Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

Üzenőfal

Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
Kandallós   2012-10-16 19:18:49
Albinka!

Kéétségtelen, ha megfelelő a kéményed, és annak huzata, nem tudnék jobb készüléket ajánlani. Csak gratulálni tudok a választáshoz.
A füstterelő alatt a lángterelőt érted? Igen, ezt rendszeresen illik takarítani, de óvatosan, a kerámia lap a tetején nagyon sérülékeny. Mi ezt az éves felülvizsgálat keretében szoktuk végezni.
Albinka   2012-10-16 08:05:46
Köszönöm a válaszodat.
Sejtettem én is, hogy az a pár db s.tégla miatt nem tolódik ki több órára a meleg, de hát a "tudatlan" vásárlóra mindent rá lehet beszélni.
Egyébként kis túlzással tényleg nem tudtam mit veszek. Jóformán csak annyit, hogy a készülékben levő tűztér a nagyon jó minőségű Supra M 58.
Amiket itt olvastam (gratula az oldalhoz!!!)az meggyőzött, hogy a választás nagyon jó volt.
A téglák az elsődleges levegőbeáramlást nem akadályozzák. Talán a tűztér mögé juthat igy kicsivel kevesebb levegő. Nem tudom ez számit-e. Egyébként a füstterelőjét kell tisztitani, és ha kell akkor mivel?
Üdv A.
Kandallós   2012-10-15 20:54:07
Viktor 32!
Sajnos csak rosszat tudok mondani. A 200-as kémény mindkét készüléket pillanatok alatt tönkre fogja tenni. A Lédát jóval előbb, A Vosgest kicsit később.
Ha nem ez a kémény lenne, mindenképpen a Vosgest javasolnám. Nem lehet a Léda tűzterét egy nap alatt említeni egy SUPRA kályhával, még akkor sem, ha az nem éppen a legkifinomultabb.
Ha én választanék, az Alsace típus mellett döntenék. Kicsit drágább a Vosgesnél, a Lédánál is, de folytonégő, SC2 égésminőséggel.
DE NE VÁLASSZUK EGYIKET SEM ERRE A KÉMÉNYRE!
A mega nagy huzat tönkreteszi bármelyiket!!
Pillangószelep beépítésével a füstcsőbe kicsit javíthatunk a helyzeten, mármint ami a huzatot illeti. De ez egyfelől veszélyes, másfelől Supra kályhák esetében tönkreteszi az égés minőségét. A Lédánál haszna lehet, azért az nem a kifinomultság mintaképe. Szóval ha erre a kéményre kell választani, akkor Léda, azért nem akkora kár. Egy Supra kályháért megszakadna a szívem.
Kandallós   2012-10-15 20:33:52
Albinka!
Szerintem érezhető hasznot nem hoz az akció, a 4 samottégla együttes tömege is jelentéktelen hőtárolás szempontjából. Azt sajnos nem tudom, hogyan lettek elhelyezve a téglák, de bizony komoly esély van rá, hogy zavarják az áramlást, rontva ezzel a fűtés hatékonyságát. Ha kapnék egy fotót az akcióról, az sokat segítene. Lehet, hogy nem zavarnak, bár erre látok kisebb esélyt.
Szerintem a hőntartásunk még a mérhető kategóriát sem éri el, ekkora tömeg mellett, állandó hideg levegő öblítéssel. De azért érdekelne, van-e gyakorlati haszna a dolognak, mert ugye amit én gondolok, az nem mindig egyezik a valósággal.
Kandallós   2012-10-15 20:27:23
Gergő!

Nem, sajnos ilyenünk nincs, és nem is adnánk, ha lenne sem. Minden fórumon hangoztatom: az életét Mindenki szúrja el Maga, ne kérjünk hozzá megerősítést írásban. Az illető, ha ennyi ideje építi a kandallókat, meg fog bírkózni a feladattal. Ha nem, az ciki.
A kémény akár jó is lehet, mérete alapján. Amennyivel rövidebb, annyival nagyobb a keresztmetszete, tehát szerintem minden rendben lesz. Elméletileg ideális, bár a külső levegő picit szűkebb lett a kelleténél. Nem hiszem, hogy ez gondot jelentsen.
Ha elakad az építő, nyugodtan csörögjön.
Kandallós   2012-10-15 20:21:12
Sepe!
Okos meglátás: valóban, a folytonégő kandallók füstgázának további hűtése veszélyes: kátrányosodás lesz a vége, meg az elégtelen huzat miatt visszapöfékelés. Bárcsak ezt Mindenki így átérezné!
A vázolt megoldás jó lehet valamire, bár szerintem inkább csak mérhető, semmint érezhető haszna lenne. Megcsinálni nem telik semmibe, ott a hődob. De mi lesz a koromszaggal, hiszen eddig a hődobban füst ment. Nehéz lenne az összes redőből eltávolítani a szagot okozó lerakódást. Megéri bebüdösíteni a lakást? Egy falatnyi többlethőért?
Viktor32   2012-10-14 13:51:48
Tisztelt Kandallos!

Nemreg vettunk egy ujepitesu hazat,ami amerikai konyhas nappalis(amugy 2 szintes),kb.52-53m2,es ide szeretnenk futeskiegeszitesre egy kis kandallokalyhat.A Supra termekcsladbol a Vosges tipust valasztanam,vagy esetleg a Mullit ceg Leda tipusat(ez lemezbetetes csereppel burkolva).Melyik volna a jobb,kezenfekvobb megoldas? A kemeny Leier Lsk20 tipusu.
Segitseget elore is koszonom!
Viktor
Albinka   2012-10-12 09:43:29
Tisztelt Kandallós!

Vásároltunk egy mobil csempekandallót, aminek a tűztere, a videóban látható Supra folyton égő tűztér. A kandalló hátsó boritása egy vékony lemez. Közvetlenül mellé (belülre) raktam 4 db samot téglát, hogy a hőt minél tovább megőrizze. A kérdésem az lenne, hogy csökkenti-e ez a tűztér hatékonyságát? pl levegőbeáramlás.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv: A
Gergo   2012-10-11 22:25:08
Érdeklődnék, hogy megkapható-e a HitLine 67x52x53 cm-es 13Kw-os, sima síküveges változatának a beépítési útmutatója. Új családi ház építése folyik, telefonon már beszéltünk. Amúgy egy 110-es pvc cső van a szerelőbeton alatt a levegőnek, a kémény egy 5,66m-es UNI + 20-as. A bekötési magasság 200cm-körül lett (beszéltük, hogy min. 170 legyen). A kandallóépítőm 9 éve épít kandallót, de ilyet még nem épített be (az emberek 98%-a nem ilyen betétet vásárol), ezért kérnénk egy ilyen útmutatót, ha van, hogy ne legyen semmilyen probléma. Amúgy a kémény megfelel a készüléknek? A hasznos kéményhossz így kb. 3,7m így. Ez egy mediterrán jellegű ház, 25 fokos tetővel, ezért ilyen rövid a kémény.

Köszönettel,
Gergő
sepe   2012-10-11 17:58:07
Tisztelt Kandallós!
A véleményét szeretném kérni. Jelenleg egy kb. 110 nm-es lakást fűtök alapvetően kondenzációs gázkazánnal, ami padlófűtésre dolgozik. A fűtésre napkollektorok, és a kandalló füstgázát hasznosító vízteres hődob segít puffer tartályon keresztül.
A kandalló azonban nem túl jó minőségű, szeretném folytonégőre cserélni. Azonban tartok attól, hogy a minőségi kandalló füstgázát lehűtsem a hődobbal. Ön szerint megoldás lenne-e, ha dobba a légfűtések csövének (csöveinek) csatlakozásai vezetném, és a hődob a meleg levegőt hasznosítaná?
sepe
Kandallós   2012-10-10 20:39:55
Barkóczi_Zoltán!

Igen, ennyi rámehet, bár a Ti lakásotokba ez enyhe túlzás. Igen-igen meleg lesz tőle. A folytonégés pedig csak a rostély nélküli üzemmódban jöhet össze. Ellenkezö esetben az apróra darált brikett lepotyog a rostélyon át.
Kandallós   2012-10-10 20:34:14
Aktív!
Én sajnos nem tudok ilyet, igaziból nem is tudom, mire jó. Drágítja a kályhát, az biztos. Hogy van-e érezhető haszna (mérhető biztos van, de érezhető?), abban nem vagyok biztos.
Mindenestre a videó tetszett, köszi, érdekes volt.
Kandallós   2012-10-10 20:31:15
...folytatnám:
Vitalyos, szept.28.-án:
Igen elég, nehogy 20x20 -ra kössük, mert az be is tesz neki. A tartósan 20Pa feletti huzat az hamar leharcolja a kandallókat-kályhákat.
Kandallós   2012-10-10 20:28:38
Takiati, Aktív, Rumcajs, Vialyos, Fafi...!

Bocsánat Mindenkinek, kicsit elmaradtam. Egyszer gépcsere volt, és mindig is bajom volt a jelszavakkal, belépésekkel... Másszor, (Köszönet érte Mindenkinek) annyi helyre kell menni, hogy az már rengeteg. Este 11-kor nem nagyon van türelmem jelszavakat keresgélni, ha másnap hajnalban menni kell ismét vidékre. Bocsánat, megpróbálom jobban szervezni az életemet, úgyhogy csak zargassanak nyugodtan, becsszóra gyorsabb leszek!
Tehát sorban, ha valaki még érdekesnek tartja a válaszokat:
Takiati, szept 14.-én:
Nem, sajnos mi 150-es kandalló ventillátort nem tudunk, áltlában a készülékek sajátját használjuk.
A Temporis üvegöblítő levegője elegendő kell legyen, mert ha kivennénk a csavart, a megnövelt felület mellett a folytonégés már nem lenne folytonégés. Persze, betolva ugyanazt tudná.
Rumcajs, szept. 16.-án:
Elég szerencsétlen szitu, főleg az Invicta esetében. A legkevesebb törésre, és, amennyiben lehet, a 45 fokos törésekre kellene törekedni. Az elektromos vezetékeket kalciumsilikat szigetelném, de előtte, ha van rá mód, kicserélném szilikon bevonatúra. A működéssel nem lesz baj, de ajtónyitásnál valószínűleg vissza fog pöfékelni az Incicta.
A törésekhz mindenképpen tisztítóidomos könyoköket tennék, és beépítésnél ezeket hozzáférhetően kell hagyni. Minden törés egy esély a lerakódások képződésére! Ha ez egy kerámia kémény, akkor nem kéne átalakító, hanem pont rugalmas kötés.
Vitalyos, szept.22.-én:
Ha folytonégő, hermetikus, akkor Hit Line. A 150-es kémény miatt ez azonban nem az ideális, bár megoldható.
Ha nem külső levegős, akkor az Orea burkolatlan változata (ma is ez a favorit nálam)
SAjnos kályhában nem tudok jó áron hermetikusat. Utánajárok.
A Taranist nem is merem javasolni, bár műszakilag ideális lenne. De ilyen éves költség mellett, amit említett, 8 év alatt termelné vissza az árát, ha ingyen van a fa. Ha nem, akkor pedig, ki tudja mikor. Szóval nem ez lenne az ideális ár-érték arány.
Fodor, szept.27.-én:
Igen. Sőt, ha már vízteres és ilyen épület, akkor CSAK így, azaz elosztva a keletkezett többlethőt, amit a légfűtés ad. Máshogy nem is mennék bele, mert a nappaliban kb. 80 fok meleg lenne.
Barkoczi_Zoltan   2012-10-03 08:30:26
Kedves Kandallós!

Tegnap vettem 10 kg fabriketett, és kg 5 kg aprófát egy építős áruházban (BH).
Este próbaként 1 db tégladarabot (12 db teszi ki a 10 kg-ot) és némi aprófát, és egy gyújtókockát raktam be. Ahogy mutatta, úgy tettem. Meleget ugyan nem éreztünk (mitől is, hiszen az egy tégla még csak nagy lángot sem csinált), de nem ez volt a cél. Kék lánggal égett a brikett, amit kb 15 perc után "teljesen" légmentesítettem, így már csak parázslott.
A kérdésem az inkább, hogy mekkora tömegű fabrikettet rakhatok be egyszerre? 5kg mehet be?
(A tapasztalatom az, hogy a gyújtósból és az egy darab téglából alig egy maréknyi hamu keletkezett. Ez mondjuk azt mutatja, hogy valóban működik minden.)

Válaszát, véleményét, ötletét előre is köszönöm!

üdv, Barkóczi Zoltán


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: