Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

A XXI. század kandallóbetétje

Sokan bejönnek hozzánk az üzletbe, kandallóbetétet keresnek. Általános kérdés, hogy melyik a legolcsóbb, és mondhatnám, hogy általános a megrökönyödés, mikor meghallják ennek a készüléknek az árát. Tény, hogy egy sima kandallóbetét árának kétszeresét kell adni érte, de ár-érték arányát tekintve biztosan állíthatom, hogy ezzel a berendezéssel jár jobban a kedves Vásárló! Lássuk tehát, mitől is olyan különleges a mi készülékünk!

Ez a fatüzelésű, légfűtéses kandallóbetét képes 80%-os hatásfokkal működni, egy megrakással akár 10-12 órán keresztül. Hozzá kell tenni, hogy ez laboratóriumban mért adat, ideális körülményekre értendő! Valós körülmények között ez kb.8-10 órát jelenthet! Vizsgáljuk meg mitől képes ezekre az első ránézésre sem hétköznapi jellemzőkre.

Mint az ábrán is látható, egy hermetikusan hegesztett lemeztűztérről beszélünk, melynek hermetikussága biztosítja a magas hatásfokot a hosszú égési időt és a tökéletes biztonságot(4).

Az minőségi acél égéstérbe öntvény hátlapot (5) és öntvény tűzkosarat (15) szereltek. Ez utóbbi kiemelhető rostéllyal van ellátva, így a rostély is könnyen tisztítható és az égéstér akár 60 cm-es fahasábokat is képes befogadni. A rostély lehetővé teszi fabrikett - mint másodlagos tüzelőanyag - használatát.

A nagyméretű hamuzófiók (16) igen felhasználóbarát működést tesz lehetővé. Gondos tüzelés mellett elképzelhető, hogy hetente csak egyszer kell üríteni.

Nagy tömegű, masszív öntvény ajtókeret biztosítja a tökéletes zárást, ami a hosszantartó működés záloga (12).Ugyanez az ajtókeret ki és bevezetésekkel rendelkezik a meleg levegő elosztó rendszer számára.(6)

A gyors begyújtást elősegítendő az égésvezérlő karok "start" pozícióba állíthatók (17, 18).Itt kell megemlíteni a szabályozás kifinomultságát, hiszen , szerintem egyetlenként az országban, ebben a készülékben, csupán az égésvezérlés segítségével, el lehet oltani a tüzet!

A készülék rendelkezik tisztaüveg rendszerrel (13), amely megfelelően terelt és felgyorsított levegőáramlást biztosít az üveg belső felületénél, távol tartva attól a koromszemcséket. Az itt beáramló megfelelő mennyiségű levegő táplálja felülről a tűzet, biztosítva a hosszantartó, egyenletes égést. Nagyon fontos megemlíteni, hogy ez a készülék a lakótér felé hermetikusan zárt, hiszen nem csak az égési levegőt, de még az üveg öblítő levegőt is a külső térből fogadja. Az ábrán jól látható az üvegöblítő levegő előmelegítő rendszer (11). A másodlagos levegő előmelegítő kamrája biztosítja a magas égési hőmérsékletet, ami garantálja a jó hatásfokot és a környezetkímélő működést. Ez a gondosan tervezett rendszer garantálja számunkra a tűz hosszantartó látványát (14).

A speciálisan ehhez a készülékhez tervezett belépő levegő elosztódoboz szerepe a belépő légáramlat elosztása az elsődleges (égési), illetve másodlagos (üvegöblítő) körökre. (2) Mindkét kör vezérlése külön is biztosított, ami a másodlagos levegőnél forradalmi újítást jelent. (18) Mivel a belépő levegő mennyisége tökéletesen szabályozható, így feleslegessé vált a készülékbe pillangószelep beépítése,hiszen a belépőnél több levegő úgysem tud kilépni.

A magas tűztérhőmérséklet biztosításában igen nagy szerepet játszik a, rozsdamentes acélból készült lángterelő. (7) Anyaga könnyű, nem deformálódik évek során sem. Méretezése és elhelyezése biztosítja a magas hatásfokot; jó hővisszaverő tulajdonságú, fényes anyaga a hőt visszasugározza az égéstér falára. A lángterelő az égéstérből egyszerűen kivehető, így a készülék könnyen tisztítható.

A tűztér alatt található hőtükör védi a padlót a hősugárzástól. A tűztér alá opcionális ventilátor szerelhető, melynek méretezése kifejezetten ehhez a készülékhez készült! (19)

Amennyiben épületünk megfelel a mai kor elvárásainak (szigetelés), úgy nagy a valószínűsége annak, hogy kandalló telepítésénél problémákba fogunk ütközni. Készülékünknek ugyanis levegőre van szüksége! Új építésű házakban a hagyományos - égési levegőt a lakótérből használó - kandalló működtetése szinte minden esetben problémás, hiszen külső égési levegő (1) hiányában a tűz pár óra alatt el fog aludni, akár füstgáz visszaáramlás is bekövetkezhet a lakótér felé - például egy szagelszívó bekapcsolása esetén.

A magas tűztérhőmérséklet biztosításában igen nagy szerepet játszik a Venturi-típusú, rozsdamentes acélból készült lángterelő. (7) Anyaga könnyű, nem deformálódik évek során sem. Méretezése és elhelyezése biztosítja a magas hatásfokot; jó hővisszaverő tulajdonságú, fényes anyaga a hőt visszasugározza az égéstér falára. A lángterelő az égéstérből egyszerűen kivehető, így a készülék könnyen tisztítható.

A tűztér alatt található hőtükör védi a padlót a hősugárzástól. A tűztér alá opcionális ventilátor szerelhető. (19)

Mivel tripla falú készülékről beszélünk, maga a tűztér galvanizált acélból készült konvekciós burkolattal van ellátva. (6) Ennek szerepe kettős: gyorsítja a levegő áramlását, javítva annak hőleadását. Az így felgyorsított légáramlatok, ventilátorral vagy anélkül több helységbe elvezethetők.

Másodlagos szerepe az épület környező falainak, szerkezeteinek védelme a felesleges hőterheléstől, hiszen megléte garantálja, hogy korrekt beépítés mellet épületünk környező falai nem melegszenek fel.

Ezen apró mérnöki trükkök együttes alkalmazása biztosítja a rendkívül magas hatásfokot, tiszta és környezetbarát működés mellett.

Foglaljuk tehát össze, mit nyújthat számunkra ez a berendezés:
  • 80% feletti hatásfok
  • kivételesen alacsony fafelhasználás (3-5 m3/év)
  • a működés 100%-ban független a lakás légháztartásától
  • az egyetlen készülék amely teljes mértékben érzéketlen a huzat kilengésekre
  • több, mint 12-14 órás független működés
  • egyszerű beépítés és üzemeltetés.
  • rendkívül magas komfort-érzet (a hideg-meleg időszakok váltakozása szinte eltűnik)
A grafikonon is jól láthatjuk, hogy nem mindig a nagyobb teljesítmény jelent jobb fűtést!

Fontos megemlíteni, hogy ezek a készülékek mindezt bizonyítottan tudják, hiszen több helyen üzemelnek a megrendelők teljes elégedettségére. Akik nem elégedettek vele (sajnos ilyen példát is tudok), azok vagy a telepítési, vagy az üzemeltetési előírásokat nem tartják be! Kérem Önöket, hogy egy ilyen minőségű és árfekvésű készülék vásárlása előtt tájékozódjanak ezekről, hiszen a berendezés pozitív tulajdonságait csak ezek ismeretében fogják tudni élvezni!!


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: