Üzenõfal Folytonégésrõl Hit Line Gondolatok Romotop Újak Elérhetõség Fõoldal

A ROMOTOP

A ROMOTOP kizárólagos képviselete vagyunk Pest megyében!
Minden nálunk vásárolt Romotop kandallóra 48 órás szervizszolgáltatást és az üveg kivételével 5 év teljes körû garanciát adunk! A további részletekért érdeklõdjön elérhetõségeinken!

Érdekességek a fatüzelésrõl


Kémény falazatába építhetõ, 10-30 Pa közötti érték beszabályozására, horganyzott kivitelben.


Csõadapterrel 110-200 mm átmérõkhöz, szerelési kellékekkel, 10-30 Pa beállítását teszi lehetõvé, vízszintes csõszakaszba is beszerelhetõ, kivágó sablonnal, horganyzott kivitelben.

Sokan kérdezik, megéri-e egyáltalán fával fûteni. A válaszom jelenleg egyértelmû igen! Persze nem mindegy, hogy milyen készülékkel!

Örülök, hogy megtalálta honlapunkat, a "folytonégõ.hu"-t, mert ez azt jelenti, hogy Önnek nem mindegy, milyen kandallót használ, mennyi fát tüzel el, mennyire szennyezi környezetét és mindezek mellett az sem közömbös, hogy mennyire érzi jól Magát kandallóval befûtött lakásában. Hogy szavaimat alátámasszam, lássunk egy hevenyészett számítást: 1m3 gáz energiatartalma megközelítõleg 34MJ, 1kg száraz (SZÁRAZ) keményfáé pedig 16-17MJ. A legjobb (SC2 égésû) kandallók hatásfoka 70-80% között van.

Ha vásárolunk frissen vágott fát (sajnos az esetek többségében ezt kapunk akkor is, ha száraznak mondják), annak nedvességtartalma 50-60% körüli. Mire nagyjából két év alatt kiszárad 20% alá, valamint távozik belõle a biológiailag kötött víz, a tömege nagyjából a vételkori tömeg 60%-a lesz. Ha 2000 forintért vettük tehát a fát, annak ára a kiszáradás utáni állapotra vetítve 3300Ft lesz. Két kiló ilyen fa megközelítõleg felér 1m3 gázzal, tehát 66 Ft szorozva a hatásfokkal, lesz 82 Ft. Szemben a 130 Ft körüli gáz árral.

Ha viszont nem kettõs égésû, folytonégõ kandallóval szeretnénk tüzelni, akkor a hatásfok zárt tûztér esetében jellemzõen 30-50% körülire módosul. Végigszámolva a költségeket, kiderül, hogy ebben az esetben szinte semmit sem spóroltunk, sõt ha a befektetett munkát is nézzük, talán mínuszba is mentünk. Nyílt tûztérnél, esetleg liftes ajtó mellett a hatásfok 10% körüli lesz, amihez nem árt egy erdõt is venni. Ebben az esetben egész biztosan nem fogunk gazdaságosabban fûteni, mint tennénk azt gázzal. Alternatívaként azonban szóba jöhet, hogy csökkentsük kiszolgáltatottságunkat bármely szolgáltató felé.

Ezek után láthatjuk, mennyire nem mindegy, milyen kandallót, kályhát használunk. Egy jó választással hosszú távon rengeteget spórolhatunk.
Pontosan ebben, a tökéletes választásban próbálunk segíteni az alábbiakban.

Jól áttekinthetõ, informatív honlapot szerettünk volna összehozni, amely valóban tájékoztat, és csak ennyit tesz. Szándékaim szerint nem lesznek (vagy csak elvétve) márkák, kereskedõk, cégek, viszonteladók, termékek... néven nevezve. Az itt bemutatott készülékek több helyen is megvásárolhatók, bennük a közös csupán annyi, hogy megfelelõ használat mellett ezek valóban egyedülállóan hatékony fûtõberendezések. Egyenlõre elvekrõl szeretnék csak beszélni, arról, hogy mitõl is különbözik az egyik kandalló a másiktól, hogy hogyan tudja a Felhasználó eldönteni, melyikre van szüksége. Késõbb, ha kialakul egy olyan hálózat, amely valóban a Megrendelõ érdekeit tartja elsõdlegesnek, a pillanatnyi anyagi haszonnal szemben, ha nem csupán eladni akar a kereskedõ, hanem jót szeretne adni, ha a Megendelõk is eljutnak odáig, hogy belátják: ott érdemes vásárolni, ahol tájékoztatást is kapnak, ha a tudásnak valóban értéke lesz, ha a Fogyasztó valóban tudatosan keres a piacon, ha az egyik Kereskedõ nem pocskondiázza a másikat, annak portékáját, ha a Megrendelõk nem csak azt nézik majd, hogy hol lehet két forintot megspórolni, na akkor talán lesznek nevek, címek, elérhetõségek is. Akkor lesz értelme. Addig viszont csak a készülékekrõl fogunk beszélni: mûködésrõl, elméletrõl, igényekrõl. Nem is beszélni szeretnék, hanem beszélgetni, hiszen Üzenõfalunk állandóan várja az Önök kérdéseit, véleményeit. Jó lenne, ha itt valóban tapasztalatcsere folyna, olyanok mondanák el véleményüket, akik naponta használják ezeket a készülékeket.

Amit nagyon fontosnak gondolok: csak olyan készülékekrõl lesz szó, amelyekrõl személyes tapasztalataink vannak, amelyek minõségében teljesen megbízunk, amelyek valóban képesek azt produkálni, amit a gyártók, kereskedõk elmondása alapján ténylegesen elvárhatunk tõlük. Itt és most mi elsõdlegesen nem eladni szeretnénk, senkit nem beszélünk rá, hogy tõlünk vásároljon ezt, vagy azt. Nem fogjuk azt mondani, hogy az a kereskedõ egy ócskavasat árul, a miénk a legjobb, csak itt érdemes vásárolni! Célunk csupán a tájékoztatás, az útmutatás a hazai kandalló piac útvesztõjében. Higgyék el, megéri néhány percet szánni az itt fellelhetõ információkra, mert ezek ismeretében súlyos százezreket spórolhatnak meg, amellett, hogy a késõbbi esetleges kellemetlenségeket is elfelejthetik.

Mint azt láthatják, próbáltuk lapunkat logikusan felépíteni. Elõször egy kis elmélet, egy kis kötetlen gondolkodás, véleménycsere.

Utána rátérünk a lényegre: a takarékos, tiszta, jól szabályozható égésre, az akár õsztõl tavaszig tartó állandó kandallós fûtésre alkalmas, kizárólag minõségi, de megfizethetõ készülékekre. Megvizsgáljuk ezek felépítését, mûködését. Szó lesz a Hit Line készülékekrõl, melyek ezen kategória legelérhetõbb árfekvésû darabjai, de beszélünk a messze legmagasabb hatásfokkal bíró Steko Line kandallókról, amelyek kifejezetten alacsony energiaigényû épületek kiszolgálására lettek tervezve, vagy a már klasszikusnak számító Supra Temporisról, esetleg a passzívházakba kifejlesztett Taranisról.

Kérem, jöjjenek velem egy kis kirándulásra a XXI. század kandallóinak világába! Higgyék el, ez nem a jövõ, ezek a készülékek itt vannak köztünk, egyre több helyen élvezik a Megrendelõk, valóban nem mindennapi képességeiket!

Köszönöm, hogy megtisztelték ezeket a technikai csodákat a figyelmükkel, köszönöm, hogy ezt a pár percet a tájékozódásra fordították!
Tisztelettel:
Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.


A honlapon lévõ információk tájékoztató jellegûek, konkrét ajánlattételhez keresse Munkatársainkat!
Az oldalon található írások csak a forrás feltüntetésével és az oldalra mutató aktív hivatkozással vehetõek át!
© 2011. Minden jog fenntartva! A honlapon megjelenõ fotók illusztrációk! A kandallók folytonégõ oldala

Kapcsolat

Belinszky Ákos
BA Kandalló Kft.

Elköltöztünk! Új címünkrõl érdeklõdjön telefonon vagy e-mailben!

Telefon: 06/70-510-01-45

E-mail: