Warning: session_start(): open(/tmp/sess_5ifbcfm2q4i0gu8b0ii8gbvr65, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/passziv1/public_html/folytonego/index.php on line 2

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/passziv1/public_html/folytonego/index.php:2) in /home/passziv1/public_html/folytonego/index.php on line 2
A folytonégõ kandallók oldala
   
Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
Kandallós   2012-10-16 19:18:49
Albinka!

Kéétségtelen, ha megfelelõ a kéményed, és annak huzata, nem tudnék jobb készüléket ajánlani. Csak gratulálni tudok a választáshoz.
A füstterelõ alatt a lángterelõt érted? Igen, ezt rendszeresen illik takarítani, de óvatosan, a kerámia lap a tetején nagyon sérülékeny. Mi ezt az éves felülvizsgálat keretében szoktuk végezni.
Albinka   2012-10-16 08:05:46
Köszönöm a válaszodat.
Sejtettem én is, hogy az a pár db s.tégla miatt nem tolódik ki több órára a meleg, de hát a "tudatlan" vásárlóra mindent rá lehet beszélni.
Egyébként kis túlzással tényleg nem tudtam mit veszek. Jóformán csak annyit, hogy a készülékben levõ tûztér a nagyon jó minõségû Supra M 58.
Amiket itt olvastam (gratula az oldalhoz!!!)az meggyõzött, hogy a választás nagyon jó volt.
A téglák az elsõdleges levegõbeáramlást nem akadályozzák. Talán a tûztér mögé juthat igy kicsivel kevesebb levegõ. Nem tudom ez számit-e. Egyébként a füstterelõjét kell tisztitani, és ha kell akkor mivel?
Üdv A.
Kandallós   2012-10-15 20:54:07
Viktor 32!
Sajnos csak rosszat tudok mondani. A 200-as kémény mindkét készüléket pillanatok alatt tönkre fogja tenni. A Lédát jóval elõbb, A Vosgest kicsit késõbb.
Ha nem ez a kémény lenne, mindenképpen a Vosgest javasolnám. Nem lehet a Léda tûzterét egy nap alatt említeni egy SUPRA kályhával, még akkor sem, ha az nem éppen a legkifinomultabb.
Ha én választanék, az Alsace típus mellett döntenék. Kicsit drágább a Vosgesnél, a Lédánál is, de folytonégõ, SC2 égésminõséggel.
DE NE VÁLASSZUK EGYIKET SEM ERRE A KÉMÉNYRE!
A mega nagy huzat tönkreteszi bármelyiket!!
Pillangószelep beépítésével a füstcsõbe kicsit javíthatunk a helyzeten, mármint ami a huzatot illeti. De ez egyfelõl veszélyes, másfelõl Supra kályhák esetében tönkreteszi az égés minõségét. A Lédánál haszna lehet, azért az nem a kifinomultság mintaképe. Szóval ha erre a kéményre kell választani, akkor Léda, azért nem akkora kár. Egy Supra kályháért megszakadna a szívem.
Kandallós   2012-10-15 20:33:52
Albinka!
Szerintem érezhetõ hasznot nem hoz az akció, a 4 samottégla együttes tömege is jelentéktelen hõtárolás szempontjából. Azt sajnos nem tudom, hogyan lettek elhelyezve a téglák, de bizony komoly esély van rá, hogy zavarják az áramlást, rontva ezzel a fûtés hatékonyságát. Ha kapnék egy fotót az akcióról, az sokat segítene. Lehet, hogy nem zavarnak, bár erre látok kisebb esélyt.
Szerintem a hõntartásunk még a mérhetõ kategóriát sem éri el, ekkora tömeg mellett, állandó hideg levegõ öblítéssel. De azért érdekelne, van-e gyakorlati haszna a dolognak, mert ugye amit én gondolok, az nem mindig egyezik a valósággal.
Kandallós   2012-10-15 20:27:23
Gergõ!

Nem, sajnos ilyenünk nincs, és nem is adnánk, ha lenne sem. Minden fórumon hangoztatom: az életét Mindenki szúrja el Maga, ne kérjünk hozzá megerõsítést írásban. Az illetõ, ha ennyi ideje építi a kandallókat, meg fog bírkózni a feladattal. Ha nem, az ciki.
A kémény akár jó is lehet, mérete alapján. Amennyivel rövidebb, annyival nagyobb a keresztmetszete, tehát szerintem minden rendben lesz. Elméletileg ideális, bár a külsõ levegõ picit szûkebb lett a kelleténél. Nem hiszem, hogy ez gondot jelentsen.
Ha elakad az építõ, nyugodtan csörögjön.
Kandallós   2012-10-15 20:21:12
Sepe!
Okos meglátás: valóban, a folytonégõ kandallók füstgázának további hûtése veszélyes: kátrányosodás lesz a vége, meg az elégtelen huzat miatt visszapöfékelés. Bárcsak ezt Mindenki így átérezné!
A vázolt megoldás jó lehet valamire, bár szerintem inkább csak mérhetõ, semmint érezhetõ haszna lenne. Megcsinálni nem telik semmibe, ott a hõdob. De mi lesz a koromszaggal, hiszen eddig a hõdobban füst ment. Nehéz lenne az összes redõbõl eltávolítani a szagot okozó lerakódást. Megéri bebüdösíteni a lakást? Egy falatnyi többlethõért?
Viktor32   2012-10-14 13:51:48
Tisztelt Kandallos!

Nemreg vettunk egy ujepitesu hazat,ami amerikai konyhas nappalis(amugy 2 szintes),kb.52-53m2,es ide szeretnenk futeskiegeszitesre egy kis kandallokalyhat.A Supra termekcsladbol a Vosges tipust valasztanam,vagy esetleg a Mullit ceg Leda tipusat(ez lemezbetetes csereppel burkolva).Melyik volna a jobb,kezenfekvobb megoldas? A kemeny Leier Lsk20 tipusu.
Segitseget elore is koszonom!
Viktor
Albinka   2012-10-12 09:43:29
Tisztelt Kandallós!

Vásároltunk egy mobil csempekandallót, aminek a tûztere, a videóban látható Supra folyton égõ tûztér. A kandalló hátsó boritása egy vékony lemez. Közvetlenül mellé (belülre) raktam 4 db samot téglát, hogy a hõt minél tovább megõrizze. A kérdésem az lenne, hogy csökkenti-e ez a tûztér hatékonyságát? pl levegõbeáramlás.
Válaszát elõre is köszönöm.
Üdv: A
Gergo   2012-10-11 22:25:08
Érdeklõdnék, hogy megkapható-e a HitLine 67x52x53 cm-es 13Kw-os, sima síküveges változatának a beépítési útmutatója. Új családi ház építése folyik, telefonon már beszéltünk. Amúgy egy 110-es pvc csõ van a szerelõbeton alatt a levegõnek, a kémény egy 5,66m-es UNI + 20-as. A bekötési magasság 200cm-körül lett (beszéltük, hogy min. 170 legyen). A kandallóépítõm 9 éve épít kandallót, de ilyet még nem épített be (az emberek 98%-a nem ilyen betétet vásárol), ezért kérnénk egy ilyen útmutatót, ha van, hogy ne legyen semmilyen probléma. Amúgy a kémény megfelel a készüléknek? A hasznos kéményhossz így kb. 3,7m így. Ez egy mediterrán jellegû ház, 25 fokos tetõvel, ezért ilyen rövid a kémény.

Köszönettel,
Gergõ
sepe   2012-10-11 17:58:07
Tisztelt Kandallós!
A véleményét szeretném kérni. Jelenleg egy kb. 110 nm-es lakást fûtök alapvetõen kondenzációs gázkazánnal, ami padlófûtésre dolgozik. A fûtésre napkollektorok, és a kandalló füstgázát hasznosító vízteres hõdob segít puffer tartályon keresztül.
A kandalló azonban nem túl jó minõségû, szeretném folytonégõre cserélni. Azonban tartok attól, hogy a minõségi kandalló füstgázát lehûtsem a hõdobbal. Ön szerint megoldás lenne-e, ha dobba a légfûtések csövének (csöveinek) csatlakozásai vezetném, és a hõdob a meleg levegõt hasznosítaná?
sepe
Kandallós   2012-10-10 20:39:55
Barkóczi_Zoltán!

Igen, ennyi rámehet, bár a Ti lakásotokba ez enyhe túlzás. Igen-igen meleg lesz tõle. A folytonégés pedig csak a rostély nélküli üzemmódban jöhet össze. Ellenkezö esetben az apróra darált brikett lepotyog a rostélyon át.
Kandallós   2012-10-10 20:34:14
Aktív!
Én sajnos nem tudok ilyet, igaziból nem is tudom, mire jó. Drágítja a kályhát, az biztos. Hogy van-e érezhetõ haszna (mérhetõ biztos van, de érezhetõ?), abban nem vagyok biztos.
Mindenestre a videó tetszett, köszi, érdekes volt.
Kandallós   2012-10-10 20:31:15
...folytatnám:
Vitalyos, szept.28.-án:
Igen elég, nehogy 20x20 -ra kössük, mert az be is tesz neki. A tartósan 20Pa feletti huzat az hamar leharcolja a kandallókat-kályhákat.
Kandallós   2012-10-10 20:28:38
Takiati, Aktív, Rumcajs, Vialyos, Fafi...!

Bocsánat Mindenkinek, kicsit elmaradtam. Egyszer gépcsere volt, és mindig is bajom volt a jelszavakkal, belépésekkel... Másszor, (Köszönet érte Mindenkinek) annyi helyre kell menni, hogy az már rengeteg. Este 11-kor nem nagyon van türelmem jelszavakat keresgélni, ha másnap hajnalban menni kell ismét vidékre. Bocsánat, megpróbálom jobban szervezni az életemet, úgyhogy csak zargassanak nyugodtan, becsszóra gyorsabb leszek!
Tehát sorban, ha valaki még érdekesnek tartja a válaszokat:
Takiati, szept 14.-én:
Nem, sajnos mi 150-es kandalló ventillátort nem tudunk, áltlában a készülékek sajátját használjuk.
A Temporis üvegöblítõ levegõje elegendõ kell legyen, mert ha kivennénk a csavart, a megnövelt felület mellett a folytonégés már nem lenne folytonégés. Persze, betolva ugyanazt tudná.
Rumcajs, szept. 16.-án:
Elég szerencsétlen szitu, fõleg az Invicta esetében. A legkevesebb törésre, és, amennyiben lehet, a 45 fokos törésekre kellene törekedni. Az elektromos vezetékeket kalciumsilikat szigetelném, de elõtte, ha van rá mód, kicserélném szilikon bevonatúra. A mûködéssel nem lesz baj, de ajtónyitásnál valószínûleg vissza fog pöfékelni az Incicta.
A törésekhz mindenképpen tisztítóidomos könyoköket tennék, és beépítésnél ezeket hozzáférhetõen kell hagyni. Minden törés egy esély a lerakódások képzõdésére! Ha ez egy kerámia kémény, akkor nem kéne átalakító, hanem pont rugalmas kötés.
Vitalyos, szept.22.-én:
Ha folytonégõ, hermetikus, akkor Hit Line. A 150-es kémény miatt ez azonban nem az ideális, bár megoldható.
Ha nem külsõ levegõs, akkor az Orea burkolatlan változata (ma is ez a favorit nálam)
SAjnos kályhában nem tudok jó áron hermetikusat. Utánajárok.
A Taranist nem is merem javasolni, bár mûszakilag ideális lenne. De ilyen éves költség mellett, amit említett, 8 év alatt termelné vissza az árát, ha ingyen van a fa. Ha nem, akkor pedig, ki tudja mikor. Szóval nem ez lenne az ideális ár-érték arány.
Fodor, szept.27.-én:
Igen. Sõt, ha már vízteres és ilyen épület, akkor CSAK így, azaz elosztva a keletkezett többlethõt, amit a légfûtés ad. Máshogy nem is mennék bele, mert a nappaliban kb. 80 fok meleg lenne.
Barkoczi_Zoltan   2012-10-03 08:30:26
Kedves Kandallós!

Tegnap vettem 10 kg fabriketett, és kg 5 kg aprófát egy építõs áruházban (BH).
Este próbaként 1 db tégladarabot (12 db teszi ki a 10 kg-ot) és némi aprófát, és egy gyújtókockát raktam be. Ahogy mutatta, úgy tettem. Meleget ugyan nem éreztünk (mitõl is, hiszen az egy tégla még csak nagy lángot sem csinált), de nem ez volt a cél. Kék lánggal égett a brikett, amit kb 15 perc után "teljesen" légmentesítettem, így már csak parázslott.
A kérdésem az inkább, hogy mekkora tömegû fabrikettet rakhatok be egyszerre? 5kg mehet be?
(A tapasztalatom az, hogy a gyújtósból és az egy darab téglából alig egy maréknyi hamu keletkezett. Ez mondjuk azt mutatja, hogy valóban mûködik minden.)

Válaszát, véleményét, ötletét elõre is köszönöm!

üdv, Barkóczi Zoltán


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail:

Warning: Unknown: open(/tmp/sess_5ifbcfm2q4i0gu8b0ii8gbvr65, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0