Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
bb   2012-11-30 09:29:35
Üdvözlök Mindenkit!

Végigolvastam az egész üzenõfalat. Szuper!

Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata a hordozható kandallókályhákról?

Most szeretnék vásárolni egy Mullit Prometheus2K-t, az is folytonégõs és külsõlevegõs!

Kandallós! Jól érzem, hogy negatív a véleményed ezekrõl a termékekrõl?
szabóistván   2012-11-30 05:23:15
Tárgytalan, most látom, hogy írtál errõl és láttam a képeket. Köszi:-)
szabóistván   2012-11-30 05:18:43
Üdv,Kandallós!

azt szeretném kérdezni, hogy új építésû schiedelbe is beépíthetõ az automata huzatszabályozó? Ha igen, hogyan? Bontani kell?

Üdv, köszönöm!
Kandallós   2012-11-29 13:55:43
Imre!
...és Mindenki, aki hasonló cipõben jár.

A nagy huzat a szilárdtüzelésû berendezések legnagyobb ellensége.
A szilárdtüzelésû berendezések többsége 15 Pa huzat mellett mûködik jól. Sajnos ennek a kémények kb. 0,5-1%-a tesz eleget. A többiben még ma is lényegesen nagyobb érték mérhetõ. Sokszor az elõírt 8-10-szerese. Ráadásul Magyarországon ma is él a tévhit: csináljunk jó nagy kéményt, abból baj nem lehet. De lehet.
Egyszer az, hogy 15-40%-kal megnõ a tüzelõanyag fogyasztás.
Másodszor a rostélynál fellépõ intnzív parázslás olyan hõmérsékleti maximumokat képes produkálni, amelyek tönkreteszik a berendezést. Öntvény készülék esetében elrepednek az elemek, lemeznél deformálódnak.
Ráadásul mindezek mellett a kéménybe is olyan hõmérsékletû levegõ áramlik, amely azt vastagon károsíthatja.
Ezért szoktunk mindig gondosan a kéményhez választani készüléket. Még így is sokszor elõfordul, hogy utólagos huzatszabályozásra van szükség, erre szolgálnak az utólag beszerelhetõ automata huzatszabályozók.
Ezek mindig akkor és annyi levegõt engednek a kéménybe, hogy ott a huzat állandó legyen. Nincsenek kilengések, állandó az érték.
Imre   2012-11-25 20:36:47
Új levelezõként köszöntök mindenkit! A Vitályos írásával kapcsolatban szeretném kérni, légy szíves írj a nagy átmérõjû kémény által tönkretett kandallókról és egyéb fûtõkészülékekrõl. Jóllehet én vegyestüzelésû kazánnal fûtök, de nagyon érdekel a téma, ugyanis nekem is nagyobb a kéményem béléscsöve(200 mm) minta kazán kilépõ füstcsöve(160 mm). Esetemben milyen rendellenessége(ke)t okozhat?
Kandallós   2012-11-08 21:31:55
t.zombori!
Kicsit elmaradtam, bocsánat. Mostanában sok a tennivaló, szerencsére.
Örülök a megkeresésnek. Lássunk is hozzá:
A rendszer abszolút jó elképzelés, mûködõképes, takarékos, komfortos.
A kandalló teljesítményét az épület hõveszteségéhez kell igazítani. Ha ezt tudjuk, akkor nekifuthatunk a válogatásnak.
Kéményt akkor tudunk választani, ha készüléket találtunk, ugyanis a készülékhez kell majd méretezni a kéményt.
A nappali és a többi helység hõkülönbezetét a szellõzõberendezés fogja kiegyenlíteni. Persze pár fokkal lehet, hogy melegebb lesz a nappaliban, de ez nem szokott kényelmetlenségig fajulni. Mindenképpen konzultálni kellene a szellõzõs cég tervezõjével, hogy már a kezdetektõl tudjon készülni a feladatra. A legszerencsésebb lenne, ha egymásra uszítana minket, ezen Ön csak nyerne.
t.zombori   2012-10-28 20:43:39
Tisztelt Kandallós!
Most folyik az új házunk tervezése. A falak 30 cm-es Porothermbõl 20cm- es szigeteléssel lesznek, 3 rétegû argonnal töltött nyílászárókkal. Az alapterület 130m2 körüli. Hõvisszanyerõs szellõzést tervezünk. Az alapfûtést kondenzációs gázkazán fogja szolgáltatni padlófûtéssel. Szeretnénk külsõ levegõ bevezetéses folytonégõ kandallót is, aminek a meleg levegõjét elvezetnénk a szellõzõhöz és így az a kinti levegõt felmelegítve visszajuttatná a lakás többi helyiségébe. Több kérdés is felmerül, amikre nem találok választ a különbözõ internetes fórumokon. Mûködik-e ez a légfûtéses rendszer így? Van-e tapasztalat? Milyen teljesítményû kandalló szükséges a fenti tervezett házba? Milyen kéményt javasol hozzá? Mivel a nappaliban lesz elhelyezve, ahol konvekciós úton is melegít, nem lesz-e ott nagyon meleg, míg a lakás távolabbi helyein csak a levegõfûtés miatt sokkal hûvösebb?
Elnézését kérem a sok kérdésért, de örülök, hogy találtam egy hozzáértõ szakembert, aki reményeim szerint meg fogja tudni úgy csinálni, hogy örömünkre szolgáljon a berendezés.
Üdvözlettel: Tibor
kandallós   2012-10-28 10:29:10
Viktor 32!

Emailben bonyolítható minden, a beüzemelésre az árajánlat, a rendelés...
Viktor32   2012-10-26 16:31:31
Tisztelt Kandallos!

Mindosszesen annyi a kerdesem,hogy amit neztem Vosges kandallokalyhat,az itt feltuntetett aron,hogyan es milyen modon tudom megrendelni(esetleges hazhozszallitas,beuzemeles,nyilvan a szukseges bekotocsovek es idomok is)es ez mennyi idot vesz igenybe.
Koszonettel!
Barkoczi_Zoltan   2012-10-25 20:17:04
Kedves Imoro!

Most költöztünk a házba, eddig panelben laktunk, és már nem fért bele a keretbe a fatároló ház kialakítása.
Nekem Kandallós javasolta a fabriketett ZRT (HitLine) tûzteremhez, mikor beüzemelte a készüléket október elején. A B..H..s-ban vettem 1 mázsa Energywood (fenyõ) fabriketett, és pár mûanyagzsákos aprított fát.
Ahogy betanította a Mester, úgy gyújtok be, 5-6 kg briketett égetek el teljes huzattal 2-2,5 óra alatt. Ennyi idõ alatt a 120-130 légköbméteres közösségi tér hõmérsékletet 2-2,5 fokkal emeli meg, a legtávolabbi szobában is 22 fok fölé megy a hõmérséklet. Hamu alig marad, a brikett kisebb helyet foglal a garázsban, szóval én ajánlom.
Persze, télen a nagyon mínuszokban nem tudom, mennyit fogok elhasználni, de jelenleg nagyon is bõséges a 5-6kg brikett úgy, hogy 6kor "bedurrantom" a szerkezetet, és 9-1/2 10 körülre már csak parázs van.

2012 október 3.-án hasonló kérdést tettem fel Kandallós részére, amit számomra maximálisan megválaszolt, amit annyival egészítenék ki, hogy a fõlevegõ szabályzót fél állásra állítva még szépen lángol/ég a fabrikett.

üdv, Barkóczi Zoltán
lmoro   2012-10-24 15:17:45
Tisztelt Urak,
a tanácsotokra van szükségem: idén (sem) sikerült kellõképpen száraz (20% alatti nedvességtartalomú) fát beszereznem, ezért úgy döntöttem, hogy azt, amit most vettem a következõ télig õrizgetem a szabadban, addig talán kiszárad. viszont jó meleget idén is szeretnék, és az a tervem, hogy idén brikettel fogok tüzelni. a kérdésem, hogy lehet e. nem teszi tönkre a kandallót (temporis)? van e ezzel kapcsolatos speciális követendõ tüzelési technika? minden tapasztalat érdekel.
kérdésem még, hogy ki hogyan oldja meg a fa tárolását/szárítását. én nagyjából 4 kalodát (kb. 6,5m3) tüzelek el egy szezonban. ami már így sem mutat jól az udvaron, vagy túl sok helyet foglal a garázsban. ráadásul ha okos vagyok (lennék), és mindig elõre beszerzem a fát a következõ szezonra (hogy legyen ideje kiszáradni), akkor már 2*4 kalodát kell tárolnom (idei+következõ szezon), ami már mindeképpen sok. ez másnál hogyan történik?
elõre is köszönöm a hasznos információkat
üdv
Kandallós   2012-10-18 22:02:54
Viktor 32!

Ez biztosan segít a problémán, csak elég drága megoldás. Viszont nagy valószínûséggel tényleg megoldja a problémát.
Kandallós   2012-10-18 22:01:22
Albinka!
Örülök, ha tudtunk segíteni, és jó egészséget meg jó fát a kandallóhoz!
Viktor32   2012-10-18 17:58:00
Tisztelt Kandallos!
Koszonom valaszod!Azota korbejartam az ugyet,es ugy nez ki van megoldas,megpedig utolagos kibelelese,kvazi keresztmetszet csokkentese a kemenynek a megfelelo meretre(D=150).Kemenyessel beszeltem,de azert szeretnem a velemenyedet is kikerni az uggyel kapcsolatban!
Koszonettel:Viktor
Albinka   2012-10-18 13:33:04
T. Kandallós.

Igen a lángterelõre gondoltam. Ezt -ha szükséges lesz- tudom majd én is tisztitani vagy szakember kell hozzá,
A kéményem, hát nem a legjobb ( 24*12-es, a bekötéstõl 4,5-5m hosszú) de be tartva az itt olvasottakat (köszönet a fórúmozóknak és NEKTEK) úgy tûnik jól mûködik. A koromlerakódás minimális, a "lidércfények".... gyönyörûek. :-)

Üdv: A


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: