Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

A passzívház-kandalló

A Supra szívügyének érzi, hogy takarékos, modern berendezéseket gyártson, melyek használatával a fatüzelés eddig ismeretlen komfortja kerülhet be az Ön otthonába. Napjaink kihívása a kandallók passzív házakba történő telepítése. Mint tudjuk, ez nem kis probléma, hiszen itt légtömör szerkezetekről beszélünk, ahová már a kémény telepítése is nehézségekbe ütközik. A következő probléma a leadott teljesítmény, amely egy hagyományos kandalló esetében 10-14 kW. Ilyen teljesítményű készüléket passzív házba beépíteni a legnagyobb felelőtlenség! A hermetikus zártságra, a lakás légháztartásától szinte független működésre, az ideális szinten tartható teljesítményre figyelve alkották meg a Supra mérnökei a TARANIS kandallóbetét és kályha családot.

A készülékek forradalmian új, APS égéstechnológiát alkalmaznak működésükhöz. Lássuk, miért is jó választás ez, egy hagyományos kandallóhoz képest. Az APS (Activ Power System) rendszer eddig valóban nem ismert komfortot, takarékosságot és tiszta üzemeltetést biztosít felhasználójának. Ezek a berendezések megfelelnek az alacsony energiaszükségletű épületekre vonatkozó francia (BBC) és a 2015-ben életbe lépő európai uniós szabványok követelményeinek. Megfelelnek továbbá a francia HP3E (Magas Energetikai, Gazdaságossági és Környezetvédelmi Teljesítmény) szempontjainak:
 • nagyobb hőkomfort a kényelemért
 • kevesebb használati korlát a kémények szempontjából
 • több megtakarítás a magas hatásfok miatt
 • kisebb mennyiségű fa tárolása a minimális tüzelőanyag felhasználással
 • fokozottabb környezetkímélés a tiszta füstgázok miatt

Az APS technológiával ellátott készülékek választása a komfortot, a gazdaságosságot, a technológiát és a környezetkíméletet ötvözi.

Az életterek területe egyre csökken, ugyanakkor a házak szigetelése pedig egyre jobb és hatékonyabb. A hőleadó berendezéseknek a nappali helyiségek komfortos fűtésének biztosításához szükséges teljesítménye jelentősen visszaesett, és így az ahhoz alkalmazkodó készülékek kínálata szükséges. A fa megfelelő, egészséges és gazdaságos elégése a készülék névleges teljesítményén történő működés során érhető el, mivel ennél az értéknél éri el a hatásfok a maximális hatékonyságát.

APS technológia

Az APS (Activ Power System) rendszer a pontosan szükséges és elegendő teljesítmény használatát teszi lehetővé, amivel az adott helység túlfűtése nélkül, a rossz minőségű égés, a korom és a szennyeződés elsődleges forrásának számító hosszantartó, alacsony fokozatú működés elkerülésével járul hozzá a nappali helyiségek kényelmes fűtéséhez. Ez a mai kor csúcstechnológiáját képviselő rendszer 5kW-os aktív névleges teljesítményen történő működésen alapul, ami által kivételes, 85%-os hatásfok és - következésképpen - minimális fafogyasztás érhető el. Az APS készülékek, szükség esetén, egy eddig szokatlan "felfűtési teljesítményt" is biztosítanak. Ekkor a készülék fokozott teljesítménnyel (10kW-ig 78%-os hatásfokkal) működik, mielőtt visszaállna a szokásos teljesítményre és a rendes hatásfokra. Az APS technológia továbbá a kettős égést (SC2) és a szabadalmaztatott füstkamrában zajló hőcsere meghosszabbodását is elősegíti. A rendszer a porszemcsék és a részecskék elégetésével a fa magas hőfokon végbemenő maximális elégését segíti, miközben az optimális hőcsere érdekében a maradékfüstöt hosszú út megtételére kényszeríti a készüléken belül. Az APS rendszerrel ellátott SUPRA kályhák és tűzterek egyéb előnyei:
 • Szabadalmaztatott légtömörség-kiegyenlítő, amely tökéletes légtömörséget biztosít és lehetővé teszi az égéstér esetleges deformálódásának elkerülését, amikor az nagyon felmelegszik: az optimális és rendkívüli hatásfokú működés záloga.
 • Kivehető és adaptálható TWEEN huzatkiegyenlítő: hibás, nem megfelelő huzatot biztosító kéményre is felszerelhető a készülék , ezáltal elkerülhetők a javítás jelentős költségei. Itt elsődlegesen az eddig áthidalhatatlan, alacsony huzat problémája kerülhet megoldásra.
 • A "tornádóhatás" technológia, amely a kettős, alsó és felső öblítő levegő bevezetésével a készülék üvegének optimális tisztaságot biztosít.
 • A készüléken található védőburkolatnak köszönhető kis beépítési helyigénye van a készüléknek, a falhoz közel helyezhető anélkül, hogy kiegészítő szigetelés lenne szükséges.
 • Vermikulit, inox, acél, öntöttvas: a készülékben a tulajdonságaiknak megfelelően optimálisan elhelyezett összes anyag fontos szerepet tölt be a készülék hatékony működésében. Különösen kiváló környezetvédelmi jellemzők teszik rendkívül értékessé ezt a fejlesztést:
  • Tökéletesen ellenőrzött teljesítmény a jobb komfortérzetért.
  • Optimalizált teljesítménytartományban való működés.
  • Rendkívüli, akár 85%-os hatásfok.
  • Alacsonyabb fafogyasztás: a szokványos készülékekhez képest akár 50%-os megtakarítás.
  • A kormozódás csökkentése hozzájárul az égéstermék elvezető rendszer megóvásához.
  • A fa tökéletes elégése nagyon alacsony CO kibocsátás (0,09%) és porképződés (33mg/ Nm3) mellett. (ezek az adatok
  • megfelelnek az EU területén 2015-ben életbe lépő előírásoknak.)

EGY TECHNOLÓGIA A JÖVŐÉRT: APS

 1. Légtömör, hegesztett acél + vermikulit bélésű tűztér: magas hőmérsékleten végbemenő, tiszta és magas hatásfokú, tökéletesen biztonságos égést biztosít.
 2. APS füstkamara- hőcserélő: ez egy két füstterelővel és négy hőcserélő csővel kombinált műszaki labirintus, amit az 5. sz. by-pass szelep vezérel. Feladata a füstkiáramlás lassítása a hőcsere optimalizálása érdekében.
 3. szabályozó teszi lehetővé a tűz szabályozását; a beérkező levegő mennyiségét szabályozva hozzájárul a begyulladás elősegítéséhez, a teljesítmény szabályozásához és az üveg tisztaságának biztosításához. Egy másik vezérlőkar az 5. sz. by-pass szelep helyzetének meghatározásával teszi lehetővé, hogy a füst vagy a füstkamrába ömöljön, vagy pedig közvetlenül az elvezetőbe távozzon, amikor például kinyitjuk az ajtót, hogy tegyünk a tűzre.
 4. "IN AIR rendszer" külső levegő csatlakozás O 80: a kültérből egy csatornán keresztül bevezetett levegő az elsődleges és másodlagos légköröket táplálja, amelyek elősegítik a tűz begyulladását, az égés fenntartását, valamint a lehető legnagyobb mennyiségű részecske és por elégését, az utóégetés segítségével.. Az IN-AIR rendszer lehetővé teszi a készülék független működését, még központi porszívó vagy konyhai szagelszívó egy légtérben történő alkalmazása esetén is.
 5. Teljesen üvegajtó: elősegíti a hő szétsugárzását a helyiségben és modern megjelenést biztosít a készüléknek.
 6. Dupla öblítő-levegő rendszer: a felső és alsó öblítéssel fokozza a TORNÁDÓ rendszer hatékonyságát és szerepet játszik az optimalizált égésben.
 7. Kettős égés: a két tűzálló inox csatornába vezetett előmelegített égési levegő oxigénnel látja el az égésteret:
  • előidézi az el nem égett gázok másodlagos elégését
  • növeli a hatásfokot
  • óvja a környezetet a por- és részecskemennyiség minimalizálásával
  • megóvja a füstcső vezetéket és a kéményt a korom és a szennyeződések lerakódásától
 8. Működés közben kivehető hamugyűjtő: az üveg szitanyomott része mögé rejtett nagy befogadóképességű hamugyűjtő lehetővé teszi a működés közben történő kihamuzást.
 9. Levegő-elosztó és konvekciós kör: lehetővé teszi, hogy az égéskamrán és a füstkamrán történő áthaladás során a helyiség levegője felmelegedjen a konvekciós meleglevegő-kimeneteken történő kiáramlás előtt.
 10. Ventilátor-szett opcióban (a tűzterekhez): felgyorsítja a hőáramlást a meleg levegő többi helyiségbe történő eljuttatása érdekében. [Ez a funkció a kályhák TURBO változataiban megtalálható].
 11. 150 mm átmérőjű füstkivezető csonk, melynek segítségével majdnem minden méretű kéményhez csatlakoztatható a készülék, ideértve azt az esetet is, ha 200 mm-es kerámia vagy inox kéményhez kell csatlakoznunk a 150 mm-es füstcsőátmérővel. 45 cm-es készülékmélység: lehetővé teszi a készülék kisebb helységekben történő esztétikus beépítését is.
 12. Csavaros lábak: segítségükkel a tűztér magassága 17 és 37 cm között állítható és kiegyenlíthetők az aljzat kisebb szintkülönbségei.
 13. TWEEN huzatkiegyenlítő: a huzat pontos szabályozásához, akármilyen is legyen a füstelvezető típusa.
 14. A szabadalmaztatott légtömörség-kiegyenlítő: tökéletes légtömörséget biztosít és lehetővé teszi az égéstér esetleges deformálódásának elkerülését, amikor az nagyon felmelegszik.


Az új APS (Activ Power System) technológiával ellátott fatüzelésű SUPRA tűzterek és kályhák megfelelnek a francia HP3E (Magas Energetikai, Gazdaságossági és Környezetvédelmi Teljesítmény) kritériumainak. Ezen ismérvek jellemzik a magas hatásfokú és alacsony fogyasztáskészülékeket, a fokozott komfortérzet érdekében optimalizált teljesítményű készülékeket, az alacsony por- és részecske-kibocsátású, teljes égésű készülékeket és a szénciklusban semleges készülékeket. Ezek a készülékek az üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős csökkentésével óvják a bolygót.


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: