Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

A passzívház-kandalló

A Supra szívügyének érzi, hogy takarékos, modern berendezéseket gyártson, melyek használatával a fatüzelés eddig ismeretlen komfortja kerülhet be az Ön otthonába. Napjaink kihívása a kandallók passzív házakba történõ telepítése. Mint tudjuk, ez nem kis probléma, hiszen itt légtömör szerkezetekrõl beszélünk, ahová már a kémény telepítése is nehézségekbe ütközik. A következõ probléma a leadott teljesítmény, amely egy hagyományos kandalló esetében 10-14 kW. Ilyen teljesítményû készüléket passzív házba beépíteni a legnagyobb felelõtlenség! A hermetikus zártságra, a lakás légháztartásától szinte független mûködésre, az ideális szinten tartható teljesítményre figyelve alkották meg a Supra mérnökei a TARANIS kandallóbetét és kályha családot.

A készülékek forradalmian új, APS égéstechnológiát alkalmaznak mûködésükhöz. Lássuk, miért is jó választás ez, egy hagyományos kandallóhoz képest. Az APS (Activ Power System) rendszer eddig valóban nem ismert komfortot, takarékosságot és tiszta üzemeltetést biztosít felhasználójának. Ezek a berendezések megfelelnek az alacsony energiaszükségletû épületekre vonatkozó francia (BBC) és a 2015-ben életbe lépõ európai uniós szabványok követelményeinek. Megfelelnek továbbá a francia HP3E (Magas Energetikai, Gazdaságossági és Környezetvédelmi Teljesítmény) szempontjainak:
 • nagyobb hõkomfort a kényelemért
 • kevesebb használati korlát a kémények szempontjából
 • több megtakarítás a magas hatásfok miatt
 • kisebb mennyiségû fa tárolása a minimális tüzelõanyag felhasználással
 • fokozottabb környezetkímélés a tiszta füstgázok miatt

Az APS technológiával ellátott készülékek választása a komfortot, a gazdaságosságot, a technológiát és a környezetkíméletet ötvözi.

Az életterek területe egyre csökken, ugyanakkor a házak szigetelése pedig egyre jobb és hatékonyabb. A hõleadó berendezéseknek a nappali helyiségek komfortos fûtésének biztosításához szükséges teljesítménye jelentõsen visszaesett, és így az ahhoz alkalmazkodó készülékek kínálata szükséges. A fa megfelelõ, egészséges és gazdaságos elégése a készülék névleges teljesítményén történõ mûködés során érhetõ el, mivel ennél az értéknél éri el a hatásfok a maximális hatékonyságát.

APS technológia

Az APS (Activ Power System) rendszer a pontosan szükséges és elegendõ teljesítmény használatát teszi lehetõvé, amivel az adott helység túlfûtése nélkül, a rossz minõségû égés, a korom és a szennyezõdés elsõdleges forrásának számító hosszantartó, alacsony fokozatú mûködés elkerülésével járul hozzá a nappali helyiségek kényelmes fûtéséhez. Ez a mai kor csúcstechnológiáját képviselõ rendszer 5kW-os aktív névleges teljesítményen történõ mûködésen alapul, ami által kivételes, 85%-os hatásfok és - következésképpen - minimális fafogyasztás érhetõ el. Az APS készülékek, szükség esetén, egy eddig szokatlan "felfûtési teljesítményt" is biztosítanak. Ekkor a készülék fokozott teljesítménnyel (10kW-ig 78%-os hatásfokkal) mûködik, mielõtt visszaállna a szokásos teljesítményre és a rendes hatásfokra. Az APS technológia továbbá a kettõs égést (SC2) és a szabadalmaztatott füstkamrában zajló hõcsere meghosszabbodását is elõsegíti. A rendszer a porszemcsék és a részecskék elégetésével a fa magas hõfokon végbemenõ maximális elégését segíti, miközben az optimális hõcsere érdekében a maradékfüstöt hosszú út megtételére kényszeríti a készüléken belül. Az APS rendszerrel ellátott SUPRA kályhák és tûzterek egyéb elõnyei:
 • Szabadalmaztatott légtömörség-kiegyenlítõ, amely tökéletes légtömörséget biztosít és lehetõvé teszi az égéstér esetleges deformálódásának elkerülését, amikor az nagyon felmelegszik: az optimális és rendkívüli hatásfokú mûködés záloga.
 • Kivehetõ és adaptálható TWEEN huzatkiegyenlítõ: hibás, nem megfelelõ huzatot biztosító kéményre is felszerelhetõ a készülék , ezáltal elkerülhetõk a javítás jelentõs költségei. Itt elsõdlegesen az eddig áthidalhatatlan, alacsony huzat problémája kerülhet megoldásra.
 • A "tornádóhatás" technológia, amely a kettõs, alsó és felsõ öblítõ levegõ bevezetésével a készülék üvegének optimális tisztaságot biztosít.
 • A készüléken található védõburkolatnak köszönhetõ kis beépítési helyigénye van a készüléknek, a falhoz közel helyezhetõ anélkül, hogy kiegészítõ szigetelés lenne szükséges.
 • Vermikulit, inox, acél, öntöttvas: a készülékben a tulajdonságaiknak megfelelõen optimálisan elhelyezett összes anyag fontos szerepet tölt be a készülék hatékony mûködésében. Különösen kiváló környezetvédelmi jellemzõk teszik rendkívül értékessé ezt a fejlesztést:
  • Tökéletesen ellenõrzött teljesítmény a jobb komfortérzetért.
  • Optimalizált teljesítménytartományban való mûködés.
  • Rendkívüli, akár 85%-os hatásfok.
  • Alacsonyabb fafogyasztás: a szokványos készülékekhez képest akár 50%-os megtakarítás.
  • A kormozódás csökkentése hozzájárul az égéstermék elvezetõ rendszer megóvásához.
  • A fa tökéletes elégése nagyon alacsony CO kibocsátás (0,09%) és porképzõdés (33mg/ Nm3) mellett. (ezek az adatok
  • megfelelnek az EU területén 2015-ben életbe lépõ elõírásoknak.)

EGY TECHNOLÓGIA A JÖVÕÉRT: APS

 1. Légtömör, hegesztett acél + vermikulit bélésû tûztér: magas hõmérsékleten végbemenõ, tiszta és magas hatásfokú, tökéletesen biztonságos égést biztosít.
 2. APS füstkamara- hõcserélõ: ez egy két füstterelõvel és négy hõcserélõ csõvel kombinált mûszaki labirintus, amit az 5. sz. by-pass szelep vezérel. Feladata a füstkiáramlás lassítása a hõcsere optimalizálása érdekében.
 3. szabályozó teszi lehetõvé a tûz szabályozását; a beérkezõ levegõ mennyiségét szabályozva hozzájárul a begyulladás elõsegítéséhez, a teljesítmény szabályozásához és az üveg tisztaságának biztosításához. Egy másik vezérlõkar az 5. sz. by-pass szelep helyzetének meghatározásával teszi lehetõvé, hogy a füst vagy a füstkamrába ömöljön, vagy pedig közvetlenül az elvezetõbe távozzon, amikor például kinyitjuk az ajtót, hogy tegyünk a tûzre.
 4. "IN AIR rendszer" külsõ levegõ csatlakozás O 80: a kültérbõl egy csatornán keresztül bevezetett levegõ az elsõdleges és másodlagos légköröket táplálja, amelyek elõsegítik a tûz begyulladását, az égés fenntartását, valamint a lehetõ legnagyobb mennyiségû részecske és por elégését, az utóégetés segítségével.. Az IN-AIR rendszer lehetõvé teszi a készülék független mûködését, még központi porszívó vagy konyhai szagelszívó egy légtérben történõ alkalmazása esetén is.
 5. Teljesen üvegajtó: elõsegíti a hõ szétsugárzását a helyiségben és modern megjelenést biztosít a készüléknek.
 6. Dupla öblítõ-levegõ rendszer: a felsõ és alsó öblítéssel fokozza a TORNÁDÓ rendszer hatékonyságát és szerepet játszik az optimalizált égésben.
 7. Kettõs égés: a két tûzálló inox csatornába vezetett elõmelegített égési levegõ oxigénnel látja el az égésteret:
  • elõidézi az el nem égett gázok másodlagos elégését
  • növeli a hatásfokot
  • óvja a környezetet a por- és részecskemennyiség minimalizálásával
  • megóvja a füstcsõ vezetéket és a kéményt a korom és a szennyezõdések lerakódásától
 8. Mûködés közben kivehetõ hamugyûjtõ: az üveg szitanyomott része mögé rejtett nagy befogadóképességû hamugyûjtõ lehetõvé teszi a mûködés közben történõ kihamuzást.
 9. Levegõ-elosztó és konvekciós kör: lehetõvé teszi, hogy az égéskamrán és a füstkamrán történõ áthaladás során a helyiség levegõje felmelegedjen a konvekciós meleglevegõ-kimeneteken történõ kiáramlás elõtt.
 10. Ventilátor-szett opcióban (a tûzterekhez): felgyorsítja a hõáramlást a meleg levegõ többi helyiségbe történõ eljuttatása érdekében. [Ez a funkció a kályhák TURBO változataiban megtalálható].
 11. 150 mm átmérõjû füstkivezetõ csonk, melynek segítségével majdnem minden méretû kéményhez csatlakoztatható a készülék, ideértve azt az esetet is, ha 200 mm-es kerámia vagy inox kéményhez kell csatlakoznunk a 150 mm-es füstcsõátmérõvel. 45 cm-es készülékmélység: lehetõvé teszi a készülék kisebb helységekben történõ esztétikus beépítését is.
 12. Csavaros lábak: segítségükkel a tûztér magassága 17 és 37 cm között állítható és kiegyenlíthetõk az aljzat kisebb szintkülönbségei.
 13. TWEEN huzatkiegyenlítõ: a huzat pontos szabályozásához, akármilyen is legyen a füstelvezetõ típusa.
 14. A szabadalmaztatott légtömörség-kiegyenlítõ: tökéletes légtömörséget biztosít és lehetõvé teszi az égéstér esetleges deformálódásának elkerülését, amikor az nagyon felmelegszik.


Az új APS (Activ Power System) technológiával ellátott fatüzelésû SUPRA tûzterek és kályhák megfelelnek a francia HP3E (Magas Energetikai, Gazdaságossági és Környezetvédelmi Teljesítmény) kritériumainak. Ezen ismérvek jellemzik a magas hatásfokú és alacsony fogyasztáskészülékeket, a fokozott komfortérzet érdekében optimalizált teljesítményû készülékeket, az alacsony por- és részecske-kibocsátású, teljes égésû készülékeket és a szénciklusban semleges készülékeket. Ezek a készülékek az üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentõs csökkentésével óvják a bolygót.


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: