Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
kandallós   2012-05-26 10:52:48
Zeno!
A Supra kifejezetten tiltja a fentrõl történõ bevezetést, ami teljesen érthetõ az Õ részükrõl. Igen, hiszen ez minden égési jellemzõt eltol. Brutálisan lecsökkenti ugyanis a huzatot, ami fõleg egy akkora készüléknél, mint a Temporis, katasztrófális eredményt hozhat égésminõség terén.
A következõ nem túl jó hír, hogy a légcsatornában nem lehet lefelé szálló ág. Vagyis lehet, de ekkor elengedhetetlen a ventillátor. A saját ventillátor 9m összvezeték-hosszig (ezt jól írtam?) tudja kezelni a rendszert. E felett mndenképpen mást kell beépíteni. Ehhez viszont az párosul, hogy a nappaliba is be kell csövezni a meleget, tehát egy nyílást félre kell tenni. Az utólagos ventillátorok ugyanis szívó rendszerûek, míg a Temporis gyárija nyomott rendszert hoz létre. E mellett lenne befújás az ajtó felett, de a szívott rendszer ezt nem tudja biztosítani.
zeno   2012-05-25 13:28:16
Kandallós!
Teljes kéménymagasság: 6,4m. Kandalló bekötési magasság 1.5m. (Leier 200) Fûtendõ helyiségek száma 4, átlagban 10m2/szoba, + a nappali és a konyha étkezõ egyben 48m2 - ezt nyilván direktbe fûtené a Temporis 2D.
A 4 helyiség leghosszabb meleglevegõ csöve max 4 m beleszámítva a padlásra fel és lemenõ hosszat. A belmagasság 255-270cm. Kérdés:
Lehet-e a padlásról biztosítani az INAIR-t?
Lesz-e cirkuláció kandallóventillátor nélkül?
Egy nyílást szabadon kell-e hagyni a nappali fûtésnek, vagy mind a 4 kimenet beköthetõ?
Köszönettel Z.
kandallós   2012-05-16 12:17:51
Sucu!

Persze, de a Taranis csak 5 kW névleges teljesítményt tud. Égéstere pedig minimális. Akkora tûzhöz teljesen felesleges a nagyobb. A légfelhasználás egyenes arányosságban nõ a leadott kW-tal. Ergó: ezzel arányos a légbevezetés keresztmetszete is. (ideális esetben)
sucu   2012-05-15 21:22:09
Sziasztok.
A külsõ levegõnek 125mm-es csõ kell?
Taranison csak 75mm-es van.
kandallós   2012-05-15 21:11:21
Zeno!
Mûködne a kémény miatt, ez nem gond.
Milyen magas a padlás? A padlástól a kémény? (bár a Supra kifejezetten ellenzi a külsõ levegõ fentrõl történõ bevezetését)
Igen, használható külsõ levegõ nélkül, de akkor nem lesz zárt mûködés közben, azaz a lényegét veszítjük el.
Persze, nézzük meg, mi a helyzet, várom az adatokat.
zeno   2012-05-15 13:37:08
Kandallós!
Köszönöm a gyors választ! Elhatároztam magam a temporis 2d mellett. A Leier kémény garanciavesztése kevésbé zavar ha a mûködése jó, a bejövõ viszont további kérdéseket vet fel. Egy komolyabb bontással megoldható lenne a 125 bejövõ levegõ de egyszerûbb lenne bontás/építés nélkül, - ehhez kapcsolódna a kérdésem - mivel az épület egyszintes a padlás nem beépíthetõ onnan lehet-e a bejövõ levegõt biztosítani? Vagy külsõ levegõ nélkül is mûködik?
Mivel ennek megválaszolásához szükséges lehet több adat, - amennyiben vállalná - átküldeném e-mailen a ház tervrajzát bejelölve a tervezett fûtésrenszerrel!
kandallós   2012-05-11 09:08:01
Zeno!
Sajnos nem túlsok jó hírem van a Temporishoz! Egyszer azért, mert a Leier elõírja a garanciális feltételekben, hogy egy számmal bõvebb kémény kell, mint a készülék kivezetése. Azaz a 200-as Temporishoz 220-as kémény kellene. Garancia vesztéssel beköthetõ, mûködése jó lenne.
A másik, ami gond, az az 50-es csõ. Temporishoz kevés, ismerve a Suprát, Õk maximálisan kihasználnak minden fizikai határt. Hit Line-t már kötöttünk be, igaz 2 db 50-es csonkkal, de mûködik. Itt fontos lenne tudni, hogy milyen távolságról jönnek a csövek, nyomvonalat, illetve hasznos kéménymagasságot. Szerencsés lenne továbbá ismerni a légtechnika fõbb számait, hogy szükség esetén ki tudnánk-e váltani a Temporist Hit Line-nal.
kandallós   2012-05-11 08:58:12
DreaMan!

Igen, a Nagypál-féle módszerrel elhagyható a meleg levegõ csövezés.
Sajnos kéménnyel kapcsolatban infóm nincs. Ami fontos: legyen háttere, képviselete itthon, tudtommal ÉMI minõsítésre is szükség lesz, mivel beépítésre kerül az épületbe.
zeno   2012-05-10 13:44:03
Kandallós!
Egy frissen épített házba szeretném megvásárolni a Supra Temporis 2d kandallót. A kémény Leier 200-as, viszont a kinti levegõbeszívõ csõ csak (átmérõ) 50-esre sikerült. (Mire észrevettem az ajzatbetonból kimaradt, a padlõfûtés miatt megy csak ezt tudták belerakni..) A helyiségekbe a beáramló meleglevegõ csövek viszont kiépítésre kerültek.
Kérdésem: (mivel a specifikációban 125-ös bemenõ átmérõ kell) le kell mondanom errõl a betétrõl?
Mit tudna javasoni helyette? Elõre is köszönöm segítségét!
DreaMan   2012-05-07 16:42:56
Kandallós!
Köszönöm a válaszod. Akkor, ha jól értelmezem, a meleg levegõnek nem is kell csövezni a fûtendõ helységekbe? Van esetleg információd egy szlovák származású Pr betûs kéményrõl?
kandallós   2012-05-07 10:06:36
DreaMan!

Bocs, hogy csak most, de nem tudtam géphez jutni. Tehát:
Temporis és Hit Line. Mindkettõ jó lehet, nagyjából azonos körülmények közt is üzemelnek. A Nagypál-féle módszerhez nem lesz szükség a Temporis konvekciós burkolatára, úgyhogy egy picit magasnak érzem a kiadásokat vele.
"S" betûs kéménybõl 200-as kellene, "L" betûsbõl 220-as, vagy egy 200-as szerelt kémény. Ezt a helyileg illetékes kéményseprõnél kellene pontosítani, melyiket veszik át legszívesebben.
DreaMan   2012-05-05 06:48:47
Kedves Kandallós,Nagypal!

Az építkezésünk olyan szakaszába értünk,amikor sürgõssé vált a kémény választás. Fõ fûtésre szeretnénk kandallót építtetni,ehhez keresek tûzteret és kéményt.100nm alapterületû lakás, 2,5m belmagasság, illetve egy 20nm galéria épül.A falak 38-as porotherm falak,kívül 15cm grafitos szigetelés, a fa födémen 20cm vízszintes hõszigetelés lessz, az ablakok müanyag+3rt üveg. A kandalló a nappaliban lenne, amely egy légtérben van a konyha, étkezõvel, illetv belógna egy fülkével a hálószobába is. Légfûtéses megoldásban gondolkodom, a nagypal féle megoldás nagyon szimpatikus.
Szeretnék kérni tûztér-kémény javaslatot ezekhez a paraméterekhez. Elsõ körben Temporisban gondolkodtam, a bejövõ levegõ lehetõsége aljzatbetonozáskor már ki lett alakítva, de a Hit Line is szimpatikus. Köszönöm elõre is a segítséget.
jeno.stenczer@gmail.com
kandallós   2012-05-03 10:02:40
Sucu!

A negyvenötös mindenképpen szerencsésebb. Egyszer, mert kicsit talán jobb a huzat, kétszer, mert nem kell külön hozzáférést biztosítani a vízszintes füstcsõ szakaszhoz (hiszen nincs vízszintes füstcsõ szakasz)
A 90 fokos meg egyszerûbb. Nekünk mindegy. A 45-ös feljebb kell, hogy kerüljön.
sucu   2012-05-02 22:19:01
nagypal
Értem és köszönöm az ötletet!!!nagyon jól ki találtad a rendszert!Lehetõség szerint fel is használom.
nagypal   2012-05-02 10:35:55
Sucu
Pontosan úgy van ahogy a kandallós írja. A kandallós helyiségtõl távoli, fûtendõ szobákból a födémben összecsövezve egy kis teljesítményû (nálam 15-30W között szabályozható) csõventilátor elszívja a levegõt amit a mennyezeti szelepeken át a nappaliba fúj be. Így a házon belül egy lassú áramlás indul meg a nappaliból a fûtendõ szobák felé. Én a meglévõ (hõvisszanyerõs) szellõztetés csövezését alakítottam át és használtam fel. A fûtendõ szobákból elszívott levegõ mennyiségét a mennyezeti szelepekkel tudom állítani. Ha a beltéri ajtók küszöbösek és hermetikusan zárnak akkor az ajtók aljába egy rácsot kell beépíteni.


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: