Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

HIT LINE KÉSZÜLÉKEK - AZ IRÁNYVONAL

Méltón állíthatjuk, hogy a Hit Line kandallóbetétek napjaink legkorszerûbb kandallói, melyek egyesítik a tökéletes égést, takarékosságot, környezettudatosságot a megfizethetõ árral.

Mit is nyer az a Család, aki Hit Line készüléket üzemeltet otthonában?

BIZTONSÁG

A Hit Line kandallók mûködéséhez szükséges levegõ teljes egészében a lakáson kívülrõl érkezik. Az elsõdleges, másodlagos, bizonyos típusoknál pedig a harmadlagos égéslevegõ is külsõ légcsatornán biztosítható. Ez garancia a visszaszivárgás elkerülésére, illetve lehetõvé teszi a berendezések nagy biztonsággal történõ alkalmazását passzív, illetve alacsony energiaigényû épületekben, szellõztetõ berendezéssel, konyhai párelszívóval, központi porszívóval egy légtérben. A tûztér speciális kialakítása biztosítja a tökéletes zárást: ennek van alárendelve az ajtó és az ajtókeret, a huzatszabályozó elemek, a légellátó rendszer kiképzése is:
  1. A tömítõzsinór átkerült a megszokott helyérõl (az ajtóról) a készülék testre. Ennek egyszerû oka abban rejlik, hogy itt jóval kevésbé van kitéve sérülésnek. Takarítás közben sem üvegtisztítót nem fújunk rá, se nem dörzsöljük ki a széleit... Élettartama jelentõsen megnõ, a tûztér kellõ szigeteltségét nagyobb biztonsággal tudja garantálni. (a tökéletes zárás érdekében ennek ellenére 2-4 évente javasolt cserélni!)


  2. A kilincs ellenpontja finoman mozduló "görgõt" kapott, ami nagymértékben csökkenti a súrlódást, ezáltal a zárszerkezet kopását. Hosszú évek múltán sem fog jelentkezni a súrlódó részek kopása, hiszen a görgõnek hála, ezt sikerült minimálisra csökkenteni. Ez a zárszerkezet teljes biztonságot nyújt.


  3. Külön beállítási lehetõséget kaptak a szabályozó karok, amelyek segítségével a dübörgõ tûztõl az éppen csak parázslásig, minden "eljátszható". A kandallóépítõ mester huzatmérõ mûszerrel be tudja szabályozni, hogy melyik kar milyen állásban mekkora légátbocsátási tényezõvel rendelkezzen. Ezzel minden egyes készülék "hozzáhangolható" az adott lakás adottságaihoz. (kémény méret, külsõ légvezeték hossza, keresztmetszete...) A karok érzékenység lehetõvé teszi a minimális úton történõ tökéletes szabályozhatóságot. Mindkét kar egy-egy pillangószelepet mozgat, a megfelelõ rudazattal. Nem csúszhat szennyezõdés a szabályzó lemezkék közé, nem tömõdhet el a nyílás, nem akadhat bele semmi a több centire kilógó kallantyúkba.


  4. A 4 mm falvastagsággal készült tûzszekrény a megfelelõ bordázottsággal és 4 cm vastag samottbéléssel tökéletesen alkalmas arra, hogy hosszú éveken át biztosítsa a családi fészek melegét. A hegesztések tökéletesek, a sarkok, ívek hibátlanok, eldolgozottak. Nincs sorja, csiszolás, hegyes, kiálló, sérülést okozó sarok, csücsök...


TAKARÉKOSSÁG

Hit Line készüléket használva a megszokott kandallókhoz képest akár 60%-kal kevesebb fát fogunk eltüzelni, hiszen jelenlegi készülékünkben az égés tökéletesen vezérelhetõ lesz. Amíg felfûtjük a lakást, képes nagy teljesítményt produkálni, majd az üzemi hõmérséklet elérése után akár le is zárhatom a készüléket. Innen nem fog tovább fûteni feleslegesen, hanem óránként 0.6-1 kg fa felhasználásával (közelítõ adat, mely több tényezõ függvénye) temperálni, azaz szinten tartani is képes az adott légteret. Ilyenkor hatásfoka elérheti, esetleg meg is haladhatja a 80%-t is. A vastag samottbélés, a különleges kialakítású kompozit lángterelõ, a tökéletesen szabályozható elsõdleges és másodlagos égéslevegõ, a minimális lánggal elérhetõ kiemelkedõen magas tûztérhõmérséklet, az üveg alatt és felett is bevezetett másodlagos levegõ-ezek azok a mérnöki bravúrok, amelyek ilyen tökéletessé teszik a Hit Line készülékeket. Heti rendszerességgel használva kandallónkat, könnyen kiszámítható, hogy 2-3 év alatt mindössze fa felhasználásban megtérül az árkülönbözet, amelyet egy Hit Line megvásárlása jelent, sima, egyszerû társaival szemben.

KÉNYELEM

A Hit Line kandallók használatával örökre elfelejtheti az eddig kandallókhoz társított beidegzõdéseket, és búcsút mondhat az alábbiaknak:
  1. Kellemetlen hõérzet: egyszer túl meleg, majd a tûz kialvása után kellemetlen hûvös. Ezek a kandallók tényleges fûtésre lettek kialakítva, akár állandó használatra, õsztõl tavaszig. Kifejezetten alacsony energia igényû, szigetelt lakások, akár önálló fûtésére is tökéletesen alkalmasak.
  2. Óránkénti tûz megrakás. Erre Önnek elképzelhetõ, hogy csak 12-14 óránként lesz szüksége! Vásárlói visszajelzések alapján 19 órás megrakási periódussal sem ritka, hogy elkerülhetõ az újrabegyújtás, és a rárakott tüzelõ a még tûztérben lévõ parázsról újra begyullad! (ne feledjük: ez nem 19 óra nagy lángon történõ magas teljesítményen való fûtést jelent!) Ez alatt az idõ alatt a kandallóban parázs van, az nem hûl ki, hanem egyenletesen temperálja lakásunkat.
  3. Fele akkora fafogyasztáshoz, tökéletes égéshez természetesen még egy kényelmi plusz: töredéke hamu képzõdik, mint egy normál kandalló esetében. A készülékek lehetõvé teszik, hogy hamuzni csak 4-5 nap elteltével kelljen, folyamatos használat mellett. Persze ez is több tényezõs dolog, mint a fatüzelés általában. A jó készüléken kívül jó fa, megfelelõ beüzemelés és tüzelés is kelleni fog, ha valóban ritkán akarunk hamuzni.

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

A Hit Line készülékek valóban óvják a környezetet. Ezek használatával Ön is tehet egy lépést, hogy gyermekeink szebb, tisztább környezetben élhessenek.
  1. A lényegesen csökkenõ fafelhasználás következtében lényegesen kevesebb erdõt kell kivágni, ami tagadhatatlan elõny. A rendkívül magas tûztérhõmérséklet lehetõvé tesz, hogy a fát ne kelljen hatalmas légfelesleg mellett elégetni, csupán izzásban tartani. Mivel a készüléken belüli levegõáramlatok tökéletesen szabályozottak, ezért lehetõvé válik az izzás közben felszabaduló füstgázban lévõ szilárd részecskék elégetésére. Nem fával, hanem a füsttel fûtünk! (ez persze követelményeket támaszt a tüzifával szemben!)
  2. Szintén ennek következtében sokkal kevesebb fát kell fuvarozgatni közúton, kevesebbet kell használni benzinmotoros fûrészeinket, árammal mûködõ rönkhasítónkat... ami rengeteg káros anyag kibocsátását teszi feleslegessé.
  3. Az imént említett tökéletes égés, a füstgázban lévõ szilárd részecskék elégetése lényegesen tisztább használatot biztosít. Az amúgy is kevesebb füst (hiszen kevesebb fából kevesebb füst lesz) jóval kevesebb port és egyéb káros anyagot tartalmaz, mint egy normál készülék esetében. Ez is érthetõ, hiszen a füstben lévõ szilárd részecskék többségét elégettük! Ha Mindenki ilyen készüléket használna, nem kellene az elsõ hûvös téli napon szmogriadóra ébrednünk, hiszen a Hit Line készülékek mikropor kibocsátása lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos kandallóké, cserépkályháké. (ez utóbbit csak tippelni lehet, hiszen egyedi építésû fûtõberendezés révén cserépkályhák esetében nem nagyon szoktak sem mérni, sem számítani, tervezni)


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: