Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Üzenõfal


Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/passziv1/public_html/folytonego/adat.php on line 20
Ha kérdése van tegye fel! Legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá!

Bejelentkezés Regisztráció
pekka   2013-04-02 19:01:01
Tisztelt Kandallós!
Nagyon tetszik az oldal, alapos és olvasmányos valamint informatív egyszerre.
Házunkban idén nyáron tervezünk egy kandallót beépíteni, mert igaz, hogy szeretjük a mostani kandallónkat (Kamino) is, ám be kellett látnunk, hogy hiába kedveltük meg az évek során, igen magas a fafelhasználása és ezáltal az üzemeltetési költsége.
Olvasgattam az üzenõfalat is, örömmel konstatáltam, hogy szakmai szempontok szerint válaszol az idelátogatók kérdéseire, ezért bátorkodom feltenni én is a magam kérdéseit.
A ház, ahol élünk az 1850-es években épült masszív polgári ház, vertfallal, 360cm-es belmagassággal, L alakú elrendezéssel., kb 150nm alapterülettel.A mostani kandallónk mellett kiegészítõ fûtésként a két legtávolabbi helységben konvektoros fûtés is van telente, mert nem gyõzi a kandalló egyedül felfûteni a lakást.
Gyakran elõfordul, hogy mikor itthon vagyunk nem alszik ki a kandalló, tehát folyamatos fûtés van, ám ez rengeteg fa eltüzelésével jár.
Szeretjük a meleget, de a kánikulát nem, ezért olyan 22-23 fokon érezzük jól magunkat, ami éjszakára 19-20 fokra mérséklõdhet.
Mivel a termékek leírásában olvastam, hogy kevesebb fa felhasználásával is sokkal jobb hatásfokkal üzemelhet az itt található készülékek nagy része, szeretném, ha ajánlana nekem egy vagy két kandallót a következõ paraméterek alapján:
Fontos a tûz, a lángok valamint a parázs látványa
Ne legyen hosszú, elnyúló felfûtési idõ
Lehetõség szerint ne legyen szükség a külsõ levegõ bevezetése, mert kb 60-70 cm falazat van, az ezzel járó kiváló hangszigeteléssel
Alacsony üzemeltetési költség.
Nem zavar a konvektor használata, kényelmes dolog ha nem vagyunk itthon huzamosabb ideig, ám a mai gázárak mellett természetesen jobban örülnék, ha a jövendõbeli kandallónk kevesebb teret hagyna a pazarlásnak,tehát lehessen akár 14-16 óra folyamatos melegre számítani a kandallóból.
Fontos szempont a kéményünk állapota, mérete.
A belsõ keresztmetszete kb 40x40 cm, a magassága kb 8-9 méter lehet, régi nagyméretû téglából építve. Jelenleg is ezt használjuk, semmi gond nincs vele, de természetesen az új kandalló beépítése elõtt alapos vizsgálatra kerül sor, ha kell, tisztítással egybekötve.
Sarokban lenne felépítve a kandalló, mely saroknak az egyik oldala a szomszéd udvara felé néz (hõszigetelés?).
Remélem minden szempontot figyelembe vettem a leírásban, ha kérdése van, kérem tegye fel itt az üzenõfalon.
Segítségét elõre is köszönöm, tisztelettel:
pekka
gamma   2013-03-29 23:55:42
Kedves kandallós!
Megfogadtam a tanácsát,és köszönöm.Sok sikert ,és egyben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.
Kandallós   2013-03-28 11:28:52
Kedves Mindenki!
Nem tudom, Gamma megfogadja-e a tanácsokat, (sõt azt sem, hogy ha igen, tõlünk veszi-e a Temporist)de az Õ példája az élõ tanúbizonyság arra, hogy egy jól átgondolt döntéssel, egy gondos utánajárással bizony súlyos százezreket tudunk megtakarítani a kandalló építése során úgy, hogy közben a saját érdekeink nem sérülnek. Sõt, bátran kijelenthetjük, hogy igaziból a saját (mármint Megrendelõ) érdekünk kerül 100%-ban az elõtérbe. Kérem Önöket: tegyék meg ezeket a köröket, tanuljon Mindenki Gammától!(akinek talán tényleg tudtunk egy kicsit segíteni)
Kandallós   2013-03-27 21:31:30
Gamma!
Igen, ez lenne a folytonégés lényege. Nagyon fontos: megfelelõ fával, megfelelõ beüzemeléssel fogja mindezt elérni. Ha bármelyik nem stimmel, akkor bukta az egész.
Szerintem a Temporis tökéletes lehet, és mégis csak 389.000.- forint, bruttó!
gamma   2013-03-27 12:05:48
Tisztelt Kandallós.
Tehát 1óra felfûtés után visszafogom az égést,és az egész nap folyamán 4-5kw-on üzemelhet,akár hetekig.Nagyon sokat segített,köszönöm szépen.
   2013-03-27 02:44:19
Gamma!
A Temporis csak a felfûtési periódusban 10-12 kW, ami begyújtástól kb. 1 óra. Ha ezt az egy órát elviseli az épület úgy, hogy nem fûtjük túl, utána lezárom, és 3-10 kW között azt csinálok vele, amit akarok. A Taranis és a Kantaa is kifejezetten passzívház jellegû épületekbe valók, ahol alapkövetelmény a nagyon gyors felfûtési periódus.
Nálunk, érzésem szerint, nem az. Márpedig a Temporis 10 kW-ja fõként erre igaz, a felfûtési periódusra. Utána, ha úgy tartja kedvem, hetekig üzemelhet 4-5 kW teljesítményen is. Ettõl szenzációsak ezek a készülékek, és ettõl folytonégés a folytonégés. Érdekes, hogy ennek ellenére azt mondták, sok a Temporis 10 kW-ja! Ne felejtsük továbbá azt sem, hogy a Kantaa NÉVLEGES teljesítménye a 7 kW,és ami videókat nézett, azokon nem névleges teljesítményen mûködött! Névleges teljesítményen szinte normál kandallóként, nagy lángon, alacsony hatásfokkal üzemel a Kantaa, a Taranis, a Temporis is! Ha névleges teljesítményre méretezünk, akkor kár ilyen drága kandallóban gondolkodni? nem érdemes folytonégõt venni, hiszen ezek lényege abban van, hogy nem névleges teljesítményen lesznek használva, hanem jóval alatta. Ezeket nem is a névleges teljesítményükért szoktuk szeretni, hanem azért, ami a felfûtési periódus után jön: a folytonégés. Minimális levegõvel, átgondoltan, tervezetten, nem tovább fûteni az épületet, hanem SZINTEN TARTANI, hihetetlenül kevés energiával (fával)
A másik, ami fontos: ne a négyzetméterbõl számoljunk, sose! Ezzel félrevezetem magamat. Nézzük meg, mely helységeket tudom egyáltalán elérni a kandalló meleg levegõjével. Ezek HÕIGÉNYE alapján döntsünk, figyelembe véve azt is, hogy az adott helység, ahol áll a kandallóm, ne legyen túlfûtve.
Szélsõségeket mondok, de 100 nm hõigénye lehet 3 kW, de lehet 30 kW is. Melyikkel számoljak?
A szigetelése az 8 cm, gondolom. A falakon. Ez a kevésbé fontos. Mennyi a födémen? A legtöbb meleget ez viszi el, ide ildomos min. 20 cm-t tenni.Milyenek a nyílászárók? Mekkora üvegfelületrõl beszélünk? Mekkora a belmagasság?
Égésminõségen azt értjük, hogy mennyire szabályozható az égés egy készülékben, és e közben hányad része ég el a fának, és hányad része távozik a kéményen szilárd szennyezõanyag formájában. Minél nagyobb hányadot ildomos elégetni, azaz minél kevesebb szennyezõdést (ez fõként a mikropor) kiengedni. Ez elsõsorban a magas tûztérhõmérséklettel érhetõ el. Egy jó berendezés képes magas tûztérhõmérsékletet produkálni, relatív alacsony kilépõ füstgázhõmérséklet mellett. Ezek a folytonégõ kandallók, és itt jön be a 650 fok körüli tûztérhõmérséklet, amit például by-pass szeleppel, kompozit lángterelõvel, s-flow hõcserélõvel ...is el lehet érni.
   2013-03-26 20:55:27
Jó estét.
Mit ért az égésminõségén?(650fok,sc2,fsu,"by – pass").TARANIS 67 D 5kw 75m2,hogy kevés.Eredetileg TEMPORIS 2D kandallóbetétre gondoltam 10kw 150m2 az meg picit sok.Azért ajánlották a Kantaat mert 7kw 105m2 az én 120m2-re.
Kandallós   2013-03-26 18:49:00
gamma!

Személy szerint engem a Kantaa nem gyõzött meg, ami nem azt jelenti, hogy rossz lenne. Üzemeltetése, égésminõsége, ára nekem nem volt meggyõzõ. Kell a teljesítménye? Nem elég a Taranis 5 kW-ja?
Vagy ha kell, nem lenne jó egy Hit Line, esetleg egy Steko-Line?
Nem lebeszélni akarom, mert ami Supra, az biztosan jó, ezt szerintm el is fogadhatjuk. Ár-érték arányban szerintem a Kantaa egy picit melléfogás, de annak ellenére, hogy nekem nem jött be, biztos nem rossz.
gamma   2013-03-25 22:14:07
Jó estét.Megkérném a véleményét Supra kantaa kandallóbetétrõl.Sok jót írnak róla és a videót nézve tényleg nagyon jó lehet.120m2 rõl volna szó,8mm kõgyapottal szigetelt ház.Elõre is köszönöm.
PeterSon   2013-03-23 21:35:48
Köszönöm a gyors választ!
Egyik ismerõsöm nevében járok el és suprák közül válogatna. Valószínûleg egy sima orea lesz a befutó.
Kandallós   2013-03-23 21:12:29
PeterSon!
Nem, van ilyen, gyári készülék valóban.
Bár szerintem a Supra csak a piaci nyomásnak engedve csinálta, mintgy mellékvágányként.
Ez érthetõ is, hiszen logikusan végiggondolva a folytonégésnek vízfûtéssel eyütt nem sok értelme van. Milyen vizet akarunk melegíteni a folytonégés 3 kW körüli teljesítményével? Ráadásul, ha rendesen van beüzemelve a kandallónk, 60 fokos vízhõmérséklet alatt el sem indulhat a keringetés! Nem is lesz 60 fokos a víz, ilyen teljesítmény mellett!
Szóval ez maximum 1 radiátor.
A Supra ezt valószínûleg saját piacra nem is javasolja, ezért nincs a honlapján.
Õk ott komolyan veszik a fûtést, használható készülékeket gyártanak, és csak ezeket tudják eladni. Takarékos, jól szabályozható, fûtésre termett jószágokat.
PeterSon   2013-03-23 19:38:47
Tisztelt Kandallós!

Érdeklõdnék hogy az Supra Orea Aqua is képes olyan folyton égésre mint a légfûtéses Orea?
Érdekes hogy a Supra oldalán az Aqua nincs fent. Lehetséges hogy ez valami utólagos "tuning"?
Kandallós   2013-03-11 10:12:31
Zotya!

Ezt megértem.
Mindkét irányban 2-3 mm-el kisebbet kellene venni, vagy ezt olyan méretre igazítani.
zotya   2013-03-11 06:33:02
A gyári méret:430*250*11(mm)
zotya   2013-03-10 21:18:45
Üdv!

Akkor mit kell tennem? Milyen méretût szabad vennem, aminek a hõtágulása még megengedett?Gyárit nem szeretnék venni!


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: