Warning: session_start(): open(/tmp/sess_al4ud0adsisrl9r3houeshoif2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/passziv1/public_html/folytonego/index.php on line 2

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/passziv1/public_html/folytonego/index.php:2) in /home/passziv1/public_html/folytonego/index.php on line 2
A folytonégõ kandallók oldala
   
Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

Kettõs égés - többszörös haszon

Beszéljünk a fatüzelés teljesen új szemszögbõl történõ megközelítésérõl! Ma, amikor a gázellátás biztonsága megkérdõjelezhetõ, amikor a tûzifa ára egyenesen nõ a többi energiahordozó árával, amikor mindannyian saját bõrünkön érezzük a klímaváltozás jeleit, szóval ezekben a nem egyszerû idõkben született egy fatüzelésû kandallóbetét, amely egyszerre több problémára jelenthet megoldást! Az úgynevezett SC2 típusú készülékrõl beszélünk, amely korunk egyik legmagasabb hatásfokkal bíró (leginkább energia hatékony) kandallóbetétje.

Lássuk tehát, mitõl is mások ezek a készülékek!

Az elsõ, ami szembetûnik, hogy meglepõen egyszerûnek tûnik a készülék! A szinte egy darabból hajlított, különleges kiképzésû test nagy szilárdságot és hosszú élettartamot sugároz! Maga a kandallótest teljesen hermetikusan zárt egységet alkot, ami késõbb a jól szabályozható égés, ezáltal a kiemelkedõ hatásfok záloga lesz.

Egyetlen levegõszabályozó kart találunk, a készülék ajtaja alatt, amellyel tökéletesen szabályozható a beáramló levegõ mennyisége, a fûtés intenzitása! A speciális kialakítású levegõ ellátó rendszer három csatornás. Az elsõdleges égési levegõn kívül másodlagos égéslevegõ és utóégetõ levegõ bevezetõ nyílásokat találunk a készüléken. Ez utóbbiak különleges terelõlemezkék segítségével érkeznek a készülékbe, és segítségükkel tökéletesen beállítható az utóégetés hatékonysága! Pillangószelepet nem fogunk találni a füstcsatornában, ne is keressük! Az igazán hatékony, innovatív készülékek esetében ezt a már megszokott alkatrészt el kell felejtenünk!

A hihetetlen alacsony fafelhasználás, a kiugróan magas hatásfok elérésében óriási szerepe van a kompozit anyagú lángterelõnek, ami igazi újítás a kandalló fronton! Pedig az ötlet egyszerû, a jelentõsége pedig óriási! Legyen a lángterelõ könnyû, hõálló, legyen fényes, azaz hõ visszaverõ anyagból, és persze legyen szigetelt is, hogy tényleg ne engedje a kéménybe a keletkezett meleget! Így született meg a kompozit anyagú lángterelõ, mely egy viszonylag vékony, rugalmas rozsdamentes lemezbõl, mögötte pedig egy vastag vermikulit hõszigetelõbõl áll. Talán hihetetlen, de ezzel az egyszerû ötlettel sikerült a tûztérhõmérsékletet több, mint 25%-kal megemelni, változatlan intenzitású tüzelés mellett!

A készülékben keletkezett füstgázok utólagos begyújtása, elégetése, ezáltal nem kis mennyiségû hõ visszanyerése teszi lehetõvé, hogy minimális fafelhasználás mellett meglepõen tiszta és komfortos fûtést biztosítsunk otthonunk számára! Tapasztalati szám, kérem, figyeljenek, és fogadják el, hogy az SC2 készülékek fafelhasználása nagyságrendileg a NEGYEDE, mint egy hagyományos kandallóbetété!

Fûtésünkhöz tehát negyede annyi fára lesz szükség, ami negyede annyi kivágott erdõt, legrosszabb esetben is mindössze negyede annyi káros anyag kibocsátást jelent. Nem beszélve a kényelemrõl: kevesebb fahasogatás, behordás, kandalló takarítás, hamuzás, egyenletes, hosszantartó meleg!

Vessünk egy pillantást a készülék szerkezeti felépítésére, hogy megértsük annak mûködését, hogy lássuk, miben is különbözik egy normál, átlagos kandallóbetéttõl! (ránézésre ugyanis semmi különlegességet nem fogunk találni, tehát a "kutya odabenn van elásva")

A - elsõdleges légbevezetés
B - másodlagos (üvegöblítõ) légbevezetés
C - tiszta üveg rendszer
D - harmadlagos (utóégetõ) légbevezetés
E - másodlagos égetõkamra
F - kilépõ füstgázok
G - kompozit lángterelõ (megfelelõ szögben döntve)
H - belsõ bélésanyag
I - konvekciós burkolat

Ezek a készülékek lehetõvé teszik számunkra, hogy egy tisztább, élhetõbb Világot teremtsünk gyermekeink számára, amellett, hogy a saját komfortunkat is fokozzuk! Ez az igazi különlegessége az SC2 készülékeknek!

Amennyiben további kérdései merülnének fel a kandallóbetétekkel kapcsolatban, kérem, keressenek bátran, bármelyik elérhetõségünkön! Igyekszünk választ adni Önöknek!


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail:

Warning: Unknown: open(/tmp/sess_al4ud0adsisrl9r3houeshoif2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0