetőnek tűnik, bár a bejövő levegőt itt se tudom lezárni teljesen szeleppel.
Egy kar a bypasshoz, egy az égési levegőhöz. Levegő van fentről az ablakra és lent, két oldalon, a két sarokban. Teljesítményt tekinve, nekem "érzésre" elég lenne, ha csak a konyha nappali lenne tervbe, ha viszont az emeletre is kell meleg levegő, akkor kicsinek tűnhet.. Jó, hogy teljesen falra tehető a burkolat miatt - ha helyszűke van.
antocian   2012-04-22 13:10:25
folytat4:
francia: itt most a godint, laudelt, invictát, seguint egy kalap alá téve - mintha megállt volna az idő. Lehet hogy fejlesztettek, lehet hogy jobbak a gyártási pontosságok, szabályozás, de én 5 évvel ezelőtti kiállításon is ugyanezek láttam. ritka a samott (csak a méteres darabokban) Nagyon rusztikus cuccok, nekem a nem kéne kategória. (lehet, hogy anyósnak meg éppen ezek tetszenek - de legyen az ő baja).
antocian   2012-04-22 13:03:59
folytat3:
olasz. Vegyes kép. többnyire designcuccok, első pillantásra szépek, közelebbről itt-ott hanyag kidolgozás. többnyire egykaros szabályzás, azzal old meg mindent egyszerre (van első, másod, harmad, egynéhány esetben negyedleges levegőbevezetés is). Tipikusan az, hogy kipróbálnám szívesen, de nem kéne (mint egy Alfa..a kocsik között)
antocian   2012-04-22 13:00:46
folytat2:
norvég: nem rossz, bár csak a rusztikus formákat láttam. az szépen, tisztaüveggel dolgozott, minőségre viszont sztem kb Supra volt. Valahogy az a kékes öntvényszín nem jön be nekem. Érzésre nagyon túlárazott cucc, a skandináv fizetésekhez igazítva. garancia: mindenki tíz évet gondol, de figyelem - az csak a ház, az összes többi 1 (tűzzel érintkező dolgok) vagy 0 (pl. üveg). Egykaros szabályzás.
antocian   2012-04-22 12:57:20
folytat:
szlovák, (a S@sv@rinal) láttam. Teljesen szinkron azzal amit Nagypal mondott, vagyis jó iparosmunka. pillangószelep, plusz kar a bejövő levegőnek plusz kar a levegőelosztásnak? Belül samott, tűztér süllyesztett (emiatt nincs tűzkutya - egy meghibásodási lehetőséggel kevesebb), ajtó kap lent és fent is levegőt a korom ellen. Látszik, hogy elmegy a világ végére is ha kell. Hamuzás kicsit nehézkes vagy porszívó vagy lapát és a hamukosár persze. Ajtó egy ponton zár.(láttam olyat amelyik hármon, de más cég), ja és van (végre) egy modern teliüveges típus is, bár talán csak pár mérethet egyenlőre.
antocian   2012-04-22 12:50:20
Kandallós,

kezdem a végéről :) Hozzáteszem, ez csakis az én véleményem és nem az örökigazság.
magyar: nem rosszak, de nem a látványra mennek. Vagyis látható, hogy a lemez alkatrészek relatív hamar rozsdásodni fognak, kezelhetőség kimerül többnyire a pillangószeleppel és egy egykaros levegővezérléssel, ablaköblítés többnyire van, fentről. Samott vagy vermikulit nem jellemző, nagyrészt öntvény házak. Láthatóan hati egy begyújtásra teljesen jók.


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: