Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
Dudu   2013-01-20 20:42:27
Értem, köszönöm.
A kéményseprõt még a héten kihívom.
Egyébként a ház Csömörön van.
Kandallós   2013-01-20 20:37:32
Dudu!
Mindez attól függ, hol az új ház.
A kéményseprõt mindenképpen a területileg illetékes, ezt az Önkormányzatnál meg tudják mondani.
De mindenképpen nézessétek át a rendszert, mielõtt komolyan elkezditek használni. Veszélyes is lehet, ha nem jól lett megcsinálva!
Dudu   2013-01-20 19:24:41
Nagyon köszönöm a válaszodat!
Tudnál nekem ilyen hozzáértõ szakembert ajánlani aki ezeket megnézi?
Kandallós   2013-01-20 18:59:40
Dudu!
Elsõ nekifutásra, ami biztos, óránként tüzeljetek el 8-10 kg fát, mert ennyire biztosan szükség lesz a 180 nm felfûtéséhez!
Ha ennél kevesebbet fogtok eltüzelni, akkor nem lesz meleg.
Másodszor nézze át egy fûtésszerelõ a rendszert: van-e benne visszatérõ vízhõmérséklet figyelõ rendszer, hány fokos víznél indul a keringetés, ez hol és hogyan van mérve, mekkora a kandalló vízoldali teljesítménye, hány kW a kiszolgálandó fûtési felület...
Harmadik lépésként egy hozzáértõ nézze át a kandallót és a kéményrendszert, mennyire vannak elszennyezõdve, lekátrányosodva. Ellenõrizze továbbá a huzat nagyságát, a levegõutánpótlás mikéntjét.
Nem vicc, de két hónap alatt tökéletesen el lehet dugítani egy kéményt! Ez kéménytûz veszélyt is jelenthet, úgyhogy én javasolnám egy kéményseprõ ellenõrzés megejtését is. Ezt már régen meg kellett volna tenni, mert így állandó veszélyben éltek!!
Ha mindez rendben van, akkor van értelme rátérni a tüzelés milyenségére.
Dudu   2013-01-20 17:37:06
Sziasztok!

A múltévben vettünk egy családi házat amelyben van egy kandalló. Elõtte nem volt kandallónk és nem rendelkezem tapasztalattal e téren. A kandallóra rá van kötve a fûtésrendszer,vagyis ezzel tudnám fûteni az egész házat, ami 180 nm. De sajnos nem sikerül. Nem tudom felmelegíteni a lakást ha a kandallóba rakok tüzet. Maximum azt a szobát ahol a kandalló van. Ráadásul mindig hatalmas füst lesz a lakásban.
Tudnátok nekem tanácsot adni, hogy hogyan rakjam a kandallót, hogy megfelelõen meleg legyen és ne legyen füst a házban?
Kandallós   2013-01-16 20:40:03
Yaris!
A vízteressel nem is ez a gond. Ahhoz, hogy jól mûködjön, névleges teljesítmény körül ildomos járatni. Ekkor le fog adni a nappaliban 5-6 kW (minimum) teljesítményt, ami ott halálos túlfûtés. Mellette a felületfûtés magában megadná a nappali melegét, tehát nem tudok olyan központi fûtéses kandallót elképzelni, ami egy ilyen házba jobban beillene, mint egy folytonégõ, légfûtéses. A légtechnikát a központi fûtésesnél sem úsztuk volna meg. Ez nem hazabeszélés, mert Hit Line-ból is van vizes, de nem szerencsés a dolog semmiképpen. Persze, vannak megfelelõ gépészeti megoldások, csak pénz kérdése.
Yaris   2013-01-16 19:50:18
Köszönöm Mindenkinek a hozzászólást!

A vízteres kandalló természetesen puferrel mûködött volna és padló, illetve falfûtés lett volna. Sajnos a kiépítési ár magassága miatt mindenképpen más megoldást választok, amelybõl lehet, hogy a folytonégõ kandalló lesz.

Még egyszer kösz!
szabóistván   2013-01-16 17:33:01
Yaris!

Segítségül elmondom, hogy az én házamnál az épületgépész lábazaton 10 cm, aljzatban 10 cm, fõfalon 12 cm, tetõben 25 cm és 3 rétegû mûanyag ablak kombinációra és 102 nm-re számolt ki 4,8 kw-ot! -15 külsõ hõmérsékletnél +20 belsõre. Nyilván a Te házad jobban hõszigetelt, viszont te sem 20 fokban szeretnél üldögélni, hanem inkább 23-ban, tehát még ez is változtat rajta. Egyik le, másik föl. Simán kifût téged egy 10 kw-os kandalló, inkább azt vizsgáld meg komolyan, nem lesz-e túl sok!!
Mert ha beépíted és leizzadtok minden este a 30 fokban, nem fogtok örülni!
Kandallós   2013-01-14 09:08:08
Yaris!

Ha megnézzük az adatokat, szerintem az egész épület hõigénye nem több 6 kW-nál, ami elvben a tervdokumentációban is kell, hogy szerepeljen.
Ha ezt vesszük alapul, akkor egész biztosan ki lehet vele fûteni.
Sõt, túl is lehet fûteni, úgyhogy a "kis ventillátorral elhajtanám a meleg levegõt" helyett én egy légtechnikában gondolkodnék.
A vízteres kandalló egyébként, szerintem, semmi esetre sem való ilyen épületbe. Nem lehet mit kezdeni a keletkezett többlethõvel, és bõdületesen túlfûtött lesz a nappali.
Yaris   2013-01-13 17:59:48
Üdv Mindenkinek!

Jelenleg építkezés közben vagyunk és az eddigi vízteres kandalló + padló és falfûtésre olyan horror árajánlatot kaptam, hogy teljesen átgondoltam az egészet. A házunk erõsen A +-os lesz (aljzat 2 x 10 cm, lábazat 10 cm, fõfal 20 cm, tetõ 30 cm szig), agyonszigetelve
, a kéményünk 16 cm-s leier kandallókémény a hossza 7,5 mínusz a bekötés magassága, a külsõ levegõ bevezetés éppen kiépítés alatt.
- ki lehet-e fûteni egy 80 nm-es nettó házat egy 10 kw-os zrt-vel + kisventillátorral elhajtanám a meleg levegõt a többi szobába
- lehet-e fabrikettel tüzelni benne
- a szobábkba - arra az esetre, ha nem lennénk több napot otthon - nobo, vagy glamox fûtõpanelek lennénrk, de ezeket csak nagyon ritkán használná,.

A válaszokat elõre is köszönöm
Aktív   2013-01-11 23:18:19
http://www.vilaglex.hu/Erdekes/Html/SzinFiKe.htm

"Késõbb azt is megállapították, hogy a fény, az egyes atomok elektronjainak gerjesztése, illetve az azt követõ "visszaállás" során keletkezõ elektromágneses hullám. Ezt mutatja be az animáció.

A Gerjeszt gombra kattintva az atommag körül mozgó elektron egy nagyobb energiájú pályára ugrik, majd onnan visszazuhanva egy fotont bocsát ki.
A keletkezõ foton hullámhossza az energiaszintek különbségétõl függ.

A gerjesztés történhet pl. hõ hatására, vagy egy másik foton által.

Vagyis az egyes színek tulajdonképpen a különbözõ nagyságú "ugrások" következményei.
Minél nagyobb az "ugrás", annál nagyobb energiájú az elektromágneses hullám.
A nagyobb energiákhoz rövidebb hullámhosszak tartoznak. Vagyis a kis ugrás vörös, a nagyobb ugrás sárga .... a legnagyobb ugrás ibolya színt eredményez. (A vöröshöz szükségesnél kisebb, illetve az ibolyához szükségesnél nagyobb ugrások esetén számunkra láthatatlan elektromágneses hullámok keletkeznek.)

Ezek az ugrások okozzák a lángfestést, a különbözõ színképeket."
Aktív   2013-01-11 22:37:45
http://garfield.chem.elte.hu/Turanyi/gyertya/Turanyi_gyertya.pdf
érdemes elolvasni az egészet, de a lényeget kiemelem:

"Emlékszünk, hogy a kinyitott levegõnyílású, elõkevert Bunsen-égõ lángja kék színû. Elõkevert metán−levegõ lángban nagy a CH gyökök koncentrációja, de kicsi az acetilén koncentráció és így nem alakulnak ki benne aromás és policiklusos aromás szénhidrogének. Emiatt nem alakulnak ki koromszemcsék sem és a láng nem sárga. A magas hõmérsékletû lángban a CH gyökök ütközések útján egy magasabb energiájú elektronállapotba juthatnak. Amikor a gyökök visszatérnek alapállapotba, kisugározzák a gerjesztett és az alapállapot energiája különbségének megfelelõ kék színû fényt. Általában a szerves anyagok nemelõkevert lángja sárga a koromszemcsék miatt és minden szénhidrogén elõkevert lángja kék."


kék láng = több energia
sárga láng = kevesebb energia + korom
Aktív   2013-01-07 19:29:02
Csak nyugodtan.
De remélem egy év múlva szárazabb fával már szebb lesz a kémény és a tûztér belseje is. Persze addig még letakarítom kéménytisztító fahasábbal. Majd akkor is felteszek egy videót.

A kéményt pedig azért szigeteltem le azon az egy méteres szakaszon, mert egyébkén 40 fokos lenne kémény oldalafala.

A füstrõl meg csak annyit, ha környékbeli házak füstjét bevezethetném a kandallómba, akkor nem is kellene fát tennem a tûzre többet.

Ha építkeznék a kandalló köré tervezném az (emeletes!) házat. Az alaprajz olyan lenne, hogy a meleg levegõ mindenhova áramlással eljusson, a kéményt középre tenném, hogy a tetõgerinc mellett bújjon ki, s minél nagyobb hosszon az épületen belül legyen. A mennyezeti részt mindenhol duplán szigetelném, hisz a tüzelésmód miatt a kandallón kívüli helységtõl eltekintve itt fentrõl sugárzik a meleg. Illetve a falakat is annyira, hogy az 5-10kW/h elég legyen.

Kandallós   2013-01-07 18:10:33
Aktív!

Kegyetlen jó, mind a kettõ, bár nekem a második jobban tetszik. Köszönet érte, és tényleg Mindenkinek javaslom, hogy nézze meg. Feltehetem a hivatkozást a honlapra? Mindazt bemutatod, amirõl évek óta beszélek:
- a kandalló építményében lehet akár 300 fok körüli hõmérséklet is
- a kémény szigetelése elengedhetetlen, fõleg folytonégõ tûztérnél
- a száraz fa alap
- jó tûztér esetében minimális a károsanyag kibocsátás. A szmogriadó nem a Hit Line-ok miatt van!
- egy jó készülék kis lángon is tud fûteni, és nem feltétlenül kell mindehhez tökéletlen égés, kátrány, büdös...

Még egyszer köszönöm, és ígérem, ahol lehet népszerûsítem a vieót, mert tényleg óriási segítség!
Aktív   2013-01-07 15:50:08
Tettem még fel videót a hit line-ról:

http://www.youtube.com/watch?v=NZvU6-feFSA
http://www.youtube.com/watch?v=WfRdwIjNFuQ

Két évet száradt tüzifával biztos nem ilyen lenne a belseje, de olyan videót csak egy év múlva tudtam volna feltenni...


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: