Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

A XXI. század kandallóbetétje

Sokan bejönnek hozzánk az üzletbe, kandallóbetétet keresnek. Általános kérdés, hogy melyik a legolcsóbb, és mondhatnám, hogy általános a megrökönyödés, mikor meghallják ennek a készüléknek az árát. Tény, hogy egy sima kandallóbetét árának kétszeresét kell adni érte, de ár-érték arányát tekintve biztosan állíthatom, hogy ezzel a berendezéssel jár jobban a kedves Vásárló! Lássuk tehát, mitõl is olyan különleges a mi készülékünk!

Ez a fatüzelésû, légfûtéses kandallóbetét képes 80%-os hatásfokkal mûködni, egy megrakással akár 10-12 órán keresztül. Hozzá kell tenni, hogy ez laboratóriumban mért adat, ideális körülményekre értendõ! Valós körülmények között ez kb.8-10 órát jelenthet! Vizsgáljuk meg mitõl képes ezekre az elsõ ránézésre sem hétköznapi jellemzõkre.

Mint az ábrán is látható, egy hermetikusan hegesztett lemeztûztérrõl beszélünk, melynek hermetikussága biztosítja a magas hatásfokot a hosszú égési idõt és a tökéletes biztonságot(4).

Az minõségi acél égéstérbe öntvény hátlapot (5) és öntvény tûzkosarat (15) szereltek. Ez utóbbi kiemelhetõ rostéllyal van ellátva, így a rostély is könnyen tisztítható és az égéstér akár 60 cm-es fahasábokat is képes befogadni. A rostély lehetõvé teszi fabrikett - mint másodlagos tüzelõanyag - használatát.

A nagyméretû hamuzófiók (16) igen felhasználóbarát mûködést tesz lehetõvé. Gondos tüzelés mellett elképzelhetõ, hogy hetente csak egyszer kell üríteni.

Nagy tömegû, masszív öntvény ajtókeret biztosítja a tökéletes zárást, ami a hosszantartó mûködés záloga (12).Ugyanez az ajtókeret ki és bevezetésekkel rendelkezik a meleg levegõ elosztó rendszer számára.(6)

A gyors begyújtást elõsegítendõ az égésvezérlõ karok "start" pozícióba állíthatók (17, 18).Itt kell megemlíteni a szabályozás kifinomultságát, hiszen , szerintem egyetlenként az országban, ebben a készülékben, csupán az égésvezérlés segítségével, el lehet oltani a tüzet!

A készülék rendelkezik tisztaüveg rendszerrel (13), amely megfelelõen terelt és felgyorsított levegõáramlást biztosít az üveg belsõ felületénél, távol tartva attól a koromszemcséket. Az itt beáramló megfelelõ mennyiségû levegõ táplálja felülrõl a tûzet, biztosítva a hosszantartó, egyenletes égést. Nagyon fontos megemlíteni, hogy ez a készülék a lakótér felé hermetikusan zárt, hiszen nem csak az égési levegõt, de még az üveg öblítõ levegõt is a külsõ térbõl fogadja. Az ábrán jól látható az üvegöblítõ levegõ elõmelegítõ rendszer (11). A másodlagos levegõ elõmelegítõ kamrája biztosítja a magas égési hõmérsékletet, ami garantálja a jó hatásfokot és a környezetkímélõ mûködést. Ez a gondosan tervezett rendszer garantálja számunkra a tûz hosszantartó látványát (14).

A speciálisan ehhez a készülékhez tervezett belépõ levegõ elosztódoboz szerepe a belépõ légáramlat elosztása az elsõdleges (égési), illetve másodlagos (üvegöblítõ) körökre. (2) Mindkét kör vezérlése külön is biztosított, ami a másodlagos levegõnél forradalmi újítást jelent. (18) Mivel a belépõ levegõ mennyisége tökéletesen szabályozható, így feleslegessé vált a készülékbe pillangószelep beépítése,hiszen a belépõnél több levegõ úgysem tud kilépni.

A magas tûztérhõmérséklet biztosításában igen nagy szerepet játszik a, rozsdamentes acélból készült lángterelõ. (7) Anyaga könnyû, nem deformálódik évek során sem. Méretezése és elhelyezése biztosítja a magas hatásfokot; jó hõvisszaverõ tulajdonságú, fényes anyaga a hõt visszasugározza az égéstér falára. A lángterelõ az égéstérbõl egyszerûen kivehetõ, így a készülék könnyen tisztítható.

A tûztér alatt található hõtükör védi a padlót a hõsugárzástól. A tûztér alá opcionális ventilátor szerelhetõ, melynek méretezése kifejezetten ehhez a készülékhez készült! (19)

Amennyiben épületünk megfelel a mai kor elvárásainak (szigetelés), úgy nagy a valószínûsége annak, hogy kandalló telepítésénél problémákba fogunk ütközni. Készülékünknek ugyanis levegõre van szüksége! Új építésû házakban a hagyományos - égési levegõt a lakótérbõl használó - kandalló mûködtetése szinte minden esetben problémás, hiszen külsõ égési levegõ (1) hiányában a tûz pár óra alatt el fog aludni, akár füstgáz visszaáramlás is bekövetkezhet a lakótér felé - például egy szagelszívó bekapcsolása esetén.

A magas tûztérhõmérséklet biztosításában igen nagy szerepet játszik a Venturi-típusú, rozsdamentes acélból készült lángterelõ. (7) Anyaga könnyû, nem deformálódik évek során sem. Méretezése és elhelyezése biztosítja a magas hatásfokot; jó hõvisszaverõ tulajdonságú, fényes anyaga a hõt visszasugározza az égéstér falára. A lángterelõ az égéstérbõl egyszerûen kivehetõ, így a készülék könnyen tisztítható.

A tûztér alatt található hõtükör védi a padlót a hõsugárzástól. A tûztér alá opcionális ventilátor szerelhetõ. (19)

Mivel tripla falú készülékrõl beszélünk, maga a tûztér galvanizált acélból készült konvekciós burkolattal van ellátva. (6) Ennek szerepe kettõs: gyorsítja a levegõ áramlását, javítva annak hõleadását. Az így felgyorsított légáramlatok, ventilátorral vagy anélkül több helységbe elvezethetõk.

Másodlagos szerepe az épület környezõ falainak, szerkezeteinek védelme a felesleges hõterheléstõl, hiszen megléte garantálja, hogy korrekt beépítés mellet épületünk környezõ falai nem melegszenek fel.

Ezen apró mérnöki trükkök együttes alkalmazása biztosítja a rendkívül magas hatásfokot, tiszta és környezetbarát mûködés mellett.

Foglaljuk tehát össze, mit nyújthat számunkra ez a berendezés:
  • 80% feletti hatásfok
  • kivételesen alacsony fafelhasználás (3-5 m3/év)
  • a mûködés 100%-ban független a lakás légháztartásától
  • az egyetlen készülék amely teljes mértékben érzéketlen a huzat kilengésekre
  • több, mint 12-14 órás független mûködés
  • egyszerû beépítés és üzemeltetés.
  • rendkívül magas komfort-érzet (a hideg-meleg idõszakok váltakozása szinte eltûnik)
A grafikonon is jól láthatjuk, hogy nem mindig a nagyobb teljesítmény jelent jobb fûtést!

Fontos megemlíteni, hogy ezek a készülékek mindezt bizonyítottan tudják, hiszen több helyen üzemelnek a megrendelõk teljes elégedettségére. Akik nem elégedettek vele (sajnos ilyen példát is tudok), azok vagy a telepítési, vagy az üzemeltetési elõírásokat nem tartják be! Kérem Önöket, hogy egy ilyen minõségû és árfekvésû készülék vásárlása elõtt tájékozódjanak ezekrõl, hiszen a berendezés pozitív tulajdonságait csak ezek ismeretében fogják tudni élvezni!!


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: