Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

Üzenőfal

Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
kandallós   2012-05-26 10:52:48
Zeno!
A Supra kifejezetten tiltja a fentről történő bevezetést, ami teljesen érthető az Ő részükről. Igen, hiszen ez minden égési jellemzőt eltol. Brutálisan lecsökkenti ugyanis a huzatot, ami főleg egy akkora készüléknél, mint a Temporis, katasztrófális eredményt hozhat égésminőség terén.
A következő nem túl jó hír, hogy a légcsatornában nem lehet lefelé szálló ág. Vagyis lehet, de ekkor elengedhetetlen a ventillátor. A saját ventillátor 9m összvezeték-hosszig (ezt jól írtam?) tudja kezelni a rendszert. E felett mndenképpen mást kell beépíteni. Ehhez viszont az párosul, hogy a nappaliba is be kell csövezni a meleget, tehát egy nyílást félre kell tenni. Az utólagos ventillátorok ugyanis szívó rendszerűek, míg a Temporis gyárija nyomott rendszert hoz létre. E mellett lenne befújás az ajtó felett, de a szívott rendszer ezt nem tudja biztosítani.
zeno   2012-05-25 13:28:16
Kandallós!
Teljes kéménymagasság: 6,4m. Kandalló bekötési magasság 1.5m. (Leier 200) Fűtendő helyiségek száma 4, átlagban 10m2/szoba, + a nappali és a konyha étkező egyben 48m2 - ezt nyilván direktbe fűtené a Temporis 2D.
A 4 helyiség leghosszabb meleglevegő csöve max 4 m beleszámítva a padlásra fel és lemenő hosszat. A belmagasság 255-270cm. Kérdés:
Lehet-e a padlásról biztosítani az INAIR-t?
Lesz-e cirkuláció kandallóventillátor nélkül?
Egy nyílást szabadon kell-e hagyni a nappali fűtésnek, vagy mind a 4 kimenet beköthető?
Köszönettel Z.
kandallós   2012-05-16 12:17:51
Sucu!

Persze, de a Taranis csak 5 kW névleges teljesítményt tud. Égéstere pedig minimális. Akkora tűzhöz teljesen felesleges a nagyobb. A légfelhasználás egyenes arányosságban nő a leadott kW-tal. Ergó: ezzel arányos a légbevezetés keresztmetszete is. (ideális esetben)
sucu   2012-05-15 21:22:09
Sziasztok.
A külső levegőnek 125mm-es cső kell?
Taranison csak 75mm-es van.
kandallós   2012-05-15 21:11:21
Zeno!
Működne a kémény miatt, ez nem gond.
Milyen magas a padlás? A padlástól a kémény? (bár a Supra kifejezetten ellenzi a külső levegő fentről történő bevezetését)
Igen, használható külső levegő nélkül, de akkor nem lesz zárt működés közben, azaz a lényegét veszítjük el.
Persze, nézzük meg, mi a helyzet, várom az adatokat.
zeno   2012-05-15 13:37:08
Kandallós!
Köszönöm a gyors választ! Elhatároztam magam a temporis 2d mellett. A Leier kémény garanciavesztése kevésbé zavar ha a működése jó, a bejövő viszont további kérdéseket vet fel. Egy komolyabb bontással megoldható lenne a 125 bejövő levegő de egyszerűbb lenne bontás/építés nélkül, - ehhez kapcsolódna a kérdésem - mivel az épület egyszintes a padlás nem beépíthető onnan lehet-e a bejövő levegőt biztosítani? Vagy külső levegő nélkül is működik?
Mivel ennek megválaszolásához szükséges lehet több adat, - amennyiben vállalná - átküldeném e-mailen a ház tervrajzát bejelölve a tervezett fűtésrenszerrel!
kandallós   2012-05-11 09:08:01
Zeno!
Sajnos nem túlsok jó hírem van a Temporishoz! Egyszer azért, mert a Leier előírja a garanciális feltételekben, hogy egy számmal bővebb kémény kell, mint a készülék kivezetése. Azaz a 200-as Temporishoz 220-as kémény kellene. Garancia vesztéssel beköthető, működése jó lenne.
A másik, ami gond, az az 50-es cső. Temporishoz kevés, ismerve a Suprát, Ők maximálisan kihasználnak minden fizikai határt. Hit Line-t már kötöttünk be, igaz 2 db 50-es csonkkal, de működik. Itt fontos lenne tudni, hogy milyen távolságról jönnek a csövek, nyomvonalat, illetve hasznos kéménymagasságot. Szerencsés lenne továbbá ismerni a légtechnika főbb számait, hogy szükség esetén ki tudnánk-e váltani a Temporist Hit Line-nal.
kandallós   2012-05-11 08:58:12
DreaMan!

Igen, a Nagypál-féle módszerrel elhagyható a meleg levegő csövezés.
Sajnos kéménnyel kapcsolatban infóm nincs. Ami fontos: legyen háttere, képviselete itthon, tudtommal ÉMI minősítésre is szükség lesz, mivel beépítésre kerül az épületbe.
zeno   2012-05-10 13:44:03
Kandallós!
Egy frissen épített házba szeretném megvásárolni a Supra Temporis 2d kandallót. A kémény Leier 200-as, viszont a kinti levegőbeszívő cső csak (átmérő) 50-esre sikerült. (Mire észrevettem az ajzatbetonból kimaradt, a padlőfűtés miatt megy csak ezt tudták belerakni..) A helyiségekbe a beáramló meleglevegő csövek viszont kiépítésre kerültek.
Kérdésem: (mivel a specifikációban 125-ös bemenő átmérő kell) le kell mondanom erről a betétről?
Mit tudna javasoni helyette? Előre is köszönöm segítségét!
DreaMan   2012-05-07 16:42:56
Kandallós!
Köszönöm a válaszod. Akkor, ha jól értelmezem, a meleg levegőnek nem is kell csövezni a fűtendő helységekbe? Van esetleg információd egy szlovák származású Pr betűs kéményről?
kandallós   2012-05-07 10:06:36
DreaMan!

Bocs, hogy csak most, de nem tudtam géphez jutni. Tehát:
Temporis és Hit Line. Mindkettő jó lehet, nagyjából azonos körülmények közt is üzemelnek. A Nagypál-féle módszerhez nem lesz szükség a Temporis konvekciós burkolatára, úgyhogy egy picit magasnak érzem a kiadásokat vele.
"S" betűs kéményből 200-as kellene, "L" betűsből 220-as, vagy egy 200-as szerelt kémény. Ezt a helyileg illetékes kéményseprőnél kellene pontosítani, melyiket veszik át legszívesebben.
DreaMan   2012-05-05 06:48:47
Kedves Kandallós,Nagypal!

Az építkezésünk olyan szakaszába értünk,amikor sürgőssé vált a kémény választás. Fő fűtésre szeretnénk kandallót építtetni,ehhez keresek tűzteret és kéményt.100nm alapterületű lakás, 2,5m belmagasság, illetve egy 20nm galéria épül.A falak 38-as porotherm falak,kívül 15cm grafitos szigetelés, a fa födémen 20cm vízszintes hőszigetelés lessz, az ablakok müanyag+3rt üveg. A kandalló a nappaliban lenne, amely egy légtérben van a konyha, étkezővel, illetv belógna egy fülkével a hálószobába is. Légfűtéses megoldásban gondolkodom, a nagypal féle megoldás nagyon szimpatikus.
Szeretnék kérni tűztér-kémény javaslatot ezekhez a paraméterekhez. Első körben Temporisban gondolkodtam, a bejövő levegő lehetősége aljzatbetonozáskor már ki lett alakítva, de a Hit Line is szimpatikus. Köszönöm előre is a segítséget.
jeno.stenczer@gmail.com
kandallós   2012-05-03 10:02:40
Sucu!

A negyvenötös mindenképpen szerencsésebb. Egyszer, mert kicsit talán jobb a huzat, kétszer, mert nem kell külön hozzáférést biztosítani a vízszintes füstcső szakaszhoz (hiszen nincs vízszintes füstcső szakasz)
A 90 fokos meg egyszerűbb. Nekünk mindegy. A 45-ös feljebb kell, hogy kerüljön.
sucu   2012-05-02 22:19:01
nagypal
Értem és köszönöm az ötletet!!!nagyon jól ki találtad a rendszert!Lehetőség szerint fel is használom.
nagypal   2012-05-02 10:35:55
Sucu
Pontosan úgy van ahogy a kandallós írja. A kandallós helyiségtől távoli, fűtendő szobákból a födémben összecsövezve egy kis teljesítményű (nálam 15-30W között szabályozható) csőventilátor elszívja a levegőt amit a mennyezeti szelepeken át a nappaliba fúj be. Így a házon belül egy lassú áramlás indul meg a nappaliból a fűtendő szobák felé. Én a meglévő (hővisszanyerős) szellőztetés csövezését alakítottam át és használtam fel. A fűtendő szobákból elszívott levegő mennyiségét a mennyezeti szelepekkel tudom állítani. Ha a beltéri ajtók küszöbösek és hermetikusan zárnak akkor az ajtók aljába egy rácsot kell beépíteni.


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: