Üzenőfal Folytonégésről Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetőség Főoldal

HIT LINE KÉSZÜLÉKEK - AZ IRÁNYVONAL

Méltón állíthatjuk, hogy a Hit Line kandallóbetétek napjaink legkorszerűbb kandallói, melyek egyesítik a tökéletes égést, takarékosságot, környezettudatosságot a megfizethető árral.

Mit is nyer az a Család, aki Hit Line készüléket üzemeltet otthonában?

BIZTONSÁG

A Hit Line kandallók működéséhez szükséges levegő teljes egészében a lakáson kívülről érkezik. Az elsődleges, másodlagos, bizonyos típusoknál pedig a harmadlagos égéslevegő is külső légcsatornán biztosítható. Ez garancia a visszaszivárgás elkerülésére, illetve lehetővé teszi a berendezések nagy biztonsággal történő alkalmazását passzív, illetve alacsony energiaigényű épületekben, szellőztető berendezéssel, konyhai párelszívóval, központi porszívóval egy légtérben. A tűztér speciális kialakítása biztosítja a tökéletes zárást: ennek van alárendelve az ajtó és az ajtókeret, a huzatszabályozó elemek, a légellátó rendszer kiképzése is:
  1. A tömítőzsinór átkerült a megszokott helyéről (az ajtóról) a készülék testre. Ennek egyszerű oka abban rejlik, hogy itt jóval kevésbé van kitéve sérülésnek. Takarítás közben sem üvegtisztítót nem fújunk rá, se nem dörzsöljük ki a széleit... Élettartama jelentősen megnő, a tűztér kellő szigeteltségét nagyobb biztonsággal tudja garantálni. (a tökéletes zárás érdekében ennek ellenére 2-4 évente javasolt cserélni!)


  2. A kilincs ellenpontja finoman mozduló "görgőt" kapott, ami nagymértékben csökkenti a súrlódást, ezáltal a zárszerkezet kopását. Hosszú évek múltán sem fog jelentkezni a súrlódó részek kopása, hiszen a görgőnek hála, ezt sikerült minimálisra csökkenteni. Ez a zárszerkezet teljes biztonságot nyújt.


  3. Külön beállítási lehetőséget kaptak a szabályozó karok, amelyek segítségével a dübörgő tűztől az éppen csak parázslásig, minden "eljátszható". A kandallóépítő mester huzatmérő műszerrel be tudja szabályozni, hogy melyik kar milyen állásban mekkora légátbocsátási tényezővel rendelkezzen. Ezzel minden egyes készülék "hozzáhangolható" az adott lakás adottságaihoz. (kémény méret, külső légvezeték hossza, keresztmetszete...) A karok érzékenység lehetővé teszi a minimális úton történő tökéletes szabályozhatóságot. Mindkét kar egy-egy pillangószelepet mozgat, a megfelelő rudazattal. Nem csúszhat szennyeződés a szabályzó lemezkék közé, nem tömődhet el a nyílás, nem akadhat bele semmi a több centire kilógó kallantyúkba.


  4. A 4 mm falvastagsággal készült tűzszekrény a megfelelő bordázottsággal és 4 cm vastag samottbéléssel tökéletesen alkalmas arra, hogy hosszú éveken át biztosítsa a családi fészek melegét. A hegesztések tökéletesek, a sarkok, ívek hibátlanok, eldolgozottak. Nincs sorja, csiszolás, hegyes, kiálló, sérülést okozó sarok, csücsök...


TAKARÉKOSSÁG

Hit Line készüléket használva a megszokott kandallókhoz képest akár 60%-kal kevesebb fát fogunk eltüzelni, hiszen jelenlegi készülékünkben az égés tökéletesen vezérelhető lesz. Amíg felfűtjük a lakást, képes nagy teljesítményt produkálni, majd az üzemi hőmérséklet elérése után akár le is zárhatom a készüléket. Innen nem fog tovább fűteni feleslegesen, hanem óránként 0.6-1 kg fa felhasználásával (közelítő adat, mely több tényező függvénye) temperálni, azaz szinten tartani is képes az adott légteret. Ilyenkor hatásfoka elérheti, esetleg meg is haladhatja a 80%-t is. A vastag samottbélés, a különleges kialakítású kompozit lángterelő, a tökéletesen szabályozható elsődleges és másodlagos égéslevegő, a minimális lánggal elérhető kiemelkedően magas tűztérhőmérséklet, az üveg alatt és felett is bevezetett másodlagos levegő-ezek azok a mérnöki bravúrok, amelyek ilyen tökéletessé teszik a Hit Line készülékeket. Heti rendszerességgel használva kandallónkat, könnyen kiszámítható, hogy 2-3 év alatt mindössze fa felhasználásban megtérül az árkülönbözet, amelyet egy Hit Line megvásárlása jelent, sima, egyszerű társaival szemben.

KÉNYELEM

A Hit Line kandallók használatával örökre elfelejtheti az eddig kandallókhoz társított beidegződéseket, és búcsút mondhat az alábbiaknak:
  1. Kellemetlen hőérzet: egyszer túl meleg, majd a tűz kialvása után kellemetlen hűvös. Ezek a kandallók tényleges fűtésre lettek kialakítva, akár állandó használatra, ősztől tavaszig. Kifejezetten alacsony energia igényű, szigetelt lakások, akár önálló fűtésére is tökéletesen alkalmasak.
  2. Óránkénti tűz megrakás. Erre Önnek elképzelhető, hogy csak 12-14 óránként lesz szüksége! Vásárlói visszajelzések alapján 19 órás megrakási periódussal sem ritka, hogy elkerülhető az újrabegyújtás, és a rárakott tüzelő a még tűztérben lévő parázsról újra begyullad! (ne feledjük: ez nem 19 óra nagy lángon történő magas teljesítményen való fűtést jelent!) Ez alatt az idő alatt a kandallóban parázs van, az nem hűl ki, hanem egyenletesen temperálja lakásunkat.
  3. Fele akkora fafogyasztáshoz, tökéletes égéshez természetesen még egy kényelmi plusz: töredéke hamu képződik, mint egy normál kandalló esetében. A készülékek lehetővé teszik, hogy hamuzni csak 4-5 nap elteltével kelljen, folyamatos használat mellett. Persze ez is több tényezős dolog, mint a fatüzelés általában. A jó készüléken kívül jó fa, megfelelő beüzemelés és tüzelés is kelleni fog, ha valóban ritkán akarunk hamuzni.

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

A Hit Line készülékek valóban óvják a környezetet. Ezek használatával Ön is tehet egy lépést, hogy gyermekeink szebb, tisztább környezetben élhessenek.
  1. A lényegesen csökkenő fafelhasználás következtében lényegesen kevesebb erdőt kell kivágni, ami tagadhatatlan előny. A rendkívül magas tűztérhőmérséklet lehetővé tesz, hogy a fát ne kelljen hatalmas légfelesleg mellett elégetni, csupán izzásban tartani. Mivel a készüléken belüli levegőáramlatok tökéletesen szabályozottak, ezért lehetővé válik az izzás közben felszabaduló füstgázban lévő szilárd részecskék elégetésére. Nem fával, hanem a füsttel fűtünk! (ez persze követelményeket támaszt a tüzifával szemben!)
  2. Szintén ennek következtében sokkal kevesebb fát kell fuvarozgatni közúton, kevesebbet kell használni benzinmotoros fűrészeinket, árammal működő rönkhasítónkat... ami rengeteg káros anyag kibocsátását teszi feleslegessé.
  3. Az imént említett tökéletes égés, a füstgázban lévő szilárd részecskék elégetése lényegesen tisztább használatot biztosít. Az amúgy is kevesebb füst (hiszen kevesebb fából kevesebb füst lesz) jóval kevesebb port és egyéb káros anyagot tartalmaz, mint egy normál készülék esetében. Ez is érthető, hiszen a füstben lévő szilárd részecskék többségét elégettük! Ha Mindenki ilyen készüléket használna, nem kellene az első hűvös téli napon szmogriadóra ébrednünk, hiszen a Hit Line készülékek mikropor kibocsátása lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos kandallóké, cserépkályháké. (ez utóbbit csak tippelni lehet, hiszen egyedi építésű fűtőberendezés révén cserépkályhák esetében nem nagyon szoktak sem mérni, sem számítani, tervezni)


A honlapon lévő információk tájékoztató jellegűek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetőek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenő fotók illusztrációk! A kandallók folytonégő oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: