Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

Kettős égés - többszörös haszon

Beszéljünk a fatüzelés teljesen új szemszögből történő megközelítéséről! Ma, amikor a gázellátás biztonsága megkérdőjelezhető, amikor a tűzifa ára egyenesen nő a többi energiahordozó árával, amikor mindannyian saját bőrünkön érezzük a klímaváltozás jeleit, szóval ezekben a nem egyszerű időkben született egy fatüzelésű kandallóbetét, amely egyszerre több problémára jelenthet megoldást! Az úgynevezett SC2 típusú készülékről beszélünk, amely korunk egyik legmagasabb hatásfokkal bíró (leginkább energia hatékony) kandallóbetétje.

Lássuk tehát, mitől is mások ezek a készülékek!

Az első, ami szembetűnik, hogy meglepően egyszerűnek tűnik a készülék! A szinte egy darabból hajlított, különleges kiképzésű test nagy szilárdságot és hosszú élettartamot sugároz! Maga a kandallótest teljesen hermetikusan zárt egységet alkot, ami később a jól szabályozható égés, ezáltal a kiemelkedő hatásfok záloga lesz.

Egyetlen levegőszabályozó kart találunk, a készülék ajtaja alatt, amellyel tökéletesen szabályozható a beáramló levegő mennyisége, a fűtés intenzitása! A speciális kialakítású levegő ellátó rendszer három csatornás. Az elsődleges égési levegőn kívül másodlagos égéslevegő és utóégető levegő bevezető nyílásokat találunk a készüléken. Ez utóbbiak különleges terelőlemezkék segítségével érkeznek a készülékbe, és segítségükkel tökéletesen beállítható az utóégetés hatékonysága! Pillangószelepet nem fogunk találni a füstcsatornában, ne is keressük! Az igazán hatékony, innovatív készülékek esetében ezt a már megszokott alkatrészt el kell felejtenünk!

A hihetetlen alacsony fafelhasználás, a kiugróan magas hatásfok elérésében óriási szerepe van a kompozit anyagú lángterelőnek, ami igazi újítás a kandalló fronton! Pedig az ötlet egyszerű, a jelentősége pedig óriási! Legyen a lángterelő könnyű, hőálló, legyen fényes, azaz hő visszaverő anyagból, és persze legyen szigetelt is, hogy tényleg ne engedje a kéménybe a keletkezett meleget! Így született meg a kompozit anyagú lángterelő, mely egy viszonylag vékony, rugalmas rozsdamentes lemezből, mögötte pedig egy vastag vermikulit hőszigetelőből áll. Talán hihetetlen, de ezzel az egyszerű ötlettel sikerült a tűztérhőmérsékletet több, mint 25%-kal megemelni, változatlan intenzitású tüzelés mellett!

A készülékben keletkezett füstgázok utólagos begyújtása, elégetése, ezáltal nem kis mennyiségű hő visszanyerése teszi lehetővé, hogy minimális fafelhasználás mellett meglepően tiszta és komfortos fűtést biztosítsunk otthonunk számára! Tapasztalati szám, kérem, figyeljenek, és fogadják el, hogy az SC2 készülékek fafelhasználása nagyságrendileg a NEGYEDE, mint egy hagyományos kandallóbetété!

Fűtésünkhöz tehát negyede annyi fára lesz szükség, ami negyede annyi kivágott erdőt, legrosszabb esetben is mindössze negyede annyi káros anyag kibocsátást jelent. Nem beszélve a kényelemről: kevesebb fahasogatás, behordás, kandalló takarítás, hamuzás, egyenletes, hosszantartó meleg!

Vessünk egy pillantást a készülék szerkezeti felépítésére, hogy megértsük annak működését, hogy lássuk, miben is különbözik egy normál, átlagos kandallóbetéttől! (ránézésre ugyanis semmi különlegességet nem fogunk találni, tehát a "kutya odabenn van elásva")

A - elsődleges légbevezetés
B - másodlagos (üvegöblítő) légbevezetés
C - tiszta üveg rendszer
D - harmadlagos (utóégető) légbevezetés
E - másodlagos égetőkamra
F - kilépő füstgázok
G - kompozit lángterelő (megfelelő szögben döntve)
H - belső bélésanyag
I - konvekciós burkolat

Ezek a készülékek lehetővé teszik számunkra, hogy egy tisztább, élhetőbb Világot teremtsünk gyermekeink számára, amellett, hogy a saját komfortunkat is fokozzuk! Ez az igazi különlegessége az SC2 készülékeknek!

Amennyiben további kérdései merülnének fel a kandallóbetétekkel kapcsolatban, kérem, keressenek bátran, bármelyik elérhetőségünkön! Igyekszünk választ adni Önöknek!


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: